Kabel versus streaming: wat is het verschil?

Inhoudsopgave:

Kabel versus streaming: wat is het verschil?
Kabel versus streaming: wat is het verschil?
Anonim

Als je probeert te kiezen tussen videodiensten, zul je waarschijnlijk een keuze maken tussen diensten, waaronder kabeltelevisie en verschillende streamingdiensten. We zullen de verschillen tussen hen opsplitsen om u te helpen de beste manier te vinden om u en uw gezin te vermaken.

In het onderstaande gedeelte zullen we kabelaanbieders, zoals Comcast of Spectrum, vergelijken met de streamingproviders die het meest op hen lijken. Deze omvatten services zoals Sling, Hulu met Live TV en YouTube TV. Het bevat geen zelfstandige services die alleen hun eigen inhoud weergeven, zoals Netflix of HBO (hoewel premiumkanalen zoals HBO mogelijk deel uitmaken van het totale aanbod).

Algemene bevindingen

  • Duurder, maar met meer inhoud.
  • Aanbieder selectie beperkt per gebied.
  • Vereist speciale settopboxen.
  • Broadcast inhoud onafhankelijk van internet.
  • Sommige kortingen beschikbaar met bundels.
  • Minder duur, maar biedt nog steeds onmisbare inhoud.
  • Volledige selectie van providers overal waar internet is.
  • Ondersteund door verschillende apparaten.
  • Afhankelijk van een goede internetverbinding.
  • Premium add-ons beschikbaar tegen extra kosten.

Hoewel zowel kabeltelevisie als videostreamingdiensten hetzelfde resultaat bieden (vermakelijke video op uw scherm), is de manier waarop ze dit doen aanzienlijk anders. Kabelaanbieders zenden videocontent uit via hun speciale netwerken en hebben langdurige relaties met contentaanbieders. De beta altelevisie-industrie is op deze structuur gebouwd en het product dat u ontvangt, weerspiegelt dat. Kabeltelevisie is doorgaans betrouwbaarder en biedt meer inhoud, tegen de (letterlijke) prijs van duurder.

Streamingproviders daarentegen zijn nieuwkomers op de videomarkt en zijn niet aan dezelfde regels gebonden. Ze kunnen hun diensten landelijk aanbieden en u kunt hun diensten gebruiken met verschillende apparaten. Ze zijn niet gebonden aan legacy-infrastructuur, wat zowel een zegen als een vloek is. Ze kunnen leveren via elke internetverbinding, maar ze zijn ook volledig afhankelijk van die verbinding en hebben geen controle over de kwaliteit ervan. Ze bieden doorgaans goedkopere abonnementen, hoewel ze minder kanalen bevatten.

Contentselectie: kabel heeft meer, maar streaming zou moeten voldoen

Image
Image
  • Biedt over het algemeen meer kanalen.
  • Waarschijnlijk zijn alle kanaalvarianten beschikbaar.
  • Premium kanalen beschikbaar voor opwaardering.
  • Premium muziekkanalen beschikbaar.
  • Biedt de meeste grote kanalen aan.
  • Hoofdkanaalvarianten beschikbaar.
  • Sommige premiumkanalen zijn mogelijk beschikbaar als add-ons.

We gaan meteen door met de achtervolging … als het gaat om de beschikbaarheid van inhoud, heeft de kabel het nog steeds over de meeste streamingdiensten. Hun aanbod van kanalen loopt gewoonlijk in de honderden, en in het bijzonder zal het de meeste (zo niet alle) 'variant'-kanalen voor netwerken zoals sport bevatten. Maar daarom betaal je ook zo veel voor kabel. Hun vermogen om u inhoud aan te bieden is gebaseerd op pakketovereenkomsten met grote inhoudsnetwerken, en hoewel deze per kanaal misschien minder kosten, heeft u niet de luxe om te kiezen en te kiezen.

Aan de andere kant bieden streamingdiensten minder in termen van het totale aantal kanalen. Ze zullen echter waarschijnlijk alle hoofdkanalen bevatten die de meeste kijkers nodig hebben. Zo zullen de Big 4-netwerken allemaal aanwezig zijn, evenals populaire kabelzenders. Tenzij je een zeer grote verscheidenheid aan kanalen bekijkt of er iets unieks op je lijst staat, hebben de meeste streamingdiensten wat je wilt.

In de bovenstaande context verwijst kabelkanaal naar kanalen die niet via de ether worden uitgezonden. Terwijl de meeste televisiemarkten bijvoorbeeld een lokaal station hebben dat NBC uitzendt, zijn er geen die HGTV uitzenden. Dit soort zenders was oorspronkelijk alleen beschikbaar via de kabel, waaraan ze hun naam ontleenden voordat ze concurrentie kregen van satellietaanbieders.

Servicebeschikbaarheid: vrije keuze bij streaming, niet bij kabel

Image
Image
  • Nog grotendeels een monopolie-industriestructuur
  • Kleinere providers zijn grotendeels geconsolideerd om een paar grote spelers te vormen

  • Er zijn enkele concurrerende aanbieders, maar de gevestigde exploitanten hebben de overhand
  • Geen beperkingen op service op basis van locatie
  • Zowel nieuwe als gevestigde technologiebedrijven hebben aanbiedingen
  • Steeds meer bedrijven sluiten zich aan bij het streamingsegment

Als u kabelservice overweegt, is de kans groot dat u niet veel bedrijfsonderzoek hoeft te doen. De oorspronkelijke structuur van de kabelindustrie was die van een monopolie. Elke kabelaanbieder had een exclusieve licentie om diensten te verlenen in ruil voor het bouwen van het netwerk voor een bepaald geografisch gebied. Veranderingen in de industrie hebben sindsdien een aantal concurrerende aanbieders in staat gesteld om te concurreren (RCN Cable is een voorbeeld). Maar de kans is groot dat het aantal van deze concurrenten klein is.

Aanbieders van streamingdiensten bieden daarentegen service in het hele land. Uw toegang tot bijvoorbeeld Hulu of Sling is niet beperkt op basis van waar u woont, zolang u maar een goede internetservice kunt krijgen. Het is echter mogelijk dat u beperkt bent in het aantal apparaten dat tegelijkertijd van een bepaalde service kan streamen.

Content-transmissietechnologie: kabel over het algemeen betrouwbaar, terwijl streaming afhankelijk is van internet

Image
Image
  • Broadcast medium, alle inhoud is live.
  • Vereist een set-top apparaat van de provider.
  • Videoservice is mogelijk beschikbaar in het geval van een internetstoring.
  • Settop-apparaten kunnen "on-demand"-functies nabootsen, zoals pauzeren/terugspoelen.
  • Content wordt on-demand naar elk apparaat gestuurd.
  • Bruikbaar op elk ondersteund apparaat met internetverbinding.
  • Afhankelijk van internet om inhoud te ontvangen.

Streaming videodiensten doen precies wat de naam aangeeft. U doet een verzoek en de provider stuurt u de video-inhoud vervolgens en daar, via uw internetverbinding. Dit brengt een aantal voordelen met zich mee. Een daarvan is draagbaarheid, of de mogelijkheid om de service te bekijken op elk ondersteund internetapparaat (inclusief computers, iOS/Android-tablets of -telefoons en gameconsoles).

Een andere is mobiliteit, wat betekent dat je overal kunt kijken waar je internettoegang hebt. Dit betekent ook dat je je programmering gemakkelijk kunt pauzeren of terugspoelen, zelfs als deze live wordt gestreamd. Het betekent ook dat uw ervaring volledig afhankelijk is van de kwaliteit van uw internet.

Kabel is een uitzendmedium, op dezelfde manier waarop lokale televisiesystemen video via de ether verzenden. Kabel gebruikt nu koperdraad in plaats van signalen en is al lang geüpgraded van analoog naar digitaal. Maar het basisidee is nog steeds hetzelfde. Als gevolg hiervan is alle inhoud effectief live.

Als je nu opstaat voor een snack en iets mist, kunnen de meeste moderne kabelboxen functies zoals pauzeren/terugspoelen nabootsen door je huidige programma automatisch op te nemen. Maar in welke mate hangt af van de provider, en dit wordt gereset als je van kanaal verandert. Daarover gesproken, je hebt een settopbox van je provider nodig om hun service te gebruiken.

Prijs en contracten: streaming biedt waarschijnlijk wat je nodig hebt voor minder

Image
Image
  • Instapniveaus zijn duurder, maar bevatten meer inhoud.
  • Er zijn meerdere kanaalniveaus en premiumkanalen beschikbaar.
  • Extra kosten kunnen geavanceerde settopboxen omvatten.
  • Kortingen zijn mogelijk beschikbaar door te combineren met internet/telefoonservice.
  • Vereist doorgaans een contract van een jaar, met mogelijk een korting.
  • Basic-level streaming-service is goedkoper, maar biedt minder kanalen.
  • De meeste streamingdiensten hebben minder pakketten om te selecteren.
  • Premium kanalen zijn mogelijk beschikbaar als add-ons.
  • Geen contracten.

Zoals je uit de vorige secties zou kunnen raden, komt het erop neer (geen woordspeling bedoeld) dat kabel duurder is dan streaming. Het bedrag op uw rekening zal hoger zijn met kabel, tenzij u het meest versleten abonnement krijgt (de lokale kabelaanbieder van de auteur biedt bijvoorbeeld een pakket inclusief internet aan voor $ 42,49 per maand).

Tot op zekere hoogte krijg je waar je voor beta alt, in termen van meer kanalen. Maar dit aantal kan omhoog gaan als je een super-capabele DVR-box selecteert, of omlaag als je het combineert met andere diensten zoals internet of telefoon. Houd er echter rekening mee dat uw factuur gewoonlijk na het eerste jaar omhoog gaat als uw contract afloopt, samen met uw promotionele prijzen.

Je kunt wel rekenen op een veel lossere overeenkomst met streamingproviders. Abonnementen zijn doorgaans van maand tot maand, die online kunnen worden opgezegd en automatisch worden beëindigd vóór uw volgende factuurdatum. En zoals hierboven vermeld, hebben streamingproviders doorgaans niet zo duur als die van kabelbedrijven. Zorg ervoor dat al je onmisbare kanalen beschikbaar zijn om te streamen.

Het eindoordeel

Er zijn een paar overwegingen bij het nemen van deze beslissing. Technologisch zijn beide relatief gelijk. Hoewel streamingproviders bijvoorbeeld waarschijnlijk flexibeler zijn in termen van welke apparaten je kunt gebruiken, bieden veel kabelproviders ook speciale apps voor het bekijken van video. Kabelboxen voeren ook veel van dezelfde functies uit waaraan streamers gewend zijn, zoals DVR-functionaliteit en pauzeren/terugspoelen van live-tv, hoewel ze dit op iets andere manieren doen.

Maar je hebt echt weinig te verliezen door op zijn minst eerst te streamen. U hoeft geen extra apparatuur aan te schaffen en als de service die u krijgt niet bev alt, kunt u er na 30 dagen mee klaar zijn (of probeer een andere provider).

Dat gezegd hebbende, er zijn twee specifieke situaties waarin je goed naar de kabel moet kijken. De eerste is als het internet in uw regio van lage kwaliteit is, wat betekent dat uw streaming altijd blokkerend en/of bufferend is. De tweede is als er een groot aantal mensen in uw huishouden tegelijkertijd naar verschillende dingen kijken. Zelfs als je streamingproviders het niet beperken, kan al die internetdoorvoer te veel zijn voor je thuisnetwerk.

Aanbevolen: