Waarom robots steeds menselijker worden

Inhoudsopgave:

Waarom robots steeds menselijker worden
Waarom robots steeds menselijker worden
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Een groeiend aantal robots krijgt een mensachtig uiterlijk en vaardigheden.
  • Elon Musk heeft onlangs de eerste mensachtige robot van de autofabrikant onthuld.
  • Robots moeten er menselijk uitzien om vriendelijk te lijken, zeggen sommige experts.
Image
Image

De robots komen eraan, en ze kunnen er menselijk uitzien.

Tesla CEO Elon Musk heeft onlangs de eerste humanoïde robot van de autofabrikant onthuld. Het bedrijf voor elektrische voertuigen zal een prototype van een humanoïde robot ontwikkelen, genaamd de "Tesla Bot." Het is een van een groeiend aantal robots in ontwikkeling die proberen het uiterlijk en de mogelijkheden van mensen te evenaren.

"Mensachtige robots zullen nuttig zijn omdat ze gemakkelijker naast of in plaats van de mensen kunnen werken die de vele 'saaie, vuile en gevaarlijke' taken moeten uitvoeren waarvan we afhankelijk zijn van mensen om op te lossen, maar die onaangenaam voor mensen om te presteren, "vertelde Brendan Englot, een professor werktuigbouwkunde aan het Stevens Institute of Technology, aan Lifewire in een e-mailinterview.

"De nieuwe, nuttige mogelijkheden kunnen variëren van een 24-uurs conciërge die altijd dienst heeft, tot een zoek- en reddingsrobot die mensen op gevaarlijke plaatsen kan zoeken, zonder extra mensenlevens te veroorzaken in gevaar, " Englot toegevoegd.

Er zijn veel exemplaren

Tesla's robot, met de codenaam "Optimus", zal 5 voet-8 staan, 125 pond wegen en mensachtige handen en voeten hebben. De bot heeft ook een visuele sensor om objecten en obstakels te kunnen zien.

"[Je kunt] met hem praten en zeggen: 'Pak alsjeblieft die bout op en bevestig hem aan een auto met die moersleutel', en hij zou dat moeten kunnen doen', zei Musk tijdens de briefing. "'Ga alsjeblieft naar de winkel en haal de volgende boodschappen voor me.' Dat soort dingen. Ik denk dat we dat kunnen doen."

Robots moeten er menselijk uitzien om vriendelijk te lijken, vertelde Karen Panetta, een fellow bij het Institute of Electrical and Electronic Engineers (IEEE) en robotica-expert, aan Lifewire in een e-mailinterview.

Een artikel in het International Journal of Social Robotics, "Blurring Human-Machine Distinctions: Anthropomorphic Appearance in Social Robots as a Threat to Human Distinctiveness", stelt dat mensen bang zijn voor antropomorfe robots vanwege hun vermeende inbreuk op de menselijke uniciteit. Dus hoewel er een natuurlijke affiniteit is voor robots die op ons lijken en emoties oproepen, zijn we ook bang dat ze ons minder mens zullen laten voelen.

In het verleden werd de race om humanoïde robots te ontwikkelen uitgedaagd door kosten en technologische limieten, zei Panetta.

"Nu kunnen draadachtige materialen en elektronische skins veel sensoren en actuatoren insluiten die energiezuinig zijn en enorme hoeveelheden informatie draadloos kunnen communiceren", voegde Panetta eraan toe. "Dit vergroot de mogelijkheden van de robot om realistische gebaren en nauwkeurigere reacties te produceren die logisch zijn en relevant zijn voor de mens waarmee de robot interageert/helpt of dient."

Image
Image

Medische robots kunnen helpen bij het bewaken van de gezondheid van de patiënt, het nemen van vitale functies en het geven van aanwijzingen aan patiënten om te helpen bij de naleving van medicijnen of medische routines, evenals het bewaken van de veiligheid van de patiënt en om hulp te roepen als ze detecteren dat de patiënt is gevallen, Panetta zei.

"Naarmate robots evolueren, zullen ze speciale handmatige taken kunnen uitvoeren, zoals flessen openen, items ophalen, patiënten helpen optillen en ma altijden bereiden", voegde ze eraan toe.

En ze hebben een plan

Maar niet alle industrie-experts denken dat menselijke robots de toekomst zijn.

De investering in het maken van een robot in de vorm van een mens gaat gepaard met hoge kosten en een afnemend rendement op de investering, vertelde Tra Vu, de chief operating officer van roboticabedrijf OhmniLabs, aan Lifewire in een e-mailinterview.

"De hogere mate van vrijheid die nodig is om functionele mensachtigen zoals Pepper en Asimo (beiden met pensioen) te maken, betekent dat ze ook moeilijker te programmeren, moeilijker te implementeren en vatbaarder voor fouten zijn, "zei Vu.

Aan de andere kant zijn robots met mensachtige capaciteiten in opkomst, volgens Vu. Zo is er de robot Atlas en Spot, een robot met vier poten die stabiel en gemakkelijker te besturen is.

Image
Image

"Deze robots kunnen veel menselijke vaardigheden nabootsen, zoals lopen, klimmen, rennen en zelfs dansen," zei Vu.

Robots moeten saaie, vuile en gevaarlijke taken vervangen, betoogde Vu.

"Vergelijkbaar met de introductie van computers, maakt vooruitgang in de ontwikkeling van robotica ook nieuwe banen mogelijk en vergemakkelijkt waar mensen beter geschikt voor zijn," zei ze. "Robots zullen ons in wezen in staat stellen ons te concentreren en meer bekwame en creatieve taken uit te voeren."

Aanbevolen: