Netgear kondigt zijn eerste Wi-Fi 6E Mesh-router aan

Netgear kondigt zijn eerste Wi-Fi 6E Mesh-router aan
Netgear kondigt zijn eerste Wi-Fi 6E Mesh-router aan
Anonim

Netgear heeft het eerste Wi-Fi 6E mesh-netwerksysteem aangekondigd als aanvulling op zijn Orbi-lijn van internetrouters.

Volgens het persbericht van Netgear wordt het nieuwe product het Orbi Quad-band Mesh Wi-Fi 6E-systeem genoemd, dat volgens het bedrijf het eerste in zijn soort is. De Quad-band Mesh ondersteunt maximaal vier verschillende Wi-Fi-banden als internetcentrum voor thuis en levert razendsnelle verbindingssnelheden.

Image
Image

Er v alt veel af te leiden uit de naam van het apparaat. Wi-Fi 6E is de nieuwste standaard voor Wi-Fi-technologie die de nieuw beschikbare 6 Ghz-band ondersteunt, en "Mesh" verwijst naar de knooppunten die het bereik van het netwerk op een locatie vergroten.

Netgear verwijst naar deze knooppunten als 'Satellites', en er zijn er twee per aankoop.

Quad-band geeft aan dat het systeem vier verschillende wifi-banden kan ondersteunen, inclusief 2,4 Ghz en 5 Ghz-opties voor oudere apparaten die de nieuwe standaard niet kunnen ondersteunen.

De ondersteuning van de 6Ghz-band verdubbelt de bandbreedte van het oudere 5Ghz-netwerk en lost problemen met apparaatinterferentie en congestie op.

Het systeem ondersteunt ook bedrade verbindingen; een 5GBps Ethernet-poort is inbegrepen voor netwerkopslag, LAN-gaming, mediastreaming en meer.

Image
Image

Het Quad-Band Mesh-systeem kan tot zes verschillende Wi-Fi-streams ondersteunen over een oppervlakte van 9000 vierkante meter, terwijl het een hoogwaardige verbindingssnelheid en -prestaties biedt.

Deze verbindingen kunnen worden uitgebreid door meer satellieten aan de router toe te voegen. Er kunnen maximaal 16 verschillende Wi-Fi-streams worden ondersteund.

Netgear's quad-band systeem is nu beschikbaar voor pre-order. Het basismodel is verkrijgbaar in wit en zwart met een prijskaartje van $ 1.499. Extra satellieten kunnen worden gekocht voor $ 599 per stuk.

Aanbevolen: