Inbreuken op de gegevensbeveiliging zijn er om te blijven

Inhoudsopgave:

Inbreuken op de gegevensbeveiliging zijn er om te blijven
Inbreuken op de gegevensbeveiliging zijn er om te blijven
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Door een nieuw datalek van Neiman Marcus werden meer dan 4,6 miljoen klanten getroffen.
  • In 2020 ontving de Federal Trade Commission (FTC) meer dan 2,2 miljoen fraudemeldingen.
  • Zolang uw persoonlijke informatie online beschikbaar is, zeggen experts dat de dreiging van beveiligingsinbreuken en gegevensdiefstal zal blijven groeien.
Image
Image

Experts zeggen dat hoe harder we ons in het digitale tijdperk leunen, hoe meer we ons zorgen moeten maken over accountbeveiliging en het veilig houden van onze privégegevens.

Het digitale tijdperk heeft een schat aan voordelen opgeleverd, maar die voordelen gaan vaak gepaard met hun eigen risico's. Vorig jaar hebben inbreuken van grote namen in meerdere sectoren ervoor gezorgd dat miljoenen klanteninformatie, waaronder e-mailadressen, IP-adressen, betalingsinformatie, enz., werd blootgesteld aan kwaadwillenden.

Deze trend van datalekken heeft zich sindsdien alleen maar voortgezet, waarbij een van de meer recente 4,6 miljoen Neiman Marcus-klanten werd getroffen. Experts zeggen dat datalekken waarschijnlijk niet snel zullen verdwijnen, ondanks het streven naar veranderingen in de privacy van consumenten.

"Wat we vroeger fysiek deden, wordt nu meer dan ooit digitaal gedaan - winkelen, bankieren, werk en sociale contacten gebeuren via verschillende apparaten, apps en sites. Hoewel de digitalisering van deze activiteiten een schat aan voordelen voor de meesten, het creëert ook veiligheidsrisico's waar criminelen misbruik van maken, "vertelde Hari Ravichandran, de oprichter en CEO van Aura, een digitaal beveiligingsbedrijf, aan Lifewire in een e-mail.

De dreigende dreiging

Criminelen zijn altijd op zoek naar een manier om vooruit te komen ten koste van iemand anders, en dieven in het digitale tijdperk zijn niet anders. Net zoals jezelf beschermen tegen fysieke bedreigingen, vereist verdediging tegen digitale bedreigingen dat je je bewust bent van de mogelijke problemen die zich kunnen voordoen.

Image
Image

"Identiteitsdiefstal en fraude zijn er in vele vormen, en er zijn veel manieren waarop criminelen gestolen persoonlijke informatie online kunnen gebruiken om fraude te plegen", legt Ravichandran uit. "Met alleen een burgerservicenummer kunnen cybercriminelen een lening of creditcard afsluiten op naam van het slachtoffer, hun bankrekening leegmaken, hun ziektekostenverzekering gebruiken, een beroep doen op de sociale zekerheid en meer."

Elke keer dat u uw informatie op een online account plaatst, brengt u het in gevaar omdat cybercriminelen altijd op zoek zijn naar een manier om toegang te krijgen tot uw informatie.

Het is ook belangrijk op te merken dat niet alle bedrijven de opslag van persoonlijk identificeerbare informatie (PII) op dezelfde manier behandelen. Dit is de reden waarom groepen zoals de Federal Trade Commission werken aan het opleggen van hoge boetes en straffen aan bedrijven die niet de juiste stappen nemen om uw informatie te beschermen.

Zelfs als een bedrijf uw informatie beschermt, is deze nog steeds gemakkelijker beschikbaar dan ooit. Helaas betekent dit dat kwaadwillenden er misbruik van kunnen maken door te zoeken naar mazen in het systeem van de serviceprovider die ze kunnen misbruiken. Vaak kan dit leiden tot de datalekken waar je steeds over hoort in het nieuws, zoals de T-Mobile-inbreuk in augustus.

Identiteitsdiefstal en fraude zijn er in vele vormen, en er zijn veel manieren waarop criminelen gestolen persoonlijke informatie online kunnen gebruiken om fraude te plegen.

Volgens Ravichandran zullen cybercriminelen, zolang deze informatie in een of andere vorm beschikbaar is, manieren zoeken om er toegang toe te krijgen en deze in hun voordeel te gebruiken.

Terugvechten

Het feit dat het digitale tijdperk risico's met zich meebrengt, betekent niet dat je geen dingen kunt doen om je informatie te beschermen. Hoewel het verleidelijk kan zijn om een online account aan te maken en daarna nooit de details bij te werken, raadt Ravichandran aan om proactiever te zijn met de manier waarop je je verschillende online verbindingen beheert.

"Een proactieve benadering is de beste manier om u en uw gezin veilig te houden. Dit omvat: het bijwerken van wachtwoorden; het gebruik van tweefactorauthenticatie; negeer geen software-updates; controleer maandelijks de financiële overzichten; controleer uw kredietwaardigheid; verscherpen privacy-instellingen voor sociale media en vermijd het klikken op links in e-mails of teksten van onbekende bronnen, " legde hij uit.

Het regelmatig bijwerken van uw wachtwoorden en voorzichtig zijn met de links waarop u klikt, kan een belangrijke rol spelen bij het veilig houden van uw accounts. Het is ook essentieel om verschillende wachtwoorden te gebruiken voor uw online accounts, aangezien het gebruik van hetzelfde wachtwoord betekent dat als één account wordt gehackt, de andere kort daarna kunnen volgen.

Image
Image

Uiteindelijk zijn beveiligingsinbreuken niet meer weg te denken. Met zoveel essentiële en persoonlijke informatie die online is opgeslagen, heeft het digitale tijdperk uw gemak veranderd in een schatkamer voor slechte acteurs die misbruik van u willen maken.

Maar als u uw wachtwoorden up-to-date houdt en zaken als uw kredietscore in de gaten houdt, kunt u terugvechten tegen het groeiende aantal fraudemeldingen, dat in 2020 meer dan 2,2 miljoen bedroeg.

Aanbevolen: