WhatsApp-testgidsen voor lokale bedrijven

WhatsApp-testgidsen voor lokale bedrijven
WhatsApp-testgidsen voor lokale bedrijven
Anonim

WhatsApp heeft een beperkte testrun aangekondigd van lokale bedrijvengidsen, zodat gebruikers rechtstreeks vanuit de app naar winkels, restaurants en meer kunnen zoeken.

De nieuwe functie wordt momenteel getest in São Paulo, Brazilië, met plannen om duizenden individuele bedrijven in het gebied op te nemen. Met vermeldingen voor alles, van winkels tot restaurants en cafés, evenals gespecialiseerde diensten.

Image
Image

Je hoeft niet meer in je telefoonboek te bladeren of te hopen dat het bedrijf dat je hebt gegoogeld het bedrijf is waarnaar je op zoek bent en niet iets heel anders met dezelfde naam.

Zoals opgemerkt door Reuters, heeft Facebook geprobeerd te profiteren van de recente online retailboom door in-app-shopping aan veel van zijn diensten toe te voegen. Doorzoekbare lokale bedrijvengidsen in WhatsApp zouden het waarschijnlijk gemakkelijker en sneller maken voor mensen om te vinden wat ze nodig hebben, en de e-commerce van Facebook een boost te geven.

Of dit er ook toe leidt dat WhatsApp in-app-advertenties gebruikt voor het genereren van inkomsten, naast de huidige gespecialiseerde zakelijke app, v alt nog te bezien.

Privacyzorgen zijn de laatste tijd ook een knelpunt geweest bij WhatsApp en Facebook, en dat geldt ook voor de nieuwe directory.

WhatsApp heeft verklaard dat het zoekopdrachten, resultaten of locaties niet zal bijhouden of opslaan. Als dit waar is, zou dit helpen om de privacy te beschermen in het geval van (weer een ander) datalek.

Op dit moment is de test strikt beperkt tot São Paulo, maar kan in de toekomst op een onbepaald moment worden uitgebreid naar India en Indonesië. WhatsApp heeft geen schatting gegeven van wanneer (of zelfs of) de functie wereldwijd beschikbaar zal worden gemaakt.

Aanbevolen: