Definities en voorbeelden van draadloze technologie

Inhoudsopgave:

Definities en voorbeelden van draadloze technologie
Definities en voorbeelden van draadloze technologie
Anonim

In de meest elementaire zin verwijst draadloos naar communicatie die wordt verzonden zonder draden of kabels. De term kan echter verwijzen naar een breed scala aan technologieën en media, van mobiele netwerken tot Bluetooth-apparaten tot lokale Wi-Fi-netwerken.

Wat betekent draadloos?

Draadloos is een brede term die allerlei technologieën en apparaten omvat die gegevens via de ether verzenden in plaats van via draden, inclusief mobiele communicatie, netwerken tussen computers met draadloze adapters en draadloze computeraccessoires.

Draadloze communicatie gaat via de lucht via elektromagnetische golven. De FCC reguleert radiofrequentiebanden in dit spectrum, om ervoor te zorgen dat ze niet te druk worden en dat draadloze apparaten en diensten betrouwbaar werken.

Image
Image

Voorbeelden van draadloze apparaten

Draadloze telefoons zijn draadloze apparaten, net als tv-afstandsbedieningen, radio's en GPS-systemen. Andere draadloze apparaten zijn telefoons, tablets, Bluetooth-muizen en -toetsenborden, draadloze routers en de meeste apparaten die geen kabels gebruiken om informatie te verzenden.

Draadloze opladers zijn een ander type draadloos apparaat. Hoewel er geen gegevens via een draadloze oplader worden verzonden, communiceert deze wel met een ander apparaat (zoals een telefoon) zonder kabels te gebruiken.

Draadloos netwerken en wifi

Netwerktechnologieën die meerdere computers en apparaten draadloos met elkaar verbinden, zoals een draadloos lokaal netwerk (WLAN), vallen ook onder de draadloze paraplu. Vaak worden deze apparaten aangeduid met de verzamelnaam 'Wi-Fi', een handelsmerk van de Wi-Fi Alliance.

Wi-Fi omvat technologieën die 802.11-standaarden bevatten, zoals 802.11g- of 802.11ac-netwerkkaarten en draadloze routers.

Je kunt wifi gebruiken om draadloos af te drukken via een thuis- of kantoornetwerk, rechtstreeks verbinding te maken met andere computers in je netwerk en van je telefoon een draagbare wifi-hotspot voor andere apparaten te maken.

Bluetooth is een andere draadloze technologie waarmee je waarschijnlijk bekend bent. Als uw apparaten dicht genoeg bij elkaar staan en Bluetooth ondersteunen, kunnen ze worden verbonden om draadloos gegevens te verzenden. Deze apparaten kunnen uw laptop, telefoon, printer, muis, toetsenbord, handsfree headsets en slimme apparaten zijn.

De draadloze industrie

Draadloos op zichzelf wordt meestal gebruikt om te verwijzen naar producten en diensten uit de cellulaire telecommunicatie-industrie. CTIA, de Wireless Association, bestaat bijvoorbeeld uit draadloze providers, zoals Verizon, AT&T, T-Mobile en Sprint, en fabrikanten van mobiele telefoons zoals LG en Samsung. Verschillende draadloze protocollen en telefoonstandaarden omvatten CDMA, GSM, EV-DO, 3G, 4G en 5G.

De term draadloos internet verwijst meestal naar mobiele gegevens, hoewel de uitdrukking ook gegevens kan betekenen die toegankelijk zijn via satelliet.

Aanbevolen: