Hoe u USB-tethering instelt op Windows 11

Inhoudsopgave:

Hoe u USB-tethering instelt op Windows 11
Hoe u USB-tethering instelt op Windows 11
Anonim

Wat te weten

  • Schakel de wifi van Windows 11 uit en verbind uw smartphone via een USB-kabel.
  • Schakel de persoonlijke hotspot van de iPhone in via Instellingen > Persoonlijke hotspot > Anderen toestaan lid te worden.
  • Schakel de mobiele hotspot-functie van Android in via Instellingen > Netwerk en internet > Hotspot &Tethering> USB-tethering.

Op deze pagina vindt u de instructies voor het verbinden van uw Windows 11-apparaat met de internetverbinding van uw iPhone of Android met behulp van de USB-tethering-functie. U vindt gedetailleerde stappen voor het inschakelen van tethering op mobiele apparaten en verschillende tips voor wat u moet doen als de internetverbinding niet goed werkt.

Hoe schakel ik USB-tethering in op Windows 11?

Dit is wat u moet doen om USB-tethering op uw smartphone in te schakelen voor toegang tot de internetverbinding op uw Windows 11-laptop, computer, tablet of twee-in-één-apparaat zoals een Microsoft Surface.

  1. Schakel de wifi van je Windows 11-apparaat uit, zodat het geen verbinding kan maken met andere netwerken. De snelste manier om dit te doen is door het Wi-Fi-pictogram in de taakbalk te selecteren.

    Image
    Image
  2. Zet je iPhone aan en activeer Persoonlijke hotspot. Als u een Android-smartphone gebruikt, schakelt u deze in en schakelt u Mobile Hotspot in.

    Image
    Image
  3. Sluit uw smartphone aan op uw Windows 11-laptop, tablet of computer via een compatibele USB-kabel.
  4. Het Ethernet-pictogram zou in de taakbalk van Windows 11 naast de klok moeten verschijnen zodra de verbinding tot stand is gebracht. U kunt ook controleren of de USB-tethering correct werkt door Settings > Network & Internet. te openen

    Image
    Image

    Windows 11 heeft geen pictogram of schakelaar voor Ethernet- en bekabelde internetverbindingen in het Action Center zoals bij wifi.

Hoe schakel ik USB-tethering in?

USB-tethering inschakelen op iPhone en Android is verrassend eenvoudig en kan in slechts een paar tikken worden gedaan.

  • Op de iPhone, open Instellingen en tik op Persoonlijke hotspot > Anderen toestaan lid te worden.
  • Als je een Android-smartphone gebruikt, open je Instellingen en tik je op Netwerk en internet > Hotspot & Tethering > USB-tethering.

De exacte bewoording kan verschillen op Android, afhankelijk van het apparaat en de versie van het besturingssysteem dat je gebruikt. Ondanks hoe het heet, zal het er ongeveer zo uitzien als het bovenstaande voorbeeld en zal het er niet al te veel anders uitzien.

Kan ik USB-tethering gebruiken?

Internet delen via USB-tethering is een functie die al heel lang wordt ondersteund door Windows-, iOS- en Android-apparaten, dus het is waarschijnlijk dat alle apparaten die je gebruikt dit ook zullen ondersteunen.

Let op: je hebt het volgende nodig om USB-tethering goed te laten werken:

  • Een actieve internetverbinding op uw smartphone. Uw normale mobiele 4G- of 5G-service zou in orde moeten zijn.
  • Een compatibele USB-kabel. De USB-oplaadkabel die bij uw smartphone is geleverd, zou moeten werken.
  • Een USB-poort op uw Windows 11-apparaat. Mogelijk moet u een muis of toetsenbord loskoppelen om een USB-poort vrij te maken als u geen reservepoorten heeft.

Sommige Windows 11 USB-tethering tips en oplossingen

Als je problemen hebt om USB-tethering correct te laten werken in Windows 11, zijn er verschillende dingen die je kunt proberen.

  • Sluit uw iPhone aan op uw Windows 11-computer Download iTunes op uw computer en open het terwijl uw iPhone is aangesloten via USB. Volg de instructies op het scherm om uw apparaten aan te sluiten. U moet dit zelfs doen als u eerder verbinding hebt gemaakt in Windows 7, 8 of 10.
  • Open iTunes. Soms kan het openen van de iTunes-app op uw Windows 11-apparaat de verbinding met een iPhone activeren als deze niet wordt gedetecteerd.
  • Update het besturingssysteem op beide apparaten. Het updaten van Windows 11, Android en iOS kan een groot aantal problemen en bugs oplossen.
  • Update uw telefoonstuurprogramma's in Windows 11. Het is bekend dat het handmatig bijwerken van de stuurprogramma's voor uw iPhone of Android-mobiel in Windows 11 problemen met USB-tethering oplost.
  • Gebruik de optie Wi-Fi-hotspot. Als u de USB-tethering niet kunt laten werken in Windows 11, probeer dan de smartphone als Wi-Fi-hotspot te gebruiken. Het is net zo betrouwbaar als de USB-tethering-methode en is een stuk sneller te starten.

FAQ

    Hoe gebruik ik USB-tethering op Windows 10?

    Om USB-tethering in Windows 10 in te stellen en te gebruiken, sluit je je iPhone of Android-telefoon aan op je Windows 10-apparaat met een USB-kabel. Schakel op een iPhone uw Persoonlijke hotspot in; op een Android-apparaat USB-tethering inschakelen Ga naar de Netwerk- en Internet-instellingen van uw Windows 10-apparaat om de verbinding te verifiëren.

    Hoe verhoog ik de internetsnelheid van mijn USB-tethering?

    Als u uw internetsnelheid via USB-tethering wilt verhogen, kunt u proberen uw telefoon zo stil mogelijk te houden om een stabielere internetverbinding te creëren. Gebruik ook een gemeten verbinding met een datalimiet, zorg ervoor dat u de nieuwste USB-generatie gebruikt en gebruik een door de fabrikant aanbevolen USB-kabel.

    Hoe gebruik ik USB-tethering op een PS4?

    Verbind je Android-telefoon rechtstreeks met je PS4 via een USB-kabel. Als je wilt wijzigen hoe je PS4 je Android-apparaat detecteert, kies je Mass Storage Device in plaats van Media Device om USB-tethering toe te staan.

Aanbevolen: