Acer XFA240 Review: zet functie boven vorm

Inhoudsopgave:

Acer XFA240 Review: zet functie boven vorm
Acer XFA240 Review: zet functie boven vorm
Anonim

Bottom Line

Acer heeft uitstekend werk geleverd bij het ontwerpen van de XFA240, door een monitor te creëren die draait om functie boven vorm.

Acer XFA240 Gaming Monitor

Image
Image

We hebben de Acer XFA240 Gaming Monitor gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De Acer XFA240 biedt enkele van de hogere specificaties die je normaal gesproken zou zien in een duurdere monitor, maar de prijs is relatief betaalbaar. Ik heb de XFA240 40 uur getest en het ontwerp, het installatieproces, de beeldkwaliteit en de geluidskwaliteit onderzocht om te zien hoe deze zich verhoudt tot andere budgetgamingmonitoren op de markt.

Ontwerp: Functie boven vorm

De 24-inch XFA240 heeft niet die ultrastrakke look die je krijgt met veel van de beste high-end gaming-monitoren - de rand is ongeveer een halve inch dik en is niet vlak met het scherm. Over de hele omtrek van het scherm steekt de rand ongeveer 5 mm naar buiten. De dikte van de bezel, in combinatie met de totale diepte van het apparaat, geven de XFA240 een ietwat gedateerd uiterlijk. De kleuren van de monitor verbeteren echter het esthetische, matzwart met rode rand op de basis. Hierdoor ziet de monitor er op het eerste gezicht goed uit.

In de rechterbenedenhoek bevinden zich zes harde knoppen die de kenmerken en functies van de monitor regelen. De uiterst rechtse knop zet de monitor aan en uit, maar er is ook een hoofdschakelaar op de achterkant. De overige vijf knoppen regelen de menufuncties, het volume, de ingangen en de modi. De knoppen zijn niet zo intuïtief als een joystickbesturing en je moet veel dubbel drukken op de knoppen om door de verschillende menu-opties te navigeren.

Image
Image

Een plaats waar de monitor schittert, is de standaard. De ergonomische eigenschappen zijn top. De basis is rond en wat groot, maar de monitor is compatibel met VESA-montage, dus je kunt de basis weglaten als je meer bureauruimte nodig hebt.

Zoals veel van de beste monitorarmen, kun je met de XFA240's de hoogte ongeveer 150 mm omhoog en omlaag verstellen en de monitor 60 graden in beide richtingen draaien. De XFA240 kantelt 35 graden naar achteren en ook vijf graden naar voren. Het beste van alles is dat het een volledige 90 graden draait van liggend naar staand. Je zou het scherm zelfs diagonaal kunnen laten zitten en de monitor zou stabiel blijven. Er is een beetje wiebelen, ongeacht hoe je de draai-, kantel- en draaifuncties aanpast.

Configuratieproces: Easy peasy

De XFA240 wordt uiterst goed beschermd geleverd in zijn verpakking. Zoals de meeste monitoren, is het verpakt in dat beschermende schuimpapier en vervolgens aan beide zijden ingepakt in dik piepschuim. Er is vrijwel geen ruimte in de doos om iets te verplaatsen, dus zelfs als de doos zelf tijdens het transport door de wringer gaat, is het onwaarschijnlijk dat de monitor wordt beschadigd. De doos die ik ontving had zeker betere dagen gekend, maar de monitor en elk onderdeel erin waren nog steeds in perfecte staat. In de doos krijg je de monitor, standaard, arm, voedingskabel, een audiokabel en een DP-kabel (helaas wordt deze niet geleverd met een HDMI-kabel).

De installatie duurt minder dan vijf minuten, en u hoeft alleen maar de basis op de arm aan te sluiten, de arm op de achterkant van de monitor te klikken, plug-and-play. Omdat alles zo stevig in de doos is verpakt, kostte het me meer tijd om alle componenten uit de doos te halen dan om de monitor daadwerkelijk in te stellen.

Beeldkwaliteit: een briljant snelle weergave

Toen ik de monitor voor het eerst op mijn toren aansloot, merkte ik dat de kleuren een beetje gedempt waren, maar nadat ik met de instellingen had geknoeid, had ik een schitterend HD-beeld. Je kunt de helderheid en het contrast aanpassen zoals op de meeste monitoren, maar met de XFA240 kun je ook het zwartniveau aanpassen, wat echt geweldig is voor games die moeilijk te zien zijn. Er is ook een blauwlichtfilter, dat kan helpen de vermoeide ogen tijdens lange sessies te verminderen, vooral als je een bril draagt die geen goede bescherming tegen blauw licht biedt.

De resolutie van 1920 x 1080 van de XFA240 is zeker niet overweldigend, maar voor een 24-inch scherm is het niet slecht. De monitor is compatibel met FreeSync en G-Sync, dus hij werkt samen met uw compatibele grafische kaart om de verversingssnelheid aan te passen op basis van de framesnelheid. Dat betekent dat u zich niet zoveel zorgen hoeft te maken over het scheuren, flikkeren of artefacten dat optreedt wanneer uw computer meer frames per seconde uitvoert dan uw monitor aankan.

De resolutie van 1920 x 1080 van de XFA240 is zeker niet overweldigend, maar voor een 24-inch scherm is het niet slecht.

Je krijgt niet de beste zijwaartse kijkhoeken met de XFA240. Hoewel de specificaties een horizontale kijkhoek van 170 graden aangeven, begint het scherm er modderig en vervormd uit te zien als je het vanaf de zijkant bekijkt. Hoe meer u zich van het scherm wegdraait, hoe slechter het beeld. Gelukkig kun je de monitor draaien, maar de kijkhoek kan een probleem zijn voor iemand die naast je zit en naar je kijkt terwijl je speelt.

Image
Image

Bottom Line

Twee luidsprekers zitten boven de standaansluiting aan de achterkant van de XFA240. De dubbele luidsprekers van twee watt op de XFA240 zijn een leuke toevoeging, maar ze produceren geen audio van ultrahoge kwaliteit. Er is weinig bas- en middentoondiepte, maar voor een paar budgetmonitorluidsprekers zullen ze zeker volstaan. Als je van plan bent veel films te kijken of naar muziek te luisteren, wil je waarschijnlijk een externe luidspreker aansluiten via de audio-uitgang. Voor online gamen kun je gewoon een goede gamingheadset gebruiken.

Software: werkt niet met Acer's Display Widget

Ik heb geprobeerd Acer's Display Widget te gebruiken, die functies voor schermsplitsing en beeldaanpassing biedt. De Display Widget gaf echter aan dat de XFA240 geen compatibel model was.

Dat gezegd hebbende, de OSD van de monitor heeft een behoorlijk uitgebreid menu voor eColor-beheer, evenals blauwlichtfiltering, zwartniveau-aanpassing, helderheid en contrastaanpassingen. Er is ook een spelmodus en je kunt drie verschillende aangepaste profielinstellingen opslaan, wat handig is omdat je een snelkoppeling kunt maken voor de games die je het vaakst speelt.

Image
Image

Bottom Line

De XFA240 is te koop voor $ 300, maar je kunt hem gemakkelijk in de uitverkoop vinden voor ongeveer $ 180. Gezien de bouwkwaliteit, snelheid en aanpassingsopties van de monitor is de Acer XFA240 van grote waarde.

Acer XFA240 vs. Asus VG245H

Een andere vergelijkbare geprijsde 24-inch gamingmonitor, Asus's VG245H (zicht op Amazon), heeft ook een standaard waarmee je kunt schakelen tussen landschap en portret. Het heeft enkele van dezelfde specificaties, waaronder een responstijd van 1 ms en FreeSync-compatibiliteit. De Acer XFA240 is echter compatibel met FreeSync en G-sync en heeft een veel snellere verversingssnelheid dan de 75 Hz van de Asus VG245H. De VG245H is ontworpen als een console-gamingmonitor, met twee HDMI-poorten en geen DP.

Acer's XFA240 biedt betere prestaties dan een typische gamingmonitor in deze prijsklasse

Hoewel het een aantal concessies doet, met name in het ontwerp, maken zijn snelheid en algehele beeldkwaliteit het een waardige mededinger als pc-gamingmonitor.

Specs

  • Productnaam XFA240 Gaming Monitor
  • Product Merk Acer
  • SKU XFA240 bmjdpr
  • Prijs $200.00
  • Productafmetingen 22,3 x 9,6 x 15,2 inch.
  • Garantie 3 jaar
  • Compatibiliteit G-Sync, FreeSync
  • Schermgrootte 24 inch
  • Schermresolutie 1920 x 1080
  • Responstijd 144 Hz
  • Vernieuwingssnelheid 1 ms
  • Kleurondersteuning 16,7 miljoen
  • Blacklight-LED
  • Helderheid 350 nits
  • Beeldverhouding 16:9
  • Ergonomie In hoogte verstelbaar 150 mm, kantelt -5 graden tot 35 graden, draait 60 graden, draait 90 graden tussen landschap en portret
  • Kijkhoeken 170 graden horizontaal, 160 graden verticaal
  • Bevestiging VESA-compatibel (100 x 100 mm)
  • Poorten 1 x Displayport (v1.2), 1 x HDMI/MHL, 1 x DVI, 1 x audio-ingang, 1 x hoofdtelefoonaansluiting
  • Luidsprekers 2 x 2-watt luidsprekers
  • Connectiviteitsopties HDMI, DisplayPort, DVI
  • Paneeltype TN

Aanbevolen: