SMS-back-ups: tekstberichten opslaan

Inhoudsopgave:

SMS-back-ups: tekstberichten opslaan
SMS-back-ups: tekstberichten opslaan
Anonim

Dit artikel laat zien hoe je een sms-back-up kunt maken op een Android-apparaat en op een iPhone.

Een back-up maken van tekstberichten op Android

Er is een gemakkelijke manier om een back-up te maken van sms-berichten op je Android-telefoon met behulp van een gratis mobiele app genaamd SMS Backup & Restore. U kunt met deze stappen berichten opslaan op het apparaat, uw computer, uw e-mail of een online opslagservice:

  1. Download SMS Back-up en herstel vanuit de Google Play Store en start de app.

    Je moet Android 4.0.3 of hoger hebben om deze app te gebruiken.

  2. Tik in het hoofdmenu op Een back-up instellen om te beginnen.
  3. Verplaats de schuifregelaars naast Berichten en Telefoongesprekken naar de Aan positie om terug te gaan ze op.
  4. Tik op Geavanceerde opties om aan te passen waarvan een back-up wordt gemaakt. Kies Alleen geselecteerde gesprekken en geef aan of u emoji's of mms-berichten wilt opnemen, zoals foto's en video's. Als u klaar bent, selecteert u Volgende.

    Image
    Image
  5. Kies waar u de back-up wilt opslaan (Google Drive, Dropbox of OneDrive) en tik vervolgens op Configure voor de door u geselecteerde optie.
  6. Selecteer Log In om uw telefoon te verbinden met uw online account. Kies in het configuratiescherm hoe lang je berichten wilt bewaren. Als u een back-up maakt naar meer dan één service of locatie, herha alt u deze stap voor elke optie. Tik op Opslaan.
  7. Kies hoe vaak u back-ups wilt plannen en selecteer vervolgens Nu een back-up maken.

    Image
    Image

    Het is ook mogelijk om SMS-back-ups op een SD-kaart op te slaan of nieuwe of bestaande SMS-back-ups rechtstreeks naar een andere Android-telefoon over te zetten met behulp van de Wi-Fi Direct-functie.

SMS Backup & Restore is niet uw enige optie. Er zijn andere populaire apps die u kunt gebruiken om een back-up van uw sms-berichten te maken, waaronder FonePaw Android Data Recovery, MobiKin Doctor voor Android en Dr. Fone voor Android.

Een back-up maken van tekstberichten op de iPhone

iPhone-gebruikers hebben toegang tot iCloud, waarmee u een back-up kunt maken van sms-berichten en andere gegevens op uw telefoon. Ga als volgt te werk om back-ups van sms-berichten in iCloud in te schakelen:

  1. Ga naar Instellingen op de iPhone.
  2. Tik op de pijl naast je naam.
  3. Tik op iCloud.
  4. Schakel Berichten in door de schuifregelaar naar de Aan/groene positie te verplaatsen.

    Image
    Image

Wanneer je een bericht verwijdert van een apparaat met iCloud, wordt het verwijderd van alle andere apparaten met dezelfde Apple ID met Berichten in iCloud.

Een back-up maken van tekstberichten naar iTunes

Apple heeft iTunes verwijderd in macOS Catalina (10.15). Als u iTunes echter nog steeds op een eerdere versie van het besturingssysteem gebruikt, kunt u via iTunes een back-up van uw iPhone-sms-berichten op uw Mac maken:

  1. Sluit je iPhone aan op je computer met de kabel die bij de telefoon is geleverd. iTunes zou automatisch op je Mac moeten openen. Als dit niet het geval is, open het dan handmatig.
  2. Ontgrendel je iPhone wanneer je hierom wordt gevraagd.
  3. Je zou het iPhone-overzichtsscherm moeten zien verschijnen. Als iTunes in plaats daarvan opent naar het iTunes Store-scherm, zoek dan naar het iPhone-pictogram hieronder en rechts van de knop Afspelen. Selecteer het om het iPhone-overzichtsscherm te openen.

    Image
    Image
  4. Als je eerder automatische back-ups hebt ingeschakeld, synchroniseert je iPhone automatisch met de computer of iCloud via iTunes, afhankelijk van de door jou gekozen optie in het gedeelte Back-ups van het iPhone-overzichtsscherm.

    Als je automatische back-ups in iTunes niet hebt ingeschakeld en je wilt het inschakelen, selecteer dan iCloud of Deze computer onder Automatisch een back-up maken in het gedeelte Back-ups. Vink vervolgens het vakje aan naast Automatisch synchroniseren wanneer deze iPhone is aangesloten in de sectie Options van het scherm Samenvatting.

    Image
    Image
  5. Selecteer Nu een back-up maken als iTunes niet is geconfigureerd om automatisch een back-up te maken wanneer de iPhone wordt aangesloten. iTunes maakt een volledige back-up van de gegevens op uw telefoon, inclusief uw sms-berichten. Dit proces duurt een paar minuten.

    Image
    Image

    Je kunt ook naar File > Devices > Back Up gaan om een -time handmatige back-up.

De iTunes-methode voor sms-back-up is prima als je een volledige back-up wilt van de gegevens op je telefoon, inclusief je sms-berichten. Het enige nadeel is dat je geen individuele items kunt kiezen om te herstellen naar je iPhone.

Maak een back-up van tekstberichten op iOS met een app van derden

Als je meer controle wilt over de manier waarop je een back-up van sms-berichten maakt dan met iCloud of iTunes, probeer dan een app van derden. Sommige apps van derden voor back-up van sms-berichten die positieve recensies ontvangen, zijn PhoneRescue, Dr. Fone en Enigma Recovery. Hier leest u hoe u een back-up van sms-berichten kunt maken met Dr. Fone:

  1. Download Dr. Fone voor iPhone en installeer het op je computer (zowel Windows- als Mac-versies zijn beschikbaar).
  2. Open Dr. Fone op je computer en selecteer het Recover paneel aan de linkerkant van het scherm dat wordt geopend.

    Als je iPhone niet is aangesloten op je computer, ontvang je een prompt om hem aan te sluiten met een USB-kabel. Mogelijk moet u het ook ontgrendelen.

  3. Kies in het linkerdeelvenster Herstellen van iOS-apparaat, Herstellen van iTunes-back-upbestand, of Herstellen van iCloud-back-upbestand. Om een back-up te maken van berichten die op uw telefoon zijn opgeslagen, selecteert u Herstellen van iOS-apparaat.

    Image
    Image
  4. Zorg ervoor dat het vakje naast Verwijderde gegevens van het apparaat bovenaan het venster is aangevinkt en schakel vervolgens het vakje naast Bestaande gegevens op het apparaat uitonderaan.

    Image
    Image
  5. Je hebt nog steeds verschillende opties tot je beschikking in het bovenste gedeelte om verwijderde gegevens van het apparaat te herstellen. Om verwijderde sms-berichten te herstellen, moet u ervoor zorgen dat het vakje met de markering Berichten en bijlagen is aangevinkt. Vink de andere vakjes aan of uit, afhankelijk van of u dit soort gegevens wilt herstellen.

    Image
    Image
  6. Selecteer Start Scan in de rechterbenedenhoek van het venster. Uiteindelijk verschijnt er een nieuw venster en worden de verwijderde sms-berichten weergegeven zodra ze binnenkomen. Dr. Fone kan de berichten daarna nog een paar minuten blijven herstellen. De app geeft een timer weer in de rechterbovenhoek van het venster.

    Image
    Image
  7. Wanneer Dr. Fone klaar is, selecteert u de sms-berichten die u wilt herstellen en kiest u vervolgens Exporteren naar Mac (of een vergelijkbare melding voor uw Windows-computer) in de onderste -rechterhoek van het scherm.

Aanbevolen: