Muse Group zegt dat Audacity geen spyware is

Muse Group zegt dat Audacity geen spyware is
Muse Group zegt dat Audacity geen spyware is
Anonim

Muse Group heeft gereageerd op beweringen dat Audacity, een ooit vertrouwde open-source audio-opname-app, nu spyware is na wijzigingen in de privacyverklaring.

In april verwierf Muse Group Audacity, een gratis en open source audio-opnamesoftware. Eerder deze week leidde een update van het privacybeleid voor de applicatie tot claims dat de software nu als spyware voor het bedrijf fungeerde. Nu heeft Muse Group officieel gereageerd, volgens MusicRadar, door te zeggen dat de spywareclaims gewoon het resultaat zijn van "onduidelijke frasering".

Image
Image

Bijgewerkt op 2 juli, stelt het privacybeleid nu dat de app persoonlijke gegevens verzamelt, zoals de OS-versie, het land van de gebruiker op basis van IP-adres, CPU-info, niet-fatale foutcodes en berichten. Het bijgewerkte beleid bevat ook "gegevens die nodig zijn voor wetshandhaving, rechtszaken en verzoeken van autoriteiten."

Bovendien zegt het beleid dat Muse Group alle informatie die het verzamelt mag delen met zijn medewerkers, wetshandhavingsinstanties, de auditors, adviseurs of wettelijke vertegenwoordigers van het bedrijf, evenals potentiële kopers van de software.

Het is deze informatie die ertoe heeft geleid dat gebruikers zich zorgen gaan maken over het feit dat de app spyware is en hoewel Muse Group zegt dat de formulering onduidelijk is, zijn er ook zorgen over wijzigingen in de licentieovereenkomst voor bijdragers.

… de huidige versie (3.02) verzamelt geen van de gegevens die worden genoemd in de update van het privacybeleid en is niet van toepassing op het offline gebruik van het programma.

Een recente update van dat beleid heeft bijgedragen aan de groeiende bezorgdheid van de gemeenschap over de toekomst van het programma. Het is vermeldenswaard dat het bedrijf zegt dat de huidige versie (3.02) geen van de gegevens verzamelt die worden genoemd in de update van het privacybeleid en dat deze niet van toepassing is op het offline gebruik van het programma.

Hoewel sommigen misschien blij zijn om de reactie van Muse Groups te horen, is het onduidelijk of deze "onduidelijke bewoordingen" voldoende zullen zijn om de zorgen van de gemeenschap weg te nemen.

Aanbevolen: