Wat is een XPS-bestand? (En hoe je er een opent)

Inhoudsopgave:

Wat is een XPS-bestand? (En hoe je er een opent)
Wat is een XPS-bestand? (En hoe je er een opent)
Anonim

Wat te weten

  • Een XML-bestand is een XML Paper Specification-bestand.
  • Open er een met XPS Viewer (het is inbegrepen in Windows) of NiXPS View.
  • Converteer naar PDF, JPG, DOCX en andere met Zamzar of PDFaid.com.

Dit artikel legt uit wat XPS-bestanden zijn, hoe je er een kunt openen en welke programma's er een kunnen converteren naar een meer vertrouwd formaat zoals PDF of JPG.

Wat is een XPS-bestand?

Een. XPS-bestand is een XML Paper Specification-bestand dat de structuur en inhoud van een document beschrijft, inclusief de lay-out en het uiterlijk. XPS-bestanden kunnen één pagina of meerdere zijn.

XPS-bestanden werden eerst geïmplementeerd als vervanging voor het EMF-formaat en lijken een beetje op de Microsoft-versie van PDF's, maar in plaats daarvan gebaseerd op het XML-formaat. Vanwege de structuur van XPS-bestanden verandert hun beschrijving van een document niet op basis van het besturingssysteem of de printer en is deze consistent op alle platforms.

XPS-bestanden delen een document met anderen, zodat wat u op de pagina ziet hetzelfde is als wat ze zullen zien als ze een XPS-viewerprogramma gebruiken. Maak een XPS-bestand in Windows door te "afdrukken" naar Microsoft XPS Document Writer wanneer u wordt gevraagd welke printer u wilt gebruiken.

Sommige XPS-bestanden kunnen in plaats daarvan gerelateerd zijn aan Action Replay-bestanden die bij sommige videogames worden gebruikt, maar het formaat van Microsoft is veel gebruikelijker.

Image
Image

Hoe XPS-bestanden te openen

De snelste manier om XPS-bestanden in Windows te openen, is door XPS Viewer te gebruiken, die bij Windows Vista en nieuwere versies van Windows wordt geleverd. U kunt het XPS Essentials Pack installeren om XPS-bestanden op Windows XP te openen.

XPS Viewer stelt machtigingen in voor het XPS-bestand en ondertekent het document ook digitaal. Windows 10 en Windows 8 kunnen ook de Reader-app van Microsoft gebruiken om XPS-bestanden te openen.

Open XPS-bestanden op een Mac met Pagemark, NiXPS View of Edit en de Pagemark XPS Viewer-plug-in voor Firefox en Safari-webbrowsers.

Linux-gebruikers kunnen de programma's van Pagemark ook gebruiken om XPS-bestanden te openen.

Actie Spelbestanden opnieuw afspelen die de XPS-bestandsextensie gebruiken, kunnen worden geopend met PS2 Save Builder.

Omdat je mogelijk verschillende programma's nodig hebt om verschillende XPS-bestanden te openen, raadpleeg je Het standaardprogramma wijzigen voor een specifieke bestandsextensie in Windows als het automatisch wordt geopend in een programma waarmee je het niet wilt gebruiken.

Een XPS-bestand converteren

Een van de snelste manieren om een XPS-bestand naar PDF, JPG,-p.webp

UnitePDF slaat XPS online op naar PDF. Sleep het bestand naar de pagina of klik op Kies bestand en selecteer vervolgens de knop Converteren wanneer u klaar bent om de PDF te downloaden.

Op de website PDFaid.com kunt u een XPS-bestand rechtstreeks converteren naar een Word-document in het DOC- of DOCX-formaat. Upload gewoon het XPS-bestand en kies het conversieformaat. Download de geconverteerde daar vanaf de website.

Het Able2Extract-programma doet hetzelfde, maar is niet gratis. Het laat je echter wel een XPS-bestand converteren naar een Excel-document, wat erg handig kan zijn, afhankelijk van waar je het bestand voor wilt gebruiken.

Microsoft's XpsConverter converteert een XPS-bestand naar OXPS.

Met Action Replay-bestanden, hernoem je het gewoon van whatever.xps naar wat.sps als je wilt dat je bestand wordt geopend in programma's die het Sharkport Saved Game-bestandsformaat (. SPS-bestanden) ondersteunen. Je kunt het misschien ook converteren naar MD, CBS, PSU en andere vergelijkbare formaten met het hierboven genoemde PS2 Save Builder-programma.

Meer informatie over het XPS-formaat

Het XPS-formaat is een poging van Microsoft tot het PDF-formaat. PDF is echter veel, veel populairder dan XPS, daarom ben je waarschijnlijk veel meer PDF's tegengekomen in de vorm van digitale bankafschriften, producthandleidingen en een uitvoeroptie in veel document- en e-boeklezers/-makers.

Als ze iemand een XPS-bestand sturen, kunnen ze denken dat het malware is als ze niet bekend zijn met de extensie. Omdat mobiele apparaten en Mac-computers geen ingebouwde XPS-viewer hebben (en de meeste wel ingebouwde PDF-ondersteuning hebben), is de kans groter dat iemand tijd besteedt aan het zoeken naar een XPS-viewer dan een PDF-lezer.

De documentschrijver in Windows 8 en nieuwere versies van Windows gebruikt standaard de. OXPS-bestandsextensie in plaats van. XPS. Dit is de reden waarom u geen OXPS-bestanden kunt openen in Windows 7 en oudere versies van Windows.

Aanbevolen: