Bose Sleepbuds II: unieke oordopjes verminderen afleiding en verbeteren de slaapkwaliteit

Inhoudsopgave:

Bose Sleepbuds II: unieke oordopjes verminderen afleiding en verbeteren de slaapkwaliteit
Bose Sleepbuds II: unieke oordopjes verminderen afleiding en verbeteren de slaapkwaliteit
Anonim

Bottom Line

De Bose Sleepbuds II bieden een meer therapeutische en permanente oplossing om slaappatronen ten goede te veranderen, zij het tegen een premium prijs.

Bose Sleepbuds II

Image
Image

Lifewire heeft de Bose Sleepbuds II gekocht om te testen door onze deskundige recensent. Lees verder om onze evaluatie te zien.

De Bose Sleepbuds II hebben een heel specifiek doel: ze zijn bedoeld voor klanten die worstelen met slaapproblemen. Hoewel een paar geluidsisolerende oordopjes van schuim een klassieke oplossing is om afleiding voor het slapengaan te blokkeren, bieden deze dure oordopjes een beslist meer langetermijnoplossing voor slapeloze nachten van een bedrijf dat het een en ander weet over het blokkeren van geluid. De Sleepbuds II gebruiken niet de kenmerkende actieve ruisonderdrukking (ANC) -technologie die je in andere Bose-hoofdtelefoons aantreft, waarvan er vele ook de beste ruisonderdrukkende hoofdtelefoons zijn. Maar deze kleine draadloze oordopjes bieden een behoorlijke passieve ruisonderdrukking en toegang tot een bibliotheek met in het laboratorium geteste ruismaskerende geluiden waarvan bewezen is dat ze je in slaap wiegen.

Als je de juiste combinatie van oordopjes en toon vindt, kunnen deze oordopjes de uitgave zeker waard zijn en uiteindelijk het nachtelijke slaapmiddel worden waar je gewoon niet zonder kunt. Ik weet dat dat met mij gebeurde na ongeveer een maand van consequent gebruik.

Ontwerp: lichtgewicht verfijning

De Sleepbuds II zijn een aantrekkelijke en uitnodigende aanvulling op een bedtijdritueel voor een betere nachtrust. De knoppen zelf zijn vrij klein, ongeveer zo groot als een potloodgum volgens Bose, en worden geleverd in een standaard witte tint met een zachte siliconenconstructie die rond en kussenachtig is. De middelgrote oordopjes (met vinnen) zijn standaard, maar kleine en grote opties zijn inbegrepen.

Image
Image

De verhoogde esthetiek zet zich voort in de ronde aluminium oplaad-/draagkoffer die een kruising is tussen grijs en goud van kleur. De binnenkant van de behuizing is voorzien van warmgele LED-indicatoren om u te waarschuwen voor het oplaadniveau door middel van knipperende en ononderbroken verlichtingspatronen. De knoppen klikken ook bevredigend op hun plaats via een oplaadcontact in hun respectieve gleuf in de behuizing, en het deksel schuift soepel heen en weer.

Het enige andere accessoire is een USB-C naar USB-A oplaadsnoer en er zijn geen fysieke knoppen op de oordopjes of de oplaadcassette. Dit kan even wennen zijn, vooral als je gewend bent aan echt draadloze oordopjes met aanraakbediening. Maar het ontbreken van interactie met de oordopjes maakt de nauwe pasvorm van de Sleepbuds mogelijk, wat dient voor een sterke passieve ruisonderdrukking en een comfortabele pasvorm, zelfs voor zijslapers.

Comfort: een ultra-dichte en grotendeels blijvende pasvorm

In tegenstelling tot oordopjes die muziek afspelen, zijn de Sleepbuds II zo geconstrueerd dat ze goed in de oren rusten voor een onopvallende, comfortabele slaapervaring. De oordopjes zelf zijn van zachte siliconen en over het algemeen comfortabel, maar het nauwsluitende ontwerp was in het begin moeilijk aan te passen. De eerste twee nachten kreeg ik het gevoel alsof ik mijn hartslag kon horen, wat erg storend was. Ik ontdekte dat het veranderen van de slaaptoon en het experimenteren met de kleinere maat oordopjes in één oor hielpen bij het oplossen van eventuele eerste problemen.

Image
Image

Tegen de derde nacht had ik een strakke maar niet te nauwe, bijna perfecte pasvorm gevonden. Afgezien van het incidentele geval waarin ik eindigde met een oordopje dat uitviel (ik ben een rug- / schuifslaper die vaak verschuift), bleven deze op hun plaats en waren vrijwel onmerkbaar. Hoewel ik op nachten dat ik de voorkeur gaf aan één kant en weinig bewoog, wakker werd met het gevoel dat de oordopjes iets te dichtbij waren voor comfort. Toch deden de oordopjes hun werk goed en deden ze nooit afbreuk aan het helpen van me om te vallen en in slaap te blijven.

Geluidskwaliteit: voldoende rustgevend en ruisonderdrukking

Het analyseren van de geluidskwaliteit van deze oordopjes is niet dezelfde ervaring als een paar Bose ruisonderdrukkende oordoppen of bedrade of draadloze oordopjes. Hoewel ze behoorlijk luide volumeniveaus bereiken, gaat het veel minder om de hoeveelheid geluid versus het soort geluiden dat deze oordopjes bieden.

De geluidsmaskerende tonen maskeren effectief geluiden van verkeer en stemmen, terwijl de natuurgeluiden en rustopties zijn gericht op het ontspannen van lichaam en geest voor een meer rustgevende en aanhoudende slaap.

De geluidsbibliotheek bevat geteste omgevings- en ontspannende geluiden, onderverdeeld in drie categorieën: ruismaskering, natuur en rust. De geluidsmaskerende tonen maskeren effectief geluiden van verkeer en stemmen, terwijl de natuurgeluiden en rustopties zijn gericht op het ontspannen van lichaam en geest voor een meer rustgevende en aanhoudende slaap. Volgens een slaaponderzoek van Bose fungeert deze bibliotheek van tonen als een ander schild tegen afleiding door ontspanning te bevorderen in combinatie met het passieve ruisonderdrukkende ontwerp van de oordopjes.

Soms liepen de oordopjes willekeurig niet synchroon bij het afspelen van geluiden of wanneer het alarm afging.

De bibliotheek is momenteel beperkt, maar Bose is vastbesloten om deze en de verschillende geluidscategorieën uit te breiden. Hoewel ik in het begin worstelde met het vinden van de juiste tonen en volumes, waren de sterke passieve ruisonderdrukking en de geluidsmaskerende geluidsopties - waaronder witte, bruine en roze frequenties - mijn favoriete geluiden voor het effectief verdoezelen van storingen zoals lawaaierig straatverkeer, buren en zelfs snurkende geluiden van mijn echtgenoot.

Een klein probleempje met de geluidskwaliteit is dat ik merkte dat de oordopjes soms willekeurig niet synchroon liepen tijdens het fietsen door de geluidsbibliotheek of zelfs als het alarm 's ochtends afging. Het was niet consistent en het lijkt een probleem te zijn dat andere gebruikers (met zowel Android als iPhones) hebben ervaren, volgens het Bose-communityforum. Op het moment van schrijven lijkt er geen bekende oorzaak of oplossing te zijn.

Software: afhankelijk van een app die voor verbetering vatbaar is

De Bose Sleepbuds II is sterk afhankelijk van de Bose Sleep companion mobiele app, die nodig is om de eerste verbinding en Bluetooth-koppeling met je smartphone tot stand te brengen en andere acties uit te voeren, zoals: alarmen instellen en uitschakelen, de toon wijzigen, en een timer instellen voor hoe lang het zal spelen, ruimte maken voor nieuwe geluiden in de geluidsbibliotheek en de oordopjes inschakelen wanneer je klaar bent om te gaan slapen.

Connectiviteit was niet supersnel: ik merkte dat de app consequent tot 8 seconden nodig had om te herkennen dat mijn oordopjes uit de case waren (vereist om een verbinding te registreren en de oordopjes aan te zetten).

Image
Image

Zodra er een verbinding tot stand was gebracht, ondervond ik geen verbindingsproblemen, hoewel ik ervoor koos om de oordopjes in de telefoonvrije modus te gebruiken, wat betekent dat wanneer ik ze aanzette en het geluid voor de nacht koos, ze waren goed om te gaan voor de duur.

Op bepaalde avonden wanneer een geluid of het volume niet voor mij werkte, was het een lichte ergernis om naar de telefoon te moeten grijpen. Het is ook niet zo eenvoudig als het spelen van een van de geluiden uit de geluidsbibliotheek; ze moeten op de oordopjes worden geladen. In plaats van de vrijheid te hebben om bepaalde tonen naar believen te selecteren, verwijderen en vervangen, maakt de app dit echter alleen een optie als er niet genoeg ruimte is om een nieuw geluid toe te voegen.

Ondanks deze kleine gebreken, is de meest succesvolle functie het alarm. Doordat ik rustiger sliep, merkte ik dat het alarmgeluid effectiever (maar zachter) me 's ochtends wakker maakte en ertoe leidde dat ik afstand nam van mijn neiging om op snooze te drukken. In plaats daarvan heb ik vaak de oordopjes verwijderd en bijna meteen weer in de hoes geplaatst, waardoor het alarm en de oordopjes effectief werden uitgeschakeld en mijn dag begon.

Batterijlevensduur: minimaal zes uur nodig om op te laden

De levensduur van de batterij kan een probleem zijn met elke hoofdtelefoon, maar de Sleepbuds II vereist meer waakzaamheid van de batterij om ervoor te zorgen dat je genoeg stroom hebt om de nacht door te komen. Door de oordopjes in de case te plaatsen, worden de oordopjes automatisch uitgeschakeld om de batterij te sparen en op te laden. Maar als je je niet bewust bent van de levensduur van de batterij van de case, zou je kunnen stranden terwijl je wacht tot de case en de oordopjes zijn opgeladen - wat mij op een avond is overkomen. Een uur of zo opladen via de stekker vulde ze voldoende aan zodat ik ze de hele nacht kon gebruiken, maar ik raad aan om de laadniveaus vroeg op de dag te controleren.

Image
Image

De behuizing zelf leverde ongeveer drie nachten stroom voordat hij moest worden opgeladen, wat precies is wat Bose beweert, maar het duurt wel zes uur om daar te komen. Op basis van de batterij- en verbindingsfouten van het originele model en wat leidde tot de stopzetting ervan, zou ik zeggen dat de batterijconsistentie in de Sleepbuds II een welkome en solide verbetering is voor nieuwe en oude fans van dit luxe slaaphulpmiddel.

Prijs: Scherp geprijsd nicheproduct

Er is echt geen manier omheen: de Bose Sleepbuds II zijn duur rond de $ 250. Voor sommigen kan die prijs een zware pil zijn om te slikken, aangezien deze oordopjes geen echte ANC, de mogelijkheid om muziek of extra geluiden af te spelen of te downloaden, en de batterijduur van sommige Bose- en andere oordopjesmodellen missen.

De Sleepbuds II-oordopjes zijn een investering die zich kan terugbetalen aan goede nachtrust.

Toch is dit voor iedereen die moeite heeft om een oplossing te vinden om zich 's nachts meer ontspannen en minder gestrest te voelen door afleiding en geluid van buitenaf, een investering die zijn vruchten kan afwerpen in goede nachtrust.

Bose Sleepbuds II vs. QuietOn Sleep Earbuds

De Bose Sleepbuds II zijn niet de enige in de slaap-oordopjes, maar de QuietOn Sleep-oordopjes komen het dichtst in de buurt qua vormfactor en prestaties. Voor $ 174 bieden de QuietOn-oordopjes een vergelijkbare onopvallende in-ear pasvorm die lijkt op uw typische schuimoordopjes. Ze worden geleverd met drie maten oordopjes van zacht schuim die, in plaats van in de gehoorgang te zitten met tips die een oorvinverlenging hebben, precies in het oor zitten, meer als een oordopje. Deze oordopjes bevatten actieve ruisonderdrukkingstechnologie die het beste is voor het neutraliseren van laagfrequente geluiden van snurken, stemmen of vliegtuiggeluiden.

In wezen, in tegenstelling tot de Sleepuds II, zijn de QuietOn oordopjes met ruisonderdrukking, maar ze spelen geen ontspannende geluiden om toe te voegen aan het ANC. Ze hebben ook geen smartphone nodig om te koppelen of te gebruiken, en de batterij gaat aanzienlijk langer mee tussen oplaadbeurten, tot 20 uur naar verluidt. De QuietOn zou een betere keuze kunnen zijn als ANC meer prioriteit heeft, maar het is moeilijk om de wetenschap achter de Bose Sleepbuds II over het hoofd te zien, het gerenommeerde merk op het gebied van ruisonderdrukking en -annulering, en de geluidsbibliotheek waar het merk zich voor inzet groeien.

Een uitspattingswaardig audioaccessoire voor worstelende slapers

De Bose Sleepbuds II-oordopjes bieden de belofte van een betere nachtrust tegen een premium prijs. Hoewel alleen de kosten sommigen zouden kunnen afschrikken, zouden velen die worstelen met slaapproblemen deze oordopjes een comfortabel, ruisonderdrukkend en onmisbaar accessoire vinden om een gezondere slaap en productievere dagen te bereiken.

Specs

  • Productnaam Sleepbuds II
  • Productmerk Bose
  • UPC 017817811668
  • Prijs $250.00
  • Releasedatum oktober 2020
  • Gewicht 0,08 oz.
  • Productafmetingen 0,98 x 1,1 x 0,5 inch.
  • Kleur Wit
  • Levensduur batterij Tot 10 uur of (30 uur met koffer)
  • Bedraad/Draadloos Draadloos
  • Draadloos bereik tot 30 voet
  • Garantie 1 jaar
  • Bluetooth Bluetooth 5.0
  • Compatibiliteit iOS, Android

Aanbevolen: