Wat is iWork voor iPad?

Inhoudsopgave:

Wat is iWork voor iPad?
Wat is iWork voor iPad?
Anonim

Wist je dat er een alternatief is voor Microsoft Office op de iPad? Apple's iWork-suite met kantoor-apps is zelfs helemaal gratis voor iedereen die de afgelopen jaren een iPhone of iPad heeft gekocht. En dat maakt ze enkele van de onmisbare apps om te downloaden op je nieuwe iPad.

Het beste van de iWork-suite is de interoperabiliteit met uw laptop of desktop. Als je een Mac hebt, kun je desktopversies van de apps laden en werk delen tussen je computer en je tablet. Maar zelfs als je geen Mac hebt, heeft Apple een webversie van de kantoorsuite op iCloud.com, dus je kunt nog steeds op je bureaublad werken en bewerken op je iPad (of vice versa).

Image
Image

Pagina's

Image
Image

Pages is het antwoord van Apple op Microsoft Word en voor de meeste gebruikers is het een capabele tekstverwerker. Pages ondersteunt kop- en voetteksten, ingesloten tabellen, afbeeldingen en grafieken, inclusief interactieve grafieken. Er is een breed scala aan opmaakopties en u kunt zelfs wijzigingen in het document bijhouden. Maar sommige van de meer gecompliceerde functies van een tekstverwerker zoals Microsoft Word, zoals het koppelen naar een database voor een samenvoegbewerking, zal het niet kunnen doen.

Laten we eerlijk zijn, de meeste mensen gebruiken die geavanceerde functies niet. Zelfs in een zakelijke omgeving gebruiken de meeste gebruikers deze functies niet. Als je een brief, een cv, een voorstel of zelfs een boek wilt schrijven, kan Pages voor iPad het aan. De app wordt ook geleverd met een breed scala aan sjablonen voor schoolposters, ansichtkaarten, nieuwsbrieven, scripties en meer.

Dit is waar de nieuwe drag-and-drop-functionaliteit van de iPad echt van pas komt. Als je foto's wilt invoegen, multitask je gewoon je Foto's-app en sleep je het tussen de app en Pages.

Cijfers

Image
Image

Net als een spreadsheet is Numbers perfect geschikt voor thuisgebruik en zal het voldoen aan de behoeften van veel kleine bedrijven. Het wordt geleverd met meer dan 25 sjablonen voor zaken als persoonlijke financiën, zaken en onderwijs, en het is heel goed in staat om informatie weer te geven in cirkeldiagrammen en grafieken. Het heeft ook toegang tot meer dan 250 formules.

Numbers kan spreadsheets importeren uit andere bronnen zoals Microsoft Excel, maar u kunt problemen ondervinden om al uw formules op hun plaats te krijgen. Als een functie of formule niet bestaat in Pages, krijg je waarschijnlijk alleen je gegevens wanneer je importeert.

Het is gemakkelijk om Numbers af te wijzen als een manier om uw chequeboek in evenwicht te brengen of een huisbudget bij te houden, maar het is gemakkelijk een van de meest productieve apps op de iPad en het kan ook goed werken in een zakelijke omgeving. De grafieken en grafieken in combinatie met de opmaakfuncties kunnen prachtige voorstellen maken en toevoegen aan een zakelijk rapport. En net als de rest van de iWork-suite voor iPad, is een groot voordeel de mogelijkheid om in de cloud te werken en documenten op te halen en te bewerken die u hebt gemaakt en opgeslagen op uw desktop-pc.

Keynote

Image
Image

Keynote is absoluut het lichtpuntje van de iWork-suite met apps. De iPad-versie zal niet bepaald worden verward met Powerpoint of de desktopversie van Keynote, maar van alle iWork-apps komt hij het dichtst in de buurt. Zelfs voor hardcore zakelijke gebruikers zullen velen merken dat het alles doet wat ze nodig hebben in een presentatie-app. Een recente Keynote-update bracht echt de functie-setup en bracht de sjablonen in lijn met de desktopversie, dus het delen van presentaties tussen je iPad en desktop is gemakkelijker dan ooit. Maar een gebied waar het wel een probleem mee heeft, zijn lettertypen, waarbij de iPad-versie van de app een beperkt aantal ervan ondersteunt.

In één aspect overtreft Keynote voor de iPad de desktopversies. De iPad is ongetwijfeld gemaakt om te presenteren. Met Apple TV en AirPlay is het gemakkelijk om het beeld op het grote scherm te krijgen, en omdat er geen kabels zijn, kan de presentator zich vrij bewegen. De iPad Mini kan echt een geweldige controller zijn omdat hij zo gemakkelijk te gebruiken is tijdens het lopen.

En er zijn nog meer gratis apps voor de iPad

Image
Image

Apple stopte niet met iWork. Ze geven ook hun iLife-suite met apps weg, waaronder een muziekstudio in de vorm van Garage Band en een behoorlijk krachtige app voor videobewerking in de vorm van iMovie. Net als iWork kunnen deze apps gratis worden gedownload voor de meeste iPad-bezitters.

FAQ

    Wat is de nieuwste versie van iWork?

    Apple heeft in maart 2021 versie 11 van iWork uitgebracht. De huidige versie van de drie apps is 11.1. Ze vereisen iPadOS 13.1 of hoger.

    Hoe krijg ik iWork voor iPad?

    Als de drie iWork-apps - Pages, Numbers en Keynote - nog niet op je iPad staan, kun je ze afzonderlijk downloaden vanuit de App Store. Er zijn geen kosten aan verbonden.

    Hoe groot zijn de iWork-apps voor iPad?

    De huidige versie (11.1) van Pages voor iPad is 492,9 MB, Numbers is 526,8 MB en Keynote is 496,5 MB.

Aanbevolen: