NBA 2K22's WNBA Career Mode is geweldig, maar ik wil meer

Inhoudsopgave:

NBA 2K22's WNBA Career Mode is geweldig, maar ik wil meer
NBA 2K22's WNBA Career Mode is geweldig, maar ik wil meer
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • NBA 2K22 heeft nu volledig uitgewerkte WNBA-opties.
  • De meeste content is exclusief voor PlayStation 5 of Xbox Series X|S.
  • Het is nog steeds een enorme stap voorwaarts voor de vrouwensport.

Image
Image

Het heeft lang geduurd, maar eindelijk lijkt de NBA 2K-franchise de WNBA op de juiste manier te hebben omarmd. NBA 2K22 heeft de fouten van eerdere afleveringen rechtgezet, meer diepgang toegevoegd aan de WNBA-carrièremodi en spelers de kans gegeven om wat meer inclusief te zijn over hoe ze spelen.

Het is niet perfect, zonder de fijnere details zoals prestaties of trofeeën die aan dergelijke prestaties zijn gekoppeld, maar het is een grote stap voorwaarts en een waar ik fan van ben.

Begin in de WNBA

Dit is niet het eerste jaar dat NBA 2K spelers de kans geeft om een van de 12 WNBA-teams te besturen. De functie, die voor het eerst werd geïntroduceerd in NBA 2K20, voelde toen als een enorme stap terug, maar was vrij beperkt. Hoewel de game alle relevante licenties bood, enzovoort, konden spelers alleen WNBA-teams gebruiken in de Play Now- of Season-modi van de game. Het was vrij beperkt in vergelijking met wat als mannelijke speler kon worden bereikt, maar het was een begin.

Image
Image

NBA 2K21 bouwde daarop voort, maar nogmaals, het was niet genoeg. Het had een vrij eenvoudige WNBA-carrièremodus die niet bepaald aangrijpend was. De enige invloed die spelers hadden op de ontwikkeling van hun gecreëerde basketbalster was door goed te spelen. Het was niet mogelijk om ambitieuze maxima voor je attributen in te stellen en naar dergelijke plannen toe te werken, wat een nogal vreemde omissie was.

Het kiezen van een mannelijke basketballer gaf een hoop meer opties, waaronder het kunnen deelnemen aan side-optredens tussen wedstrijden. Het voelde meer afgerond en gaf je het gevoel dat je echt de controle had over een toekomstige sportster.

NBA 2K22 heeft dat allemaal opgelost, waardoor de WNBA-carrièremodus veel meer lijkt op de NBA-carrièremodus. Hoewel het waarschijnlijk is dat spelers nog steeds aangetrokken worden tot mannelijke spelers, omdat ze vaak een beetje bekender zijn bij de gemiddelde basketbalfan, wordt er gestaag vooruitgang geboekt.

Je carrière opbouwen

Als je de WNBA-carrièremodus kiest, die bekend staat als The W, in plaats van de meer traditionele optie van de NBA, heb je niet langer het gevoel dat je iets mist. Ik ben een casual speler van basketbalspellen, maar een enthousiaste, net zoals mijn liefde voor FIFA-spellen. Ik zal nooit concurreren met de beste online spelers die er zijn, maar sinds de vroege dagen van het spelen van basketbalspellen op de Sega Genesis, heb ik een zwak voor de sport.

Ter vergelijking: FIFA is momenteel vrij beperkt als het gaat om vertegenwoordiging. Met FIFA 22 kunnen spelers eindelijk een vrouwelijke virtuele professional maken die in Pro Clubs kan worden gebruikt, maar verder is het vrij beperkt. Spelers kunnen niet eens als teams spelen in de Women's Super League of National Women's Super League.

NBA 2K22 voelde als een verademing toen ik hem laadde. Een klein deel van mij mopperde over hoe MyWNBA zich onderaan het openingsscherm bevindt, maar het is er en het zit boordevol opties. Binnen enkele seconden kun je je eigen vrouwelijke speler maken en niets voelt anders dan de mannelijke route te gaan.

Image
Image

Net als bij de mannelijke carrièremodus, neem je deel aan een reeks wedstrijden om beter te worden terwijl je speelt, maar je kunt ook deelnemen aan activiteiten buiten het veld. Het maakt allemaal deel uit van het plan van de NBA 2K-serie om meer rollenspelkwaliteiten te bieden, want alle basketbalspelers moeten meer doen dan alleen het spel spelen. Ze moeten ook rekening houden met sponsoring en levensstijlkeuzes om hun merk te versterken. Het is ook nodig om deel te nemen aan oefeningen en scrimmages om chemie op te bouwen met de rest van het team.

Dit is een redelijk goed georganiseerde modus en een die betekent dat je niets mist door te "durven" om de WNBA-route van spelen te willen volgen.

Als je in plaats daarvan je managementcarrière wilt ontwikkelen, is er ook de MyWNBA-franchisebeheermodus, die op dezelfde manier vol functies en potentieel aanvoelt.

Bottom Line

De WNBA-carrièremodus biedt nu ook een badge-voortgangssysteem zoals de normale MyCareer-modus. Door deel te nemen, kun je vaardigheden verbeteren in vier verschillende categorieën, waaronder afmaken, schieten, spel maken en verdedigen. Verdien punten om ze te ontgrendelen en je kunt de boosts uitrusten om je vaardigheden te verbeteren. Het is allemaal typisch RPG-achtig van aard, maar iets wat zoveel games overslaan als het gaat om sportgames met vrouwen.

Dus, wat is de vangst?

NBA 2K22 klinkt als een droom die uitkomt voor iedereen die vrouwensport wil omarmen, en dat is het ook. In een tijd dat er geen andere concurrentie voor dit gebied is, is het zeker een enorme verademing. Er zijn echter beperkingen.

Met name The City - de open-wereldmodus van NBA 2K22 die spelers bij elkaar brengt - verenigt de geslachten niet, dus segregatie blijft bestaan. Daarnaast biedt NBA 2K22 een gamecover met Candace Parker erop, maar die is er niet standaard. Nogmaals, die vervelende glimp van segregatie terwijl er zoveel is bereikt.

Image
Image

Het ultieme probleem? Bijna alles wat ik heb uiteengezet, is alleen beschikbaar op de Xbox Series X|S- en PlayStation 5-versies van de game. Als je een oudere console of een pc hebt, zijn je WNBA-opties veel beperkter. Dus vrouwen worden hier nog steeds als op één na beste achtergelaten.

Dat zal hopelijk in de loop van de tijd veranderen. De WNBA is tenslotte pas in 1996 opgericht en sindsdien zijn de zaken drastisch veranderd, inclusief salarissen en zelfs hoe het spel wordt gespeeld.

Toch is er weinig reden waarom dingen niet sneller kunnen veranderen. Hopelijk is dit een stap in de goede richting.

Aanbevolen: