Hoe u de geur van autoverwarming kunt verhelpen

Inhoudsopgave:

Hoe u de geur van autoverwarming kunt verhelpen
Hoe u de geur van autoverwarming kunt verhelpen
Anonim

Hier zijn zes veelvoorkomende walgelijke autogeuren, hoe u ze kunt diagnosticeren en hoe u ze kunt verhelpen.

Image
Image

Ahornsiroop

Image
Image

Sommige mensen beschrijven deze geur als siroop in het algemeen, en anderen zeggen dat het ziekelijk zoet is of een mix van bitter en zoet.

De gebruikelijke boosdoener is een lekkende verwarmingskern. Antivries heeft een zoete geur en wanneer het in de verwarmingskast lekt, zal die plakkerige zoetheid zich door je hele auto verspreiden.

De ramen beslaan ook met dit probleem. Wanneer de antivries verdampt en vervolgens condenseert op de voorruit, ontstaat er een plakkerige film die moeilijk schoon te maken is.

De oplossing: Vervang de verwarmingskern.

In de meeste gevallen is dit een klus die je het beste aan professionals kunt overlaten, tenzij je ervaring hebt met het werken aan je auto. Veel verwarmingskernen zijn moeilijk te bereiken als je niet weet wat je doet.

Als het vervangen van uw verwarmingskern te duur is, omzeil dan de verwarmingskern en gebruik een elektrische autoverwarming of een ander alternatief voor autoverwarming.

Meeldauw

Image
Image

De waarschijnlijke boosdoener is water dat zich verzamelt in de verwarmingskast of ergens anders lekt (bijvoorbeeld de voorruit, een raam of een carrosserieplug).

Verwarmingskasten zijn meestal ontworpen met afvoerbuizen waardoor condenswater kan wegdruppelen. Als u een plas schoon water onder uw auto opmerkt, vooral als de airconditioning aanstaat, is deze waarschijnlijk uit de verwarmingskast gedruppeld.

Als de verwarmingskast niet goed kan leeglopen, kan er zich water in verzamelen, wat een beschimmelde, muffe, schimmelachtige geur veroorzaakt.

De oplossing: Laat de verwarmingskast leeglopen en verhelp eventuele aanhoudende geurtjes.

De eerste stap is om de afvoer van de verwarmingskast los te koppelen als deze verstopt is. Zoek professionele hulp als het te moeilijk te bereiken is. Als er water in uw auto komt door een lek, zoek het lek dan op en stop het. Laat vervolgens alles op natuurlijke wijze of met een verwarming drogen.

Brandend plastic

Image
Image

Deze bijtende geur komt vaak voort uit een defecte ventilatormotor of weerstand, oververhitte remmen of koppeling, brandende olie, gesmolten of verbrande vacuümleiding of slang.

Als de geur optreedt wanneer u de verwarming inschakelt, is het probleem waarschijnlijk dat een onderdeel zoals een ventilatormotor, weerstand of aanverwante elektronica heet wordt.

Als de geur verschijnt wanneer u de frisse luchtinlaat inschakelt (in tegenstelling tot de "recirculatie"-instelling op het HVAC-systeem van uw auto), komt deze waarschijnlijk van buiten het voertuig.

De oplossing: zoek het onderdeel dat heet wordt of defect raakt, en vervang het.

Als de geur uit de verwarming komt, moet voor het diagnosticeren en oplossen van het probleem toegang tot de verwarmingskast zijn. Inspecteer onderdelen zoals de ventilatormotor om te bepalen welke de geur veroorzaakte.

Niet-plastic brandgeur

Image
Image

Hoewel het niet gebruikelijk is, kunnen vreemde materialen in de verwarmingskast terechtkomen. Bladeren komen meestal binnen via de verse luchtinlaat en hopen zich op in de verwarmingsdoos, en kunnen in de eekhoornkooi worden verpakt.

Laatmodel voertuigen die gebruik maken van interieurluchtfilters voorkomen dit, maar het is mogelijk bij veel oudere voertuigen.

Als er geen vocht in de verwarmingskast aanwezig is, kunnen de bladeren of andere materialen droog genoeg worden om te ontbranden, wat een kleine brand in de verwarmingskast kan veroorzaken.

De oplossing: aangenomen dat wat er in de verwarmingsdoos nog niet is ontstoken, verwijder de verwarmingsdoos, maak hem schoon en zet hem weer in elkaar.

Om deze situatie in de toekomst te voorkomen, installeert u fijn gaas over de verse luchtinlaat.

Een brand in de verwarmingskast of achter het dashboard veroorzaakt door een slechte weerstand van de aanjager is extreem gevaarlijk. Als u niet over de middelen beschikt om de brand te blussen, neem dan onmiddellijk contact op met de hulpdiensten.

Rotte Eieren

Image
Image

De meest voorkomende bron van deze geur is waterstofsulfide uit een slechte katalysator; een ander probleem is het brandstofmengsel. Het komt bijna altijd van buiten het passagierscompartiment, in dat geval ruik je het alleen met de frisse luchtinlaat aan.

Andere veelvoorkomende bronnen zijn oud tandwielsmeermiddel van een handgeschakelde versnellingsbak of differentieel en een vreemde substantie in de frisse luchtinlaat.

De oplossing: laat de frisse luchttoevoer uit totdat u de oorzaak hebt vastgesteld en aangepakt. Een geur die van binnenuit het HVAC-systeem komt, is moeilijk te elimineren, vooral als iemand iets vies in de ventilatieopeningen heeft gedumpt.

Urine

Image
Image

De wortel van een urinegeur is meestal een klein wezen (zoals een eekhoorn of muis) dat in de frisse luchtinlaat en mogelijk de verwarmingskast is gekomen. Mogelijk vindt u nestmateriaal in de verwarmingsdoos of de eekhoornkooi van de ventilatormotor als bewijs. Het beestje heeft zijn werk gedaan in de frisse luchtinlaat, verwarmingskast, kanalen of ergens anders.

De oplossing: Haal het systeem uit elkaar, verwijder al het vreemde materiaal en reinig de onderdelen zo goed mogelijk. Overweeg om een soort mesh te installeren om te voorkomen dat dit opnieuw gebeurt.

Aanbevolen: