Wat is lokale back-up?

Inhoudsopgave:

Wat is lokale back-up?
Wat is lokale back-up?
Anonim

Lokale back-up is wanneer u lokale opslag gebruikt, zoals een harde schijf, schijf, flashstation, tape of externe harde schijf, om back-upbestanden op te slaan.

Lokale back-up is de methode die wordt gebruikt om een back-up te maken van gegevens met commerciële back-upsoftware en gratis back-uptools, en is soms een optionele, tweede back-upmethode bij online back-upservices.

Image
Image

Lokale back-up versus online back-up

Lokale back-up is een alternatieve oplossing voor het gebruik van een online back-upservice, die uw bestanden via internet naar een veilige gegevensopslagfaciliteit stuurt die eigendom is van en wordt beheerd door een bedrijf waaraan u een vergoeding beta alt voor gegevensopslag.

Geen internet vereist

Afhankelijk van je internetsnelheid en hoeveel gegevens je nodig hebt om een back-up te maken, kan lokale back-up de voorkeur hebben boven online back-up.

Als uw internetsnelheid niet snel genoeg is om uw bestanden tijdig naar een online back-upservice te sturen, en u moet ergens een back-up van die bestanden maken, en snel, kunt u overwegen de uren, dagen te vermijden, of zelfs weken die het kan duren om internet te gebruiken voor back-up en in plaats daarvan uw bestanden lokaal op te slaan.

Kortom: lokaal back-uppen van bestanden is meestal een betere manier om te gaan, alleen als je internetverbinding traag is. Met online back-up moeten de bestanden waarvan u een back-up maakt, online worden geüpload om te worden opgeslagen en gedownload om te worden hersteld, terwijl voor lokale back-ups helemaal geen internetverbinding nodig is.

Gemakkelijke toegang

Lokale back-up geeft u de zekerheid dat u precies weet waar uw gegevens zich bevinden en wie er toegang toe heeft, plus de vrijheid om uw fysieke back-upapparaat op te slaan waar u maar wilt. Misschien bewaart u uw back-up harde schijf liever in een kluis, of in het huis van uw buren. Dat soort flexibiliteit krijg je niet met online back-up.

Minder veilig

De keerzijde van gemakkelijke toegang tot uw back-upgegevens, is gemakkelijke toegang tot uw gegevens. Als het een simpele flashdrive op uw bureau is die al uw belangrijke back-ups bevat, wordt stelen veel gemakkelijker dan uw online back-ups stelen. Bovendien vereisen de meeste back-upservices voor bestanden in de cloud meer dan alleen een wachtwoord, zoals een 2FA-code, waardoor diefstal veel moeilijker wordt.

Harde schijven, dvd's, enz. die in uw huis zijn opgeslagen, zijn ook gemakkelijker vatbaar voor zaken als water- en brandschade. Bedrijven die uw gegevens op hun bestandsservers opslaan, maken hoogstwaarschijnlijk back-ups van uw back-ups, redundantie die thuis wat moeilijker te realiseren is.

Goedkoop

De meeste mensen hebben een of twee flashdrives die voldoende vrije ruimte hebben om een goede hoeveelheid gegevens op te slaan. Je kunt er gewoon een aansluiten en gratis back-upsoftware gebruiken om je bestanden op die schijf te dumpen, zonder een cent te betalen.

Bekijk onze veelgestelde vragen over online back-up voor meer informatie over deze verschillen.

Aanbevolen: