CHW-bestand (wat het is en hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

CHW-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
CHW-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
Anonim

Wat te weten

  • Een CHW-bestand is een samengesteld Help-indexbestand.
  • Open er een met FAR HTML.
  • Gebruik een browser zoals Firefox om CHM-bestanden te bekijken.

Dit artikel legt uit wat CHW-bestanden zijn, hoe ze gerelateerd zijn aan CHM-bestanden en hoe je er een op je computer kunt openen.

Wat is een CHW-bestand?

Een bestand met de CHW-bestandsextensie is een samengesteld Help-indexbestand. Het wordt gemaakt wanneer meerdere gecompileerde HTML Help-bestanden (. CHM) worden samengevoegd.

CHM-bestanden zijn helpdocumenten die door sommige programma's worden gebruikt om vragen en antwoorden op te slaan over hoe een programma werkt of wat de verschillende opties betekenen. Ze worden opgeslagen in de HTML-indeling, zodat ze tekst, hyperlinks en afbeeldingen kunnen bevatten, en zijn over het algemeen zichtbaar in elke webbrowser.

Deze bestanden worden dus gebruikt om een inhoudsopgave bij te houden van de informatie in de verschillende CHM-bestanden, evenals verwijzingen naar de locaties van de CHM-bestanden.

Normaal gesproken worden CHW-bestanden niet gecomprimeerd, dus ze zijn meestal vrij groot, maar sommige programma's ondersteunen het comprimeren ervan tot een veel kleinere bestandsgrootte.

Image
Image

Hoe een CHW-bestand te openen

Als je Windows-helpbestanden maakt, zal FAR HTML CHW-bestanden openen voor bewerking. Dit wordt gedaan via het Authoring > Help File Explorer menu. Dit programma kan de CHW ook comprimeren tot een kleinere bestandsgrootte.

Als je alleen een CHM-bestand hebt en het moet openen om de helpdocumenten te lezen, zou je een webbrowser zoals Firefox of Safari moeten kunnen gebruiken. Als dat niet werkt, zijn er andere programma's die wel werken, zoals xCHM, WinCHM, ChmDecompiler en Help Explorer Viewer.

Als je toevallig een CHW-bestand hebt dat geen Compiled Help Index-bestand is, wat mogelijk is, dan is het onwaarschijnlijk dat een van de hier genoemde programma's het kan openen. Het beste wat u in die situatie kunt doen, is het te openen als een tekstbestand met Notepad++.

Je kunt soms belangrijke tekst uit het bestand halen die je kan helpen bepalen welk type bestand het is (audio, document, afbeelding, enz.) of zelfs welk programma is gebruikt om het te maken, wat je kan helpen onderzoek hoe je dat specifieke CHW-bestand kunt openen.

Als u merkt dat een toepassing op uw pc het bestand probeert te openen, maar het de verkeerde toepassing is, of u wilt liever dat een ander geïnstalleerd programma het opent, raadpleegt u onze Hoe u het standaardprogramma voor een specifiek programma kunt wijzigen Gids voor bestandsextensies om die wijziging in Windows aan te brengen.

Een CHW-bestand converteren

Als een CHW-bestand naar een ander formaat kan worden geconverteerd, is dat waarschijnlijk mogelijk met het hierboven genoemde FAR HTML-programma, maar we kennen geen enkele speciale tool voor bestandsconversie die dit kan. U kunt normaal gesproken een documentconverter gebruiken om bestandstypen zoals CHW te converteren, maar dit formaat is niet echt hetzelfde als andere documentindelingen zoals PDF, DOCX, enz.

Als je in plaats daarvan een CHM-bestand wilt converteren, zoals naar PDF, EPUB, TXT of andere tekstformaten, gebruik dan Zamzar. Upload het gewoon naar die website en kies vervolgens naar welk formaat je het wilt converteren.

Een vergelijkbare website, Online-Convert.com, zou CHM naar HTML moeten converteren.

Kan het nog steeds niet openen?

Een voor de hand liggende reden waarom uw bestand niet wordt geopend, is dat u de bestandsextensie verkeerd leest! Sommige bestanden gebruiken een achtervoegsel dat sterk lijkt op ". CHW", hoewel de formaten niets gemeen hebben.

Je zou bijvoorbeeld CHW of CHM kunnen verwarren met CHA of CHN, die geen van beide op dezelfde manier werken als deze helpbestanden. Enkele andere voorbeelden zijn CHX- en CHD-bestanden, die respectievelijk AutoCAD Standards Check en MAME Hard Disk Image-bestanden zijn.

Hetzelfde concept is van toepassing op CHM-bestanden. Mogelijk gebruikt u echt een CHML-bestand dat behoort tot de Chameleon Encrypted Database-bestandsindeling en wordt gebruikt met Krasbit-software.

Aanbevolen: