Hoe krijg je Plex op je Apple TV

Inhoudsopgave:

Hoe krijg je Plex op je Apple TV
Hoe krijg je Plex op je Apple TV
Anonim

Plex is een programma dat op veel apparaten en besturingssystemen draait en waarmee video's kunnen worden gedeeld. De applicatie streamt video-inhoud over meerdere apparaten.

Nadat je Plex op je computer hebt ingesteld en aan je mediabibliotheek hebt gekoppeld, heb je overal toegang tot je video's, muziek en foto's. Plex speelt inhoud af op lokale netwerkapparaten, inclusief smart TV-boxen zoals de Apple TV.

Plex werkt het beste op de vierde generatie Apple TV. Toch kun je met een beetje moeite Plex aan het werk krijgen op een Apple TV van de derde generatie.

Identificeer uw Apple TV-model

Apple TV's van de derde generatie en eerder worden niet geleverd met de Plex-app en je kunt geen extra apps op het apparaat installeren. Als je echter bereid bent een beetje software te hacken, zou je Plex op een oudere Apple TV moeten kunnen laten draaien. Gebruik de PlexConnect-oplossing om Plex uit te voeren op een Apple TV van de derde generatie, maar het is een uitdaging om het aan de gang te krijgen.

Als je een Apple TV van de vierde generatie of nieuwer hebt, gebruik dan de tvOS App Store om de Plex-app voor Apple TV te downloaden.

Image
Image

Het is niet eenvoudig om in één oogopslag het verschil tussen de twee Apple TV's te zien. Beide zijn kleine zwarte dozen met afgeronde randen. De vierde generatie Apple TV (2015) werd geleverd met de zwarte aanraakgevoelige Siri-afstandsbediening en de derde generatie Apple TV werd geleverd met een zilveren afstandsbediening met een bedieningswiel.

Als je niet kunt bepalen welke welke is, gebruik dan Apple's handleiding om je Apple TV te identificeren.

Plex installeren op een vierde generatie Apple TV of hoger

Vergeleken met de procedure voor het installeren van Plex op een Apple TV van de derde generatie, is het proces voor een Apple TV van de vierde generatie en later eenvoudig.

  1. Open de App Store app op je Apple TV. Zoek naar de Plex-app en download deze naar je Apple TV.
  2. Open de Plex-app. Volg de instructies op het scherm om verbinding te maken met uw Plex-account met behulp van de meegeleverde link en viercijferige code.

  3. Selecteer uw Plex-server in de lijst en begin met het streamen van inhoud.

Plex installeren op een derde generatie Apple TV

De installatieprocedure voor de derde generatie Apple TV is ingewikkelder. Lees voordat u begint het installatieproces van begin tot eind om uw comfortniveau te meten.

U moet uw hostapparaat (pc of Mac), uw netwerk en uw Apple TV configureren. We gebruiken Python-scripts om een bestaande Apple TV-toepassing te dupliceren en vervolgens te misleiden om de inhoud van Plex af te spelen. Het is een slimme oplossing, maar het is geen plug-and-play.

Plex Connect installeren op uw server

Voordat je begint, moet je een aantal dingen correct instellen:

  • Zorg ervoor dat uw Apple TV ondersteunde firmware heeft (versies 5.1, 5.2, 5.3, 6.x en 7.x worden ondersteund).
  • Installeer Python 2.7.x op de machine waarop uw Plex-server draait. Python 3 zal niet werken. Download en installeer Python 2.7.15 of hoger op Windows.
  • Stel een statisch IP-adres in voor uw Plex Media Server-apparaat en uw Apple TV. De eenvoudigste manier om dit te doen is via DCHP-reserveringen op uw router.

Installeer ook de nieuwste versie van Plex Media Server op uw serverapparaat. U kunt Plex Media Server bijwerken via de updatepagina op uw Plex-server.

Als alles klaar is, installeer je de PlexConnect-client op je servercomputer. Over het algemeen moet je PlexConnect downloaden, er een beveiligingscertificaat voor krijgen en de daemon starten.

PlexConnect installeren op Mac

Zo installeer je het op een Mac.

  1. Download en pak het PlexConnect-archief uit van GitHub.
  2. Verplaats de PlexConnect-map naar /Applications/ op je Mac.
  3. Maak en installeer een SSL-certificaat voor uw Apple TV. Het is een proces dat uit meerdere stappen bestaat, dus volg deze handleiding over het maken van SSL-certificaten voor de Apple TV om deze in te stellen.
  4. Voer de volgende opdracht uit in Terminal om de PlexConnect-daemon te starten:

    sudo "/Applications/PlexConnect/PlexConnect.py"

    Plex wordt nu uitgevoerd.

PlexConnect installeren op Windows

Hier leest u hoe u het op een Windows-pc installeert.

  1. Download en pak de PlexConnect-bestanden uit.
  2. Verplaats de PlexConnect-map naar de map Program Files. Gebruik C:\Program Files (x86) indien aanwezig of C:\Program Files anders.
  3. Genereer het SSL-certificaat door deze handleiding voor het maken van Windows SSL-certificaten te volgen.
  4. Open de PlexConnect-map in Verkenner en dubbelklik op het bestand PlexConnect.py om het te starten. Wanneer u wordt gevraagd om de aanvraag goed te keuren door UAC, klikt u op Toegang toestaan.

De DNS-instellingen van Apple TV instellen

Nu PlexConnect op uw server draait, configureert u de Apple TV. De DNS-instellingen moeten worden gewijzigd om naar uw PlexConnect-machine te wijzen.

Image
Image
  1. Als uw Apple TV via wifi is verbonden, gaat u naar Instellingen > Algemeen > Netwerk> Wi-Fi . Selecteer de naam van je wifi-netwerk in het menu.

    Als uw Apple TV is aangesloten via Ethernet, navigeert u naar Instellingen > Algemeen > Netwerk > Ethernet.

  2. Wijzig de DNS-instellingen van Automatisch in Handmatig.
  3. Voer het IP-adres van je Plex-server in, dat je eerder hebt ingesteld met DHCP-reserveringen. Als u het IP-adres niet meer weet, kunt u het vinden in uw routerconfiguratie.

Installeer het SSL-certificaat op uw Apple TV

Met het SSL-certificaat kunnen uw Plex-server en uw Apple TV communiceren via HTTPS. Hoewel HTTPS een veiliger protocol is dan HTTP, is dat niet de eerste zorg. Apple TV's communiceren niet meer via onversleutelde HTTP-verbindingen, dus een SSL-certificaat is vereist.

  1. Navigeer naar het Instellingen menu van de Apple TV.
  2. Selecteer General > Send Data to Apple en kies No.
  3. Met Send Data To Apple nog steeds geselecteerd, drukt u op de Play-knop (niet de normale Select-knop) op de afstandsbediening. Het begint met het toevoegen van een profiel aan uw Apple TV.
  4. Voer in het dialoogvenster https://trailers.apple.com/trailers.cer exact in.

Bottom Line

Met Plex Connect op je server, heb je nu toegang tot Plex op je Apple TV. Open de Trailers-app op je Apple TV en je maakt verbinding met de Plex-applicatie.

PlexConnect automatisch uitvoeren bij opstarten

Standaard moet je PlexConnect.py elke keer dat je server handmatig opnieuw opstart, starten. Als je het bij het opstarten wilt laten draaien als een daemon op macOS of als een Windows-service, dan is dat mogelijk. Volg de onderstaande instructies.

Windows

Om PlexConnect.py als een service uit te voeren bij het opstarten, installeer PyWin32. Met deze uitbreiding van het Windows-besturingssysteem kunnen onder andere Python-scripts worden aangeroepen zonder invoer van de gebruiker.

Je kunt PyWin32 installeren door het van Github te downloaden en vanaf de bron of via pip te bouwen. Als je Python 2.7.9 of hoger hebt, wordt pip automatisch geïnstalleerd. Om PyWin32 met pip te installeren, voert u de volgende opdracht uit in een CMD-venster:

pip installeer pywin32

Als pip niet is geïnstalleerd, update dan je versie van Python naar een modernere versie. Als u uw versie van Python niet kunt bijwerken, bouwt u het hulpprogramma vanaf de bron volgens de instructies op de Github-pagina van PyWin32. Je kunt pip ook apart installeren.

Nu PyWin32 actief is, is het tijd om PlexConnect.py als een service te configureren. Zorg er eerst voor dat PlexConnect momenteel niet actief is. Als er een CMD-venster is waarop PlexConnect wordt uitgevoerd, gebruik dan de Ctrl+ C sneltoets om het af te sluiten.

Open de PlexConnect-map in de map Program Files en navigeer naar de map Support\Win. Daar vindt u vier bat-bestanden die u kunt gebruiken om PlexConnect als een service te installeren en te verwijderen en om de service te starten en te stoppen zodra deze is geïnstalleerd. Voer het bestand install.bat uit om PlexConnect.py als een service te installeren.

mac

Als PlexConnect actief is, sluit het dan af door het Terminal-venster te selecteren en op de Ctrl+ C sneltoets te drukken.

Zodra PlexConnect niet meer actief is, opent u een nieuw Terminal-venster en voert u de volgende opdracht uit:

cd "/Applicaties/PlexConnect/support/OSX"

sudo./install.bash

Deze commando's laden PlexConnect.py als een opstartdaemon, die elke keer start als je Mac opstart.

Tips voor het oplossen van problemen

Als je problemen ondervindt bij het installeren van Plex op je derde generatie Apple TV, bekijk dan de PlexConnect-documentatie op Github. Je kunt ook de Plex-forums proberen voor problemen die niet worden behandeld in de installatiedocumentatie.

Aanbevolen: