App-pictogrammen op Android wijzigen

Inhoudsopgave:

App-pictogrammen op Android wijzigen
App-pictogrammen op Android wijzigen
Anonim

Wat te weten

  • Je kunt Shortcut Maker gebruiken om app-pictogrammen en namen op elk apparaat aan te passen.
  • Ga naar Instellingen > Thema's om pictogrampakketten op Samsung-apparaten te downloaden en toe te passen.
  • U kunt aangepaste pictogrammen downloaden en installeren via Google Play Store op elk Android-apparaat. Mogelijk moet u een opstartprogramma installeren om app-pictogrammen te wijzigen.

Dit artikel behandelt hoe u app-pictogrammen op uw Android-smartphone kunt wijzigen, inclusief het toepassen van aangepaste pictogrammen op een Samsung-telefoon of -tablet.

Hoe u aangepaste app-pictogrammen op Android kunt krijgen

Een van de beste functies van Android is de optie om bijna alles aan te passen wat je maar wilt, van de achtergrond en snelkoppelingen vergrendelen tot de manier waarop de pictogrammen eruitzien en aanvoelen. Bovendien zijn er veel manieren om aangepaste pictogrammen toe te passen. Je kunt zelfs je eigen maken!

Voordat u app-pictogrammen kunt wijzigen, moet u aangepaste pictogrammensets downloaden en installeren. Je kunt ze vinden in de Google Play Store.

Zo installeer je ze:

  1. Vind een reeks aangepaste pictogrammen die je leuk vindt in de Google Play Store. De beste manier om ze te vinden is door aangepaste pictogrammen te typen in de zoekbalk (bovenaan).
  2. Als je een pictogrammenset vindt die je leuk vindt, tik je op het item in de zoekresultaten. Tik vervolgens op de groene Install knop.
  3. Wacht tot het klaar is en keer dan terug naar het startscherm of tik op Open.

    Image
    Image

Aangepaste app-pictogrammen op een Samsung krijgen met Galaxy-thema's

Net als de Galaxy Note 20 gebruiken Samsung-smartphones en -tablets een nieuwe versie van Android, genaamd One UI. Dat betekent dat je ook het startscherm en de interface kunt aanpassen met unieke achtergronden, widgets en app-pictogrammen.

Voordat u app-pictogrammen op maat kunt toepassen, moet u themapakketten downloaden van de Galaxy Themes-app.

Belangrijk:

Aangepaste thema's waren vroeger beschikbaar in de Galaxy Store, , maar Samsung-apparaten hebben nu een aparte applicatie genaamd Galaxy Themes. Op oudere toestellen heeft Samsung de nieuwe app toegevoegd in een recente software-update. Op nieuwere apparaten is het vooraf geïnstalleerd.

Opmerking

Je kunt desgewenst ook Google Play gebruiken om aangepaste pictogrampakketten op Samsung te downloaden.

Hier leest u hoe u app-pictogrammen installeert met Galaxy-thema's:

  1. Open de Galaxy Themes app of ga naar Settings > Themes. Als je nog niet bent ingelogd, tik je op de menuknop in de linkerbovenhoek en tik je op de profielknop om dit te doen. Als je geen Samsung-account hebt, moet je er een maken.
  2. Tik op de Icons knop onderaan (derde van links). Zoek een icon pack dat je leuk vindt.

    Opmerking

    Sommige icon packs kosten geld. Als je niets wilt uitgeven, kijk dan naar de pakketten met Gratis eronder, geen prijs.

    Image
    Image
  3. Tik op het pictogrampakket om de winkelpagina te openen en selecteer vervolgens de knop Download onder aan het scherm. Er kan een advertentie verschijnen en de download zou moeten beginnen nadat het afspelen is voltooid.
  4. Wacht tot het klaar is.
  5. Als u het pictogrampakket meteen wilt toepassen, tikt u op de knop Toepassen, die de optie Download heeft vervangen.

    Image
    Image

Hoe verander je app-pictogrammen op Android?

Zelfs als je een aangepast app-pictogrampakket hebt geïnstalleerd, moet je het eerst toepassen voordat je wijzigingen ziet. Alleen al het geïnstalleerde pictogrampakket maakt ze niet actief of zichtbaar.

Opmerking

Sommige icon packs zullen onmiddellijk na de installatie een prompt weergeven, zodat u ze kunt toepassen. Ze doen dit echter niet allemaal.

App-pictogrammen wijzigen binnen de applicatie

Soms kunt u de aangepaste pictogrammen toepassen met een tool die wordt geleverd bij de pictogrampakketten die u installeert. Hier is hoe:

  1. Open de icoon-app voor het pakket dat je hebt gedownload. Accepteer alle toestemmingsverzoeken.
  2. Afhankelijk van de app kun je wel of niet een Toepassen-knop zien. Sommige icon packs vereisen dat je een aangepast opstartprogramma hebt om ze te gebruiken.

    Image
    Image

Hoe verander je app-pictogrammen op Samsung?

Als je de icon packs die eerder op je Samsung zijn geïnstalleerd nog niet hebt toegepast, kun je ze als volgt activeren of verwisselen.

  1. Open Galaxy Themes door op het pictogram in je app-vak te klikken of door naar Settings > Themes te gaan.
  2. Tik op de menuknop linksboven en selecteer Mijn spullen.

    Image
    Image
  3. Tik bovenaan het scherm op de Icons optie. Tik vervolgens op het pictogrampakket dat u wilt toepassen.
  4. Selecteer onderaan de pagina de Toepassen optie. U kunt wel of geen waarschuwing zien, tik nogmaals op Akkoord of Toepassen om door te gaan.

    Image
    Image
  5. Dat is het! Geniet van je nieuwe pictogrammen.

    Waarschuwing

    De meeste icon packs die u downloadt van Galaxy Themes zullen only het uiterlijk van officiële Samsung- of systeemapp-pictogrammen veranderen. U moet een andere methode gebruiken om het uiterlijk van andere app-pictogrammen te wijzigen.

Kunt u app-pictogrammen wijzigen zonder een opstartprogramma?

Het korte antwoord is ja, dat kan.

Bij sommige icon packs kun je ze rechtstreeks vanuit de native app toepassen. Als dat niet werkt, kun je altijd een andere app gebruiken, zoals Shortcut Maker.

Hoe verander je app-iconen en namen op Android?

Als je meer vrijheid wilt bij het wijzigen van app-pictogrammen, zoals het toevoegen van een aangepaste naam, moet je een andere app installeren met de naam Shortcut Maker.

Hoe installeer je Shortcut Maker?

Ga naar de Shortcut Maker Google Play Store-pagina. Tik vervolgens op de groene knop Install en wacht tot deze is gedownload en geïnstalleerd.

Hoe verander je app-namen met Shortcut Maker?

Als u de weergavenaam van een app wilt wijzigen, maakt u een snelkoppeling, wat inhoudt dat u een extra app-pictogram met aangepaste parameters maakt. Hier is hoe:

  1. Open snelkoppelingsmaker. Kies het type snelkoppeling dat u wilt maken in de lijst. Kies de Apps optie voor een app-pictogram. Selecteer vervolgens het app-pictogram dat u wilt aanpassen in de lijst met geïnstalleerde apps.

    Image
    Image
  2. Gebruik de Tik om label te bewerken knop (deze toont ook de app-naam) om de naam te wijzigen. Voer vervolgens de nieuwe aangepaste naam of het nieuwe label in en selecteer Klaar.
  3. Bewerk eventuele andere aangepaste opties die u wilt (u kunt ook een aangepast app-pictogram kiezen). Als je klaar bent, tik je rechtsonder op de grote blauwe Create Shortcut-knop.

    Image
    Image

Hoe verander je app-pictogrammen met Shortcut Maker?

Als je app-pictogrammen afzonderlijk wilt toepassen of pictogrammen wilt toepassen uit een pakket dat je hebt geïnstalleerd, kun je Shortcut Maker gebruiken. Hier is hoe:

  1. Open snelkoppelingsmaker. Kies het type snelkoppeling dat u wilt maken in de lijst. Voor een app-pictogram zou dat de Apps optie zijn. Selecteer vervolgens het app-pictogram dat u wilt aanpassen in de lijst met geïnstalleerde apps.

    Image
    Image
  2. Om een nieuw pictogram toe te passen, gebruik de Tik om pictogram te bewerken knop (deze toont ook het huidige app-pictogram).
  3. Je ziet een lijst met beschikbare opties voor het aanpassen van het pictogram op het volgende scherm. Mogelijk ziet u aangepaste pictogrampakketten die u hebt geïnstalleerd, en u kunt ook tekst, emoji's, galerijafbeeldingen en systeempictogrammen gebruiken. Kies de bron met het pictogram dat u wilt gebruiken en selecteer vervolgens uw afbeelding.

    Image
    Image
  4. Je ziet het nieuwe pictogram dat je hebt geselecteerd aan de rechterkant van de pagina. Om het toe te passen, tik je op het blauwe vinkje in de rechterbovenhoek.
  5. Bewerk een van de andere aangepaste opties die je wilt (je kunt ook de naam wijzigen). Als je klaar bent, tik je rechtsonder op de grote blauwe Create Shortcut-knop.

    Image
    Image

Hoe maak je aangepaste pictogrammen op Android?

Het maken van aangepaste pictogrammen en het toevoegen ervan aan een set is een langdurig en complex proces, en het uitleggen hoe je dit moet doen, kun je het beste overlaten aan een aparte handleiding.

Het is mogelijk, en het kan heel leuk zijn. Het kan ook een lucratieve zakelijke kans zijn als je er goed in bent! U kunt aangepaste thema's verkopen in de Google Play Store of Samsung Themes Store.

Hoe verander ik het startscherm op Android?

Op alle Android-apparaten kun je spelen met app-pictogrammen, inclusief hun uiterlijk. U kunt uw apparaat ook aanpassen door een aangepaste achtergrond, unieke screensavers toe te passen, de weergave van het vergrendelscherm te wijzigen en nog veel meer.

Een app zoals Shortcut Maker maakt het gemakkelijk om het uiterlijk van individuele app-pictogrammen aan te passen, zelfs die niet worden beïnvloed door het installeren van een aangepast pictogrampakket of een Samsung Galaxy-thema.

FAQ

    Hoe verander je de grootte van app-pictogrammen op Android?

    Voor de meeste Android-telefoons moet je een launcher van derden gebruiken. Voor de meeste Samsung-telefoons kun je naar Instellingen > Startscherm gaan en een ander formaat selecteren voor je startscherm en apps-schermrasters, die van grootte veranderen alle pictogrammen op dat scherm.

    Hoe verander je pictogrammen op Android zonder een app?

    Op sommige telefoons kunt u alternatieven selecteren voor de pictogrammen van ingebouwde apps. Druk lang op het pictogram, kies Bewerken en tik op het pictogram dat u wilt gebruiken.

Aanbevolen: