Wat is een.MD-bestand? (En hoe je er een opent)

Inhoudsopgave:

Wat is een.MD-bestand? (En hoe je er een opent)
Wat is een.MD-bestand? (En hoe je er een opent)
Anonim

Wat te weten

  • De meeste MD-bestanden zijn Markdown Documentation-bestanden.
  • Open er een met MarkPad, Visual Studio Code of een andere teksteditor.
  • Converteren naar HTML, DOCX, TXT, PDF en anderen met die programma's of een ander programma zoals Dillinger.

Dit artikel beschrijft wat MD-bestanden zijn, hoe je de verschillende typen kunt openen (er zijn er meerdere) en wat je moet doen om er een naar een ander formaat te converteren.

Bottom Line

Er zijn verschillende bestandsindelingen die de MD-bestandsextensie gebruiken. Het is belangrijk om te herkennen in welk formaat uw bestand zich bevindt voordat u beslist welk programma u moet openen of converteren.

Markdown-documentatiebestanden

Een. MD- of. MARKDOWN-bestand kan een Markdown-documentatiebestand zijn. Het is een gewoon tekstbestand dat de Markdown-taal gebruikt om te beschrijven hoe het document moet worden opgemaakt. README.md is een algemeen MD-bestand dat tekstinstructies bevat.

Bottom Line

SEGA Mega Drive ROM-bestanden gebruiken ook de MD-bestandsextensie. Ze zijn een digitale weergave van een fysieke game van de SEGA Mega Drive-console (in Noord-Amerika SEGA Genesis genoemd). Emulatiesoftware gebruikt het MD-bestand om het spel op een computer te spelen.

Moneydance financiële gegevensbestanden

Een ander bestandsformaat dat de MD-bestandsextensie gebruikt, is Moneydance Financial Data. Het MD-bestand slaat transacties, budgetten, voorraadinformatie, bankrekeningen en andere gerelateerde gegevens op voor de Moneydance-financieringssoftware. Nieuwere versies van het programma gebruiken in plaats daarvan echter. MONEYDANCE-bestanden.

Bottom Line

Wanneer een of meer bestanden worden gecomprimeerd met MDCD-compressie, wordt het resultaat een gecomprimeerd MDCD-archief genoemd, ook eindigend met MD.

Machinebeschrijving Bestanden

Nog een ander type MD-bestand is gereserveerd voor Machine Description-bestanden. Dit zijn programmeerbestanden die op sommige Unix-systemen worden gebruikt voor het compileren van softwareprogramma's.

SharkPort opgeslagen spelbestanden

SharkPort Saved Game-bestanden worden ook opgeslagen met de MD-bestandsextensie. Het zijn opgeslagen PlayStation 2-games die zijn gemaakt door het SharkPort-apparaat en worden gebruikt om opgeslagen games naar een computer te kopiëren.

Image
Image

Gezien de beknoptheid van deze bestandsextensie, is het ook een afkorting voor een aantal technologietermen: minidisc, microdrive, machineafhankelijk en fabrikant stopgezet zijn enkele voorbeelden. De opdracht md (make directory) opdrachtprompt is een andere. Geen van deze termen heeft echter iets te maken met de bestandsindelingen die op deze pagina worden beschreven.

Open en converteer Markdown-documentatiebestanden

Aangezien deze MD-bestanden gewoon tekstdocumenten zijn, kunt u er een openen met elke teksteditor, zoals Kladblok of WordPad in Windows. We hebben een lijst met andere gratis teksteditors die u in plaats daarvan kunt gebruiken. Hier zijn wat meer gespecialiseerde tools voor het openen en converteren van Markdown-bestanden:

  • MarkPad is een editor/viewer die MD-, MDOWN-, MARKDOWN- en MKD-bestanden opent.
  • Je kunt MD naar HTML converteren met een programma genaamd Markdown. Het is uitgebracht door de maker van de Markdown-taal, John Gruber. Een andere MD-naar-HTML-converter is beschikbaar via de Markdown Preview Plus-extensie voor de Chrome-browser.
  • Converteer MD naar PDF met de gratis online Markdown-converter op Markdowntopdf.com.
  • Dillinger is een online MD-editor die in uw webbrowser wordt uitgevoerd. Het converteert ook markdown-bestanden naar HTML en PDF.
  • Gebruik CloudConvert om het MD-bestand op te slaan in de DOCX MS Word-indeling. Andere op tekst gebaseerde formaten worden ook ondersteund, zoals HTML TXT, RTF en PDF.
  • Een andere online Markdown-converter die u kunt proberen, is beschikbaar bij pandoc. Het ondersteunt veel formaten, waaronder DocBook v5, ICML, LaTeX, S5 en MediaWiki.
Image
Image

Bottom Line

MD-bestanden in deze indeling kunnen worden geconverteerd naar BIN (de Sega Genesis Game ROM-bestandsindeling) met SBWin. Eenmaal in dat formaat kun je de ROM openen met Gens Plus! of Kega Fusion.

Financiële gegevensbestanden van Moneydance openen en converteren

Moneydance opent MD-bestanden die in dat programma zijn gemaakt. Het programma maakt standaard MONEYDANCE-bestanden, maar aangezien het de oudere indeling vervangt, kan het nog steeds MD-bestanden openen.

Om het MD-bestand te converteren naar een formaat dat het bruikbaar maakt in andere software zoals Intuit Quicken of Microsoft Money, gebruikt u de File > Exportmenu in Moneydance. De ondersteunde exportformaten omvatten QIF, TXT en JSON.

Microsoft Money is sinds 2009 niet meer leverbaar, maar misschien heb je geluk bij het converteren van het MD-bestand naar een formaat dat bruikbaar is door Microsoft's vervanging voor de software, Money Plus Sunset genaamd, die de bestandsextensie. MNY heeft.

Open en converteer MDCD-gecomprimeerde archiefbestanden

De mdcd10.arc-bestandscompressie/decompressie-opdrachtregelsoftware kan MDCD-gecomprimeerde bestanden openen.

Zodra de bestanden zijn uitgepakt, kunt u ze opnieuw comprimeren in een nieuw formaat zoals ZIP, RAR of 7Z, met behulp van de meeste hulpprogramma's voor bestandscompressie en unzip. Dit is in wezen hoe u dit soort MD-bestanden kunt "converteren".

Open en converteer machinebeschrijvingsbestanden

MD-bestanden die machinebeschrijvingsbestanden zijn, lijken op de hierboven genoemde Markdown-documentatiebestanden omdat het platte tekstbestanden zijn die met elke teksteditor kunnen worden gelezen. U kunt elk van de hierboven gelinkte teksteditors gebruiken om dit soort MD-bestanden te openen.

Er is waarschijnlijk weinig reden om een machinebeschrijvingsbestand naar een ander formaat te converteren, maar als je het in een ander op tekst gebaseerd formaat wilt hebben, zullen de teksteditors dat zeker doen.

Open en converteer SharkPort-opgeslagen spelbestanden

PS2 Save Builder wordt gebruikt om MD-bestanden te openen die SharkPort Saved Game-bestanden zijn. Het kan ook een aantal andere vergelijkbare bestandsindelingen openen, zoals PWS, MAX, CBS, PSU, NPO, SPO, SPS, P2M, XPO en XPS.

De PS2 Save Builder-tool kan ook worden gebruikt om het MD-bestand naar een aantal van diezelfde formaten te converteren.

Kan het bestand nog steeds niet openen?

Het zou gemakkelijk genoeg moeten zijn om je bestand te openen in een van de bovenstaande programma's, aangezien er verschillende bestandsindelingen zijn die een MD-bestand gebruiken. Als u echter de bestandsextensie verkeerd leest, is het heel goed mogelijk dat geen van deze programma's met uw bestand zal werken.

Lees de bestandsextensie opnieuw en zorg ervoor dat u deze niet verwart met een die gewoon op dezelfde manier is gespeld. MDB-bestanden werken bijvoorbeeld niet met de software van hierboven omdat ze de Microsoft Access-bestandsindeling hebben. Hetzelfde geldt voor andere zoals MDW-, MDD-, DM-, MDF-, MDX-, MDI-, MNY-, MDJ- en ND-bestanden.

Onderzoek de daadwerkelijke letters en cijfers die aan het einde van het bestand zijn toegevoegd om meer te weten te komen over het bestandsformaat, inclusief welke programma's het bestand kunnen openen/afspelen/lezen en hoe u het bestand kunt converteren naar een ander formaat.

FAQ

    Wat zijn MD-bestanden van GitHub?

    GitHub is een cloudgebaseerde online service voor programmeurs en ontwikkelaars. Het is een plek om wijzigingen in hun projecten te beheren, op te slaan en bij te houden. Programmeurs en ontwikkelaars die met GitHub werken, gebruiken vaak de MD-bestandsextensie voor README-bestanden in de Markdown Documentation-bestandsindeling (readme.md).

    Hoe maak ik een MD-bestand aan?

    Om een Markdown Documentation-bestand te maken, het meest voorkomende MD-bestandstype, opent u een teksteditor, maakt u het nieuwe bestand en geeft u het bestand een naam als Readme.md, of iets anders dat logisch is, met behulp van de.md-extensie.

Aanbevolen: