De 8 beste digitale fotolijsten, getest door Lifewire

Inhoudsopgave:

De 8 beste digitale fotolijsten, getest door Lifewire
De 8 beste digitale fotolijsten, getest door Lifewire
Anonim

We leggen zoveel onschatbare momenten vast op onze camera's en smartphones, en ze verdienen het om te worden weergegeven op niet minder dan de beste digitale fotolijsten. Met moderne digitale fotolijsten kunt u die foto's losmaken van uw geheugenkaarten of harde schijven en ze laten zien als persoonlijke decoratiestukken in uw huis. In tegenstelling tot traditionele lijsten, hoeft u uw foto's niet te laten afdrukken en hoeft u niet elke foto handmatig te verwisselen als u van tempo wilt veranderen; de meeste frames kunnen honderden afbeeldingen opslaan en roteren. En aangezien het doorgaans gemakkelijk is om een digitale fotolijst te leren gebruiken, kunnen gebruikers van vrijwel elke leeftijd of technische vaardigheid de upgrade aan en waarderen.

Er zijn tal van opties op de markt voor digitale fotolijsten, en de meeste kunnen hun basisfuncties prima overnemen. U vindt schermen zo klein als 7 of 8 inch, en zo groot als 14 inch en groter. U zult een breed scala aan schermresoluties, opslagcapaciteiten en framestijlen tegenkomen. Frames ondersteunen tegenwoordig meer geavanceerde technologie dan ooit, waarbij veel frames gebruikmaken van Wi-Fi-connectiviteit voor draadloze uploads en bediening. Sommige dienen zelfs als multifunctionele slimme apparaten, met spraakopdrachten, videogesprekken, smart-home-integratie en meer.

We hebben de opties beperkt tot lijsten van de beste kwaliteit, waarde en functies - kijk welke van deze de ideale pasvorm is voor uw huis of om aan dierbaren te geven als een attent, praktisch geschenk.

Beste algemeen: Nixplay Smart Photo Frame 9,7-inch W10G

Image
Image

Nixplay's lijn van slimme fotolijsten belichaamt verfijning in zowel design als moderne functionaliteit, en de 9. Het 7-inch W10G-model is ongeveer net zo goed als maar kan. Hoewel er grotere formaten verkrijgbaar zijn bij Nixplay en andere fabrikanten, heeft het scherm van de W10G een superscherpe resolutie van 2048x1536 pixels (2K) die maar weinig frames kunnen evenaren. Zelfs het afgeschuinde frame rond het scherm maakt het een prachtige toevoeging aan elke kamer, met een glanzende, metallic zilveren afwerking als de meest opvallende optie.

Draai een Nixplay Smart Photo Frame om en je zult daar ook geavanceerde ontwerpdetails vinden. Het kenmerkende honingraatpatroon van het merk weeft over het achteroppervlak en je kunt de meegeleverde magnetische afstandsbediening erop plakken, zodat je hem niet kwijtraakt als hij niet in gebruik is. Ook van achter het apparaat steekt een halfstijf netsnoer dat ook dienst doet als een volledig verstelbare standaard die het frame omhoog houdt in staande of liggende modus. Het is een innovatieve ontwerpoplossing die Nixplay behoorlijk betrouwbaar heeft gemaakt over de verschillende iteraties van zijn producten.

En dan is er de "slimme" kant van het frame, die begint zodra je het instelt en verbinding maakt met je wifi-thuisnetwerk. Je kunt het cloudgebaseerde platform van Nixplay gebruiken om foto's te uploaden vanaf je computer of mobiele apparaat, via e-mail of via cloudservices en sociale media zoals Google Foto's, Dropbox, Facebook, Instagram en meer. Je collecties kunnen vervolgens worden gedeeld met al je Nixplay-producten of met vrienden en familie op het systeem. Spraakopdrachten via Amazon Alexa en Google Assistant ronden de indrukwekkende reeks hightech-functies af.

"Het kan een bepaald comfortniveau vereisen met webgebaseerde technologie, maar ik vond de app en online functies van Nixplay een soepele en krachtige manier om foto's uit je hele digitale collectie te verzamelen in automatisch bijgewerkte afspeellijsten." - Anton Galang, producttester

Beste videobellen: Facebook-portal

Image
Image

In staat om te dienen als meer dan alleen een statische fotolijst, factureert de Facebook-portal zichzelf als een slim apparaat voor videogesprekken. Je kunt hem gebruiken om te videochatten met je contacten op Facebook Messenger of WhatsApp, met een kristalheldere array met vier microfoons en een 13 MP camera die een breed gezichtsveld van 114 graden bestrijkt. Om de ervaring nog beter te maken, is het vermogen van Portal om op intelligente wijze gezichten in de kamer te volgen, mensen soepel in het frame te houden en je in te laten zoomen op onderwerpen. Bovendien zijn er vermakelijke effecten en games die worden aangedreven door augmented reality (AR). Samen met een voorleesmodus Story Time is het handig voor kinderen die anders misschien niet veel te zeggen hebben tijdens een videogesprek.

Het heldere, scherpe scherm van de Portal doet wonderen voor zowel videochats als je foto's. Wanneer je geen interactie hebt met het apparaat, wordt de "Superframe" -diavoorstellingsmodus geactiveerd, waarbij je geselecteerde fotoalbums van Facebook of Instagram worden weergegeven, of die rechtstreeks vanaf je telefoon zijn geüpload. Het heeft ook de Alexa-stemassistent van Amazon volledig geïntegreerd, zodat je snelle vragen kunt stellen, weerupdates kunt krijgen, timers kunt instellen en meer. Dit betekent wel - hoewel er een schakelaar is om de camera en microfoon te blokkeren - dat de Portal over het algemeen altijd luistert en altijd verbonden is met Facebook, wat leidt tot privacyproblemen die sommige gebruikers ongemakkelijk kunnen maken.

De basis Portal heeft een 10-inch HD-scherm, maar er is ook een Portal Mini van 8-inch formaat, evenals een Portal+ met een 15,6-inch scherm dat gemakkelijk kan worden gedraaid van liggende naar staande oriëntatie. Afronding van de line-up is de Portal TV, die uw eigen scherm gebruikt in plaats van een ingebouwd scherm.

"Ons gezin heeft de Portal gekregen voor incidentele videochats, maar het dagelijkse gebruik is nu voornamelijk als tafelframe voor onze familie om leuke herinneringen opnieuw te beleven en willekeurige vragen aan Alexa te stellen." - Anton Galang, producttester

Beste Smart Hub: Google Nest Hub

Image
Image

Met alle functies die kunnen worden verpakt in een scherm met Wi-Fi, is het logisch dat moderne frames meer doen dan een paar foto's weergeven. De Google Nest Hub is een goed voorbeeld: hij blinkt uit als zowel een digitale fotolijst als een slimme hub voor je verbonden huis. Het compacte apparaat dient als dashboard voor het bedienen van smarthome-producten zoals je thermostaat, lampen of beveiligingscamera's, of ze nu van Google Nest of andere ondersteunde providers zijn. En je kunt het allemaal met je stem doen via de zeer capabele ingebouwde Google Assistent.

Hoewel hij aan de kleine kant is met zijn 7-inch scherm en sub-HD 1024x600 resolutie, ziet de Nest Hub er geweldig uit als fotolijst. Dit is grotendeels te danken aan automatische helderheids- en kleuraanpassingen waarmee het scherm in elke kamer opgaat. (De duurdere Nest Hub Max van Google heeft een groter 10-inch scherm en andere upgrades, maar de standaard Nest Hub heeft genoeg te bieden voor een aanzienlijk lagere prijs.) Hij geeft foto's rechtstreeks weer uit je Google Foto's-verzameling, die dynamisch kan bijgewerkte albums van alle mensen en huisdieren. Je kunt ook muziek streamen van diensten zoals Spotify en Pandora via de kleine maar capabele luidsprekers, en ook video afspelen van YouTube en - meer recentelijk - Netflix.

"Of je nu naar muziek luistert of naar streaming video kijkt, de Nest Hub is buitengewoon bekwaam." - Andy Zahn, producttester

Beste eigenschappen: Brookstone PhotoShare Smart Frame

Image
Image

De Brookstone PhotoShare biedt een goede combinatie van hoogwaardig design, offline functies en Wi-Fi-technologie in één elegante digitale fotolijst. Verkrijgbaar is matzwart of espresso, de houten constructie bevordert de duurzaamheid en u kunt kiezen voor 8-inch, 10-inch of 14-inch maten. Ook inbegrepen zijn zwarte en witte matten, zodat u het ontwerp kunt wijzigen op basis van uw interieur.

Het frame met Wi-Fi heeft een bijbehorende app en een eigen e-mailadres. Het werkt alleen op 2,4 GHz, maar via de bijbehorende app kun je foto's vanuit je fotobibliotheek of Facebook naar de PhotoShare sturen. Vrienden en familie kunnen het e-mailadres van de lijst gebruiken om u foto's te sturen, en u kunt ook videoclips toevoegen. Het heeft een ingebouwde luidspreker voor audio, zodat je achtergrondmuziek kunt toevoegen of de audio in videoclips kunt horen. Met SD- en USB-slots kunt u lokaal inhoud toevoegen of de opslag uitbreiden.

Er is een sleutelgatbevestiging voor wandmontage en het pakket bevat ook een standaard. De PhotoShare wordt aangesloten op een stopcontact en is niet zo draagbaar als een frame op batterijen. Maar over het algemeen is dit een digitale lijst van hoge kwaliteit die u met trots in uw huis kunt laten zien.

"Het high-definition aanraakscherm toont voldoende details om individuele haren, highlights en achtergronddetails te kunnen zien." - Erika Rawes, producttester

Beste geluid: Nixplay Seed Wave

Image
Image

Als je wilt dat het sterke geluid samengaat met sterke beelden, dan is de Seed Wave van Nixplay hier om je ogen en oren tevreden te stellen. Het 13,3-inch breedbeeldscherm met 1920x1080 pixels is al een van de grotere en mooiere digitale frames die je kunt vinden. Het voegt vervolgens een paar zeer capabele 5W-luidsprekers toe die het solide volume en de basuitvoer van achter het apparaat kunnen pompen. Met de mogelijkheid om hem via Bluetooth met je audiobronnen te verbinden, heb je een fotolijst die gemakkelijk een kamer kan vullen met je muziek zonder dat je een aparte set luidsprekers nodig hebt.

Nixplay ontwierp de Seed Wave met een aantal hoogwaardige hardware, en het beknibbelt ook niet op de softwarekant. Zodra het frame is verbonden met je wifi-thuisnetwerk en een Nixplay-account, kun je foto's rechtstreeks vanaf je telefoon uploaden, vanuit cloudopslag zoals Google Foto's en Dropbox, of vanaf sociale media-accounts zoals Facebook en Instagram. Het frame zelf kan 8 GB aan foto's tegelijk bevatten, en een gratis 10 GB online opslagruimte wordt bij uw account geleverd. Je kunt ook videobestanden aansluiten en afspelen, maar dit is beperkt tot clips van 15 seconden.

Beste middenklasse: Dragon Touch Classic 10

Image
Image

De 10-inch Dragon Touch Classic combineert moderne Wi-Fi-functionaliteit met veel handige functies die hem perfect maken voor veel verschillende soorten gebruikers. De eerste is het touchscreen-display waarop wordt gesuggereerd door de naam van het product. Andere frames schrikken misschien terug voor touchscreens om vingerafdrukken te voorkomen, maar navigeren op een scherm met je vingers is voor veel mensen gewoon het meest logisch. Het scherm zelf is helder met een resolutie van 1280x800 pixels en brede kijkhoeken. Je kunt hem op zijn standaard neerzetten of aan de muur bevestigen, en door het frame rond het scherm ziet het er meer uit als een aangenaam stuk interieur dan een hightech gadget.

Als het gaat om het overbrengen van foto's naar de ruime opslagruimte van 16 GB van de lijst, biedt de Dragon Touch Classic een verscheidenheid aan methoden die passen bij uw voorkeuren en waar u uw foto's opslaat. Sluit een USB-stick of SD-kaart aan om toegang te krijgen tot offline bestanden. Maak verbinding met wifi en zet rechtstreeks over vanaf uw pc. Gebruik de mobiele app om te uploaden vanaf je telefoon of tablet. Meerdere gebruikersprofielen worden ondersteund en elk frame heeft ook zijn eigen e-mailadres waar iedereen foto's naar kan sturen. Het kan wat moeite kosten om alles de eerste keer goed in te stellen en te laden, maar daarna zorgt dit frame voor een doordachte manier om herinneringen te delen, zelfs met dierbaren die niet zo technisch onderlegd zijn.

Beste voor grootouders: het dakraamframe

Image
Image

Veel smartphonegebruikers maken foto's in staande stand, dus het ontbreken van portretmodus is problematisch. Als oplossing zal Aura Carver dikke randen aan de zijkant van portretfoto's plaatsen of twee portretfoto's aan elkaar koppelen met behulp van AI-software om ze het beste te koppelen, maar het zou beter zijn als het frame alleen een portretmodus had. De Carver mist ook audio en je kunt geen video's weergeven. U kunt echter Apple "live" foto's weergeven.

Aan de positieve kant is de schermkwaliteit uitstekend, met een resolutie van 1920x1200 bij 224ppi. U krijgt onbeperkte cloudopslag via het Aura-netwerk en u kunt eenvoudig foto's uploaden en delen met familie en vrienden met behulp van de bijbehorende app. De Aura Carver is ideaal voor iemand die een digitale lijst wil die eruitziet als een gewone fotolijst, maar een paar coole technische functies heeft. Het is ook een goede optie voor iemand die een apparaat wil dat gemakkelijk te gebruiken en te bedienen is. Het is zelfs compatibel met Alexa en Google Assistant, dus je kunt dingen zeggen als: "Alexa, vraag Aura om een foto van Palm Springs te laten zien." Als u echter iets wilt met meer toeters en bellen en de mogelijkheid om video's weer te geven belangrijk voor u is, zijn er betere opties beschikbaar.

De makers van de Skylight Frame zijn zich er terdege van bewust dat digitale lijsten geweldige cadeaus zijn, vooral voor oudere familieleden die niet op de hoogte zijn van sociale media of de nieuwste apparaten. Het 10-inch frame is ontworpen om voor vrijwel iedereen onfeilbaar te zijn om in te stellen en te gebruiken. Installatie houdt in dat je het gewoon inplugt en verbindt met wifi. Het hoeft niet online te zijn om foto's weer te geven die al in de 8 GB interne opslag zijn geladen, maar het rekent wel op de cloud om die foto's te ontvangen. Elk Skylight-apparaat krijgt een e-mailadres toegewezen waarnaar vrienden en familie foto's kunnen sturen, en de eigenaar van de lijst kan ze vrijwel onmiddellijk zien.

Het gebruik van het dakraam is bedoeld om zo gebruiksvriendelijk mogelijk te zijn. Met het touchscreen-display kunnen gebruikers door hun verzameling navigeren, net als een feed voor sociale media, vegen om door foto's te bladeren, ongewenste foto's verwijderen en zelfs klikken om een bedankbericht te sturen voor alle foto's die ze leuk vinden. Het nadeel is dat er minimale instellingen beschikbaar zijn om aan te passen, zelfs als je dat zou willen. Dat betekent geen helderheidsregeling, aanpassing van de diavoorstelling of energiebesparende instellingen. Het is een gestroomlijnd product dat niet veel meer doet dan nodig is, maar in die zin doet het zijn werk heel goed.

De grootmoeder van mijn vrouw heeft een dakraam waar iedereen in de familie foto's naar stuurt. - Anton Galang, producttester

Beste software: Aura Carver digitale fotolijst

Image
Image

Het Wi-Fi Aura Carver-frame is een aantrekkelijk en duurzaam frame dat wordt geleverd in een elegante verpakking. Toen onze recensent Erika de verpakking voor het eerst zag, was ze onder de indruk en merkte op dat ze dacht dat het frame een uitstekend professioneel of vakantiegeschenk zou zijn. Erika merkte echter ook een paar problemen op met de Aura Carver. Het wordt alleen weergegeven in de liggende modus en je kunt het niet aan een muur bevestigen omdat het een piramidevormige achterkant heeft.

Veel smartphonegebruikers maken foto's in staande stand, dus het ontbreken van portretmodus is problematisch. Als oplossing zal Aura Carver dikke randen aan de zijkant van portretfoto's plaatsen of twee portretfoto's aan elkaar koppelen met behulp van AI-software om ze het beste te koppelen, maar het zou beter zijn als het frame alleen een portretmodus had. De Carver mist ook audio en je kunt geen video's weergeven. U kunt echter Apple "live" foto's weergeven.

Aan de positieve kant is de schermkwaliteit uitstekend, met een resolutie van 1920x1200 bij 224ppi. U krijgt onbeperkte cloudopslag via het Aura-netwerk en u kunt eenvoudig foto's uploaden en delen met familie en vrienden met behulp van de bijbehorende app. De Aura Carver is ideaal voor iemand die een digitale lijst wil die eruitziet als een gewone fotolijst, maar een paar coole technische functies heeft. Het is ook een goede optie voor iemand die een apparaat wil dat gemakkelijk te gebruiken en te bedienen is. Het is zelfs compatibel met Alexa en Google Assistant, dus je kunt dingen zeggen als: "Alexa, vraag Aura om een foto van Palm Springs te laten zien." Als je echter iets wilt met meer toeters en bellen, en de mogelijkheid om video's weer te geven belangrijk voor je is, zijn er betere opties beschikbaar.

"Hoewel je misschien meer functies krijgt met een slim display, zal de Aura Carver je woonkamer of hal er niet zo koud uit laten zien met technologie." - Erika Rawes, producttester

Veel smartphonegebruikers maken foto's in staande stand, dus het ontbreken van portretmodus is problematisch. Als oplossing zal Aura Carver dikke randen aan de zijkant van portretfoto's plaatsen of twee portretfoto's aan elkaar koppelen met behulp van AI-software om ze het beste te koppelen, maar het zou beter zijn als het frame alleen een portretmodus had. De Carver mist ook audio en je kunt geen video's weergeven. U kunt echter Apple "live" foto's weergeven.

Over onze vertrouwde experts

Anton Galang is een Lifewire-schrijver met een achtergrond in journalistiek en meer dan 12 jaar ervaring op het gebied van technologie en onderwijs. Hij testte verschillende digitale fotolijsten voor Lifewire en hield er uiteindelijk een paar voor thuis en gaf anderen cadeau.

Andy Zahn is een Lifewire-schrijver en recensent met expertise in allerlei soorten consumententechnologie, met de toegevoegde bonus van fotografie-ervaring die hem hielp bij het testen van de Google Nest Hub en andere digitale lijsten.

Erika Rawes schrijft sinds 2019 voor Lifewire. Ze is gespecialiseerd in consumententechnologie en is eerder gepubliceerd op Digital Trends, USA Today en anderen. Ze heeft een aantal smart home- en lifestyle-apparaten beoordeeld, waaronder verschillende digitale fotolijsten.

Waar u op moet letten bij een digitale fotolijst

Aan de positieve kant is de schermkwaliteit uitstekend, met een resolutie van 1920x1200 bij 224ppi. U krijgt onbeperkte cloudopslag via het Aura-netwerk en u kunt eenvoudig foto's uploaden en delen met familie en vrienden met behulp van de bijbehorende app. De Aura Carver is ideaal voor iemand die een digitale lijst wil die eruitziet als een gewone fotolijst, maar een paar coole technische functies heeft. Het is ook een goede optie voor iemand die een apparaat wil dat gemakkelijk te gebruiken en te bedienen is. Het is zelfs compatibel met Alexa en Google Assistant, dus je kunt dingen zeggen als: "Alexa, vraag Aura om een foto van Palm Springs te laten zien." Als je echter iets wilt met meer toeters en bellen, en de mogelijkheid om video's weer te geven belangrijk voor je is, zijn er betere opties beschikbaar.

Nixplay Smart Photo Frames hebben een robuuste set webgebaseerde functies waarmee je foto's vanuit de cloud kunt uploaden en overzetten, je albums op verschillende apparaten kunt beheren en delen en frame-instellingen overal met een internetverbinding kunt regelen. Het 9,7-inch formaat heeft ook een scherp 2K-scherm dat past bij het elegante ontwerp. De Facebook-portal is een ander zeer verbonden scherm, dat dienst doet als een uitstekende fotolijst met de toegevoegde bonussen van slim videobellen en handige Alexa-integratie.

Display – Schermgrootte is waarschijnlijk een persoonlijke voorkeur, met modellen die zo klein zijn als zeven inch en zo groot als 21 inch. Deze beslissing is grotendeels gebaseerd op uw interieurontwerp en hoeveel ruimte u heeft voor het frame. Resolutie is echter minder bespreekbaar. Enkele van de beste frames die er zijn, bieden 1920x1080 16:9 IPS-schermen die met het blote oog zichtbaar scherper zijn dan modellen met een lagere resolutie.

FAQ

    Hoe voeg ik foto's toe aan een digitale fotolijst?

    Memory - Hoe meer geheugen een digitale fotolijst heeft, hoe meer foto's (en zelfs video's) het apparaat kan opslaan. De meeste bieden tussen de 4 GB en 32 GB aan opslagruimte, en sommige bieden zelfs extra capaciteit via USB-, SD- en SDHC-geheugenkaarten. Toch kan 4 GB geheugen ongeveer 20.000 foto's bevatten, dus dat zou voldoende moeten zijn, tenzij je grote video's uploadt.

    Cloud-functies - Modernere frames kunnen tegenwoordig verbinding maken met wifi en profiteren van een breed assortiment aan cloudgebaseerde functionaliteit. Dit kan alles omvatten, van het uploaden van foto's via een computer of mobiel apparaat tot integratie van sociale media en delen tot bediening op afstand via een mobiele app. Dergelijke functies kunnen veel gemak en flexibiliteit toevoegen, maar kunnen tegelijkertijd de installatie en het gebruik van het frame veel ingewikkelder maken dan sommige gebruikers willen.

    Werken digitale fotolijsten op batterijen?

    Verschillende frames bieden verschillende manieren om je foto's te laden, dus je zult willen controleren of het de methode ondersteunt die je het liefst gebruikt. Meer basisframes hebben een poort voor een USB-opslagstation en/of een slot voor een SD-kaart, dus u moet uw bestanden op een acceptabel medium laden en vervolgens aansluiten.(Sommige frames worden geleverd met een SD-kaart van bescheiden formaat die u kunt gebruiken.) Sommige frames hebben interne opslag om uw foto's naar over te zetten; anders moet je je schijf of kaart erin laten zitten.

    Kan ik een digitale fotolijst aan de muur hangen?

    Meer geavanceerde digitale fotolijsten maken verbinding met internet en laten u foto's via e-mail verzenden, draadloos uploaden vanaf uw computer of smartphone of rechtstreeks linken naar uw bestaande foto-opslag of sociale media-accounts. Veel van deze webframes laten geen offline foto-overdracht toe, dus het is vaak het een of het ander.

Aanbevolen: