Wanneer is Windows 8 aan het einde van de levensduur?

Inhoudsopgave:

Wanneer is Windows 8 aan het einde van de levensduur?
Wanneer is Windows 8 aan het einde van de levensduur?
Anonim

Microsoft implementeert het einde van de levensduur van Windows 8 in januari 2023, wat betekent dat alle ondersteuning, inclusief betaalde ondersteuning, en alle updates, inclusief beveiligingsupdates, worden stopgezet.

Uitgebreide ondersteuning

Tussen nu en 2023 bevindt Windows 8 zich in een tussenfase die bekend staat als 'uitgebreide ondersteuning'. Tijdens deze fase biedt Microsoft nog steeds betaalde ondersteuning - hoewel niet de gratis ondersteuning die bij de Windows 8-licentie wordt geleverd - en beveiligingsupdates, maar geen ontwerp- en functie-updates.

Image
Image

Bottom Line

"End of life" is wanneer een applicatie niet langer wordt ondersteund door het bedrijf dat deze maakt. Na het einde van de levensduur van Windows 8 mag u het besturingssysteem (OS) blijven gebruiken, maar u doet dit op eigen risico. Er worden voortdurend nieuwe computervirussen en andere malware ontwikkeld en zonder de beveiligingsupdates om ze te bestrijden, zouden uw gegevens en uw systeem kwetsbaar zijn.

Waarom wordt de ondersteuning voor Windows 8 beëindigd?

Het einde van de levenscyclus van Windows 8 is vergelijkbaar met die van eerdere Microsoft-besturingssystemen. Microsoft stelt:

"Elk Windows-product heeft een levenscyclus. De levenscyclus begint wanneer een product wordt uitgebracht en eindigt wanneer het niet langer wordt ondersteund. Als u de belangrijkste datums in deze levenscyclus kent, kunt u weloverwogen beslissingen nemen over wanneer u moet updaten, upgraden of andere wijzigingen in uw software."

Upgraden naar Windows 10

Uiteindelijk upgrade je naar Windows 10, maar of je het nu of later doet, is aan jou. Bedenk dat hoe eerder u het doet, hoe eerder u kunt genieten van de voordelen van het nieuwe besturingssysteem.

Windows 10 (uitgebracht in 2015) ondersteunt bijvoorbeeld apps die zich op verschillende apparaten hetzelfde gedragen. Het beschikt ook over de gepersonaliseerde digitale assistent Cortana.

Het downloadproces van Windows 10 is eenvoudig voor gemiddelde tot gevorderde computergebruikers. Anderen willen misschien de hulp van een computervaardige vriend inroepen.

Aanbevolen: