IMac 2021: nieuws, prijs, releasedatum en specificaties

Inhoudsopgave:

IMac 2021: nieuws, prijs, releasedatum en specificaties
IMac 2021: nieuws, prijs, releasedatum en specificaties
Anonim

Apple's 2021 iMac upgradet de camera, microfoon en luidspreker van de all-in-one. Het is een 24-inch model met een 4,5K Retina-display, verbeterde prestaties, meerdere kleurenopties en Touch ID.

Bottom Line

Apple kondigde de 24-inch iMac aan op 20 april 2021. Hij is te koop op de website van het bedrijf en in de Apple Store-app.

iMac 2021 Prijs

Er zijn drie versies die allemaal een 8-core CPU, 8 GB verenigd geheugen, twee Thunderbolt-poorten, Magic Keyboard en Magic Mouse hebben. Prijzen variëren van $1,299 tot $1,699.

  • 7-core GPU: $1, 299; verkrijgbaar in groen, roze, blauw en zilver.
  • 8-core GPU: $1, 499; verkrijgbaar in groen, geel, oranje, roze, paars, blauw en zilver. Deze heeft ook twee extra USB 3-poorten, Magic Keyboard met Touch ID en Ethernet.
  • 8-core GPU: $1, 699; identiek aan de andere 8-core GPU-versie, maar heeft 512 GB opslagruimte in plaats van 256 GB.

iMac 2021-functies

Hier zijn de hoogtepunten:

  • Apple Silicon: Apple verplaatst zijn producten van Intel-chips naar speciaal ontworpen chips die ze Apple Silicon noemen. Dit verta alt zich in een veel krachtigere machine.
  • Touch ID: dit is een primeur voor iMac. Voltooi aankopen, log in en meer met ingebouwde biometrische gegevens.
  • Modern beeldscherm: Apple heeft het ontwerp van de bultrug afgeschaft ten gunste van iets platters. In feite is het totale volume van de computer met 50 procent verminderd. Deze iMac heeft een 4,5K Retina-display met 11,3 miljoen pixels.
  • Nieuwe stroomconnector: iMac wordt nu geleverd met een magnetische stroomconnector en een 2 meter lange kabel.
  • Zeven kleuren: Groen, geel, oranje, roze, paars, blauw en zilver…vind een match voor elk kamerontwerp.
Image
Image

Een iMac met touchscreen zou een opwindende toevoeging zijn, maar Apple heeft het deze keer niet toegevoegd. Het is de vraag of iedereen het zou gebruiken of ervan zou genieten, en als Face ID aan de mix zou worden toegevoegd, zou het op een grote iPad lijken (is dat een slechte zaak?). U zult echter niet blij zijn om te horen dat Apple al jaren een patent heeft op een touchscreen-paneel en het niet heeft gebruikt.

iMac 2021-specificaties en hardware

De geruchten klopten: de nieuwe iMac heeft een 24-inch scherm met smallere randen. De verhalen vóór de lancering speculeerden dat we een 5K-scherm zouden zien (zoals de 27-inch iMac), maar het is in plaats daarvan een 4,5K Retina-display. Er waren ook geruchten over een groter, 32-inch 6K-model, maar dat kwam niet uit.

Er zijn maximaal vier Thunderbolt-poorten voor gegevensoverdracht en de mogelijkheid om maximaal 6K-schermen aan te sluiten. Wi-Fi 6 is ingebouwd voor sneller draadloos internet, en de 8-core GPU-versie heeft twee extra USB-C-poorten en een voedingsadapter met een ingebouwde Ethernet-poort om rommel op het bureaublad te verminderen.

24" iMac-specificaties
Display 24"; LED-achtergrondverlichting; 4.5K Retina; 500 nits helderheid
SoC Apple M1-chip; 8-core CPU; 4 prestatie-, 4 efficiëntie-kernen
Geheugen 8-16 GB geheugen
Opslag 256-1000 GB SSD; 256-2000 GB SSD
Toetsenbord Magisch toetsenbord met vergrendeltoets; Touch ID opname
GPU 7-core GPU; 8-core GPU
Maat 18.1" H X 21.5" W
Camera 1080p FaceTime HD-camera met M1-beeldsignaalprocessor
Audio High-fidelity systeem met zes luidsprekers; breed stereogeluid; ruimtelijke audio; drie-mic systeem; 3,5 mm koptelefoonaansluiting
Draadloos 802.11ax wifi 6; Bluetooth 5.0
Poorten Twee Thunderbolt / USB 4-poorten; twee USB 3-poorten

Alleen beschikbaar op het model met vier poorten.

Je kunt meer bijgewerkt computergerelateerd nieuws krijgen van Lifewire. Hieronder staan verhalen en vroege geruchten over deze iMac.

Aanbevolen: