2021 iPad mini: nieuws, prijs, releasedatum & specificaties

Inhoudsopgave:

2021 iPad mini: nieuws, prijs, releasedatum & specificaties
2021 iPad mini: nieuws, prijs, releasedatum & specificaties
Anonim

Na andere nieuwe Apple-apparaten die in 2021 werden aangekondigd, waaronder een nieuwe iPad Pro, was een 6e generatie iPad mini geen verrassing. De vorige versie werd bijna twee jaar eerder uitgebracht, dus de mini 6 volgt de andere 2021-producten van het bedrijf met verbeteringen zoals 5G, een A15 Bionic-chip, USB-C en een groter scherm.

Bottom Line

De nieuwe tablet werd aangekondigd op het Apple-evenement van 14 september 2021, samen met andere apparaten zoals de iPhone 13 en Apple Watch 7. Nadat hij beschikbaar was voor pre-orders, ging hij binnenkort in de winkels en online daarna, op 24 september. Je kunt de 2021 iPad mini bestellen op de website van Apple.

2021 iPad mini Prijs

De laatste paar iPad-mini's zijn gelanceerd voor $ 399 (voor de goedkopere modellen), maar deze begint bij $ 499 in de VS. De duurdere modellen die mobiele connectiviteit ondersteunen, beginnen bij $ 649.

2021 iPad mini-functies

Er zijn verschillende upgrades binnengekomen in deze iPad mini:

  • Groter scherm: Deze iPad vervangt de vorige 7,9-inch door een groter, 8,3-inch Liquid Retina-display.
  • Hogere prestaties: Een natuurlijke evolutie naar snellere en betere processors is een gegeven in de technische wereld. Volgens Apple levert deze iPad tot 80 procent snellere prestaties dan de vorige generatie, waardoor het de meest capabele iPad mini ooit is. Het maakt gebruik van de A15 Bionic-chip.
  • 5G-ondersteuning: als u zich abonneert op een mobiel data-abonnement dat 5G ondersteunt, kunt u nu profiteren van die hogere snelheden op uw iPad. Dit is echter geen mmWave 5G.
  • Touch ID: Door de dunnere randen op deze iPad moest Touch ID worden verplaatst. Het is nu ingebouwd in de bovenste knop.
  • Center Stage: Center Stage is verder uitgebreid dan iPad Pro nu het is aangekomen op de iPad mini 2021. Het kan de camera automatisch pannen om gebruikers in beeld te houden terwijl ze zich verplaatsen. Lees hier meer over hoe Center Stage werkt.

  • 2e generatie Apple Pencil-ondersteuning: de nieuwste Apple Pencil werd eind 2018 uitgebracht en werkte alleen op iPad Air en Pro, maar Apple heeft nu de nieuwste mini aan die lijst toegevoegd. Het hecht magnetisch voor draadloos opladen en koppelen. Het wordt apart verkocht.
  • iPadOS 15: de iPad mini 6e generatie wordt geleverd met iPadOS 15.
  • USB-C: Apple schrapt de Lightning-poort in deze iPad voor USB-C, een primeur voor de mini, en duwt hem in de moderne ruimte met de nieuwste Pro en Air tabletten. Dit betekent dat hij 10x sneller is dan de vorige generatie en werkt met zaken als camera's, externe opslag en beeldschermen tot 4K.
Image
Image

Nieuwe iPad mini-specificaties en hardware

Volgens Apple leveren de 6-core CPU en 5-core GPU een prestatieverbetering van respectievelijk 40 procent en 80 procent wanneer deze iPad wordt vergeleken met de vorige generatie iPad mini.

2021 iPad mini-specificaties
Afwerking: Roze, Starlight, Paars en Space Grey
Capaciteit: 64 GB en 256 GB
Weergave: 8,3-inch Liquid Retina-display / 500 nits helderheid / P3 breed kleurengamma / antireflecterende schermcoating / True Tone
Chip: A15 Bionic-chip met 64‑bits architectuur / 6-core CPU / 5-core graphics / 16-core Neural Engine
Camera: 12 MP groothoek / 5x digitale zoom / Quad-LED True Tone flitser / Focus Pixels / 63 MP panorama / Smart HDR 3
Video-opname: 4K, 1080p HD en 720p HD video-opname / Quad-LED True Tone Flash / filmische videostabilisatie
FaceTime HD-camera: 12MP Ultra Wide / Smart HDR 3 / filmische videostabilisatie / lenscorrectie / Retina-flitser
Mobiel en draadloos: 5G NR / FDD-LTE / TD-LTE / UMTS/HSPA/HSPA+/DC-HSDPA / Bellen via wifi
SIM-kaart: Nano-SIM / eSIM
Sensoren: Touch ID / drie-assige gyro / accelerometer / barometer / omgevingslichtsensor
Voeding en batterij: 19,3 wattuur oplaadbare batterij / tot 10 uur surfen op het web of video kijken via wifi (9 uur op mobiele data) / voedingsadapter of opladen via USB-C naar computer
Besturingssysteem: iPadOS 15
Image
Image

Je kunt meer Apple-gerelateerde inhoud krijgen van Lifewire; hieronder zijn vroege geruchten en andere verhalen over de iPad mini 6:

Aanbevolen: