Xbox Series X-prijs, releasedatum, specificaties, games en nieuws

Inhoudsopgave:

Xbox Series X-prijs, releasedatum, specificaties, games en nieuws
Xbox Series X-prijs, releasedatum, specificaties, games en nieuws
Anonim

De Xbox Series X is de opvolger van de Xbox One-videogameconsole van Microsoft. De Series X is een totaal nieuwe console met een exclusieve bibliotheek met games die niet werken op de oudere consoles (maar maak je geen zorgen, er zijn veel games die in plaats daarvan kunnen worden gespeeld).

Wanneer werd de Xbox Series X uitgebracht?

De Xbox Series X kwam wereldwijd beschikbaar op 10 november 2020. De zusterconsole, de Xbox Series S, werd op dezelfde dag uitgebracht.

De Series X laadt snel met werkelijk geweldige graphics. We hebben het uitgeprobeerd en waren er op de PS5 van onder de indruk.

Xbox Series X-prijzen

De Xbox Series X kost $ 499. Hoewel het zo duur is om het systeem te kopen, is het niet uw enige optie.

Naast de standaardprijs van $ 499 om een Xbox Series X rechtstreeks te kopen, biedt Microsoft ook een gebundelde deal aan met Xbox Game Pass Ultimate en EA Play. Met deze deal ontvangen gekwalificeerde kopers een Xbox Series X, Xbox Game Pass Ultimate en EA Play voor een maandelijks bedrag van $ 34,99 per maand. Deze deal wordt geleverd met een contract van twee jaar en u wordt eigenaar van de console als u alle betalingen uitvoert.

Gamers die hun Xbox One via Xbox All Access hebben gekocht en nog steeds betalen, kunnen hun Xbox One inruilen voor een Xbox Series X of Xbox Series S en profiteren van de nieuwe deal.

Je kunt meer gamingnieuws krijgen van Lifewire over de Xbox Series X, andere systemen, games en een aantal andere gerelateerde onderwerpen. Hier zijn enkele van de nieuwste verhalen over de Xbox Series X/S.

Xbox Series X-functies

Image
Image

Naast de basisfuncties, zoals lokaal en online gamen, ondersteunt de Xbox Series X deze functies:

  • 4K UHD-gaming
  • HDR-TV
  • Gamepass Ultimate inclusief EA Play
  • UHD Blu-ray-speler
  • Online winkel met games en films
  • Achterwaartse compatibiliteit met Xbox, Xbox 360 en Xbox One
  • Een verscheidenheid aan streaming-apps
  • Tactiele indicatoren over de poorten

Gamepass Ultimate is een van de belangrijkste functies van Microsoft voor de Xbox Series X en Xbox Series S. Deze abonnementsservice biedt toegang tot meer dan 100 games en je kunt spelen op je Xbox-console, Windows 10-pc of zelfs streamen naar je telefoon.

Xbox Series X-specificaties en hardware

De Xbox Series X is een krachtige gaming-rig met indrukwekkende hardware. Het is verpakt in een NVME SSD van 1 TB, die zelfs sneller is dan standaard solid-state schijven die een standaard SATA-verbinding gebruiken. Dit is niet bepaald de meest flitsende technologie, maar het verschil in laadtijden tussen een standaard harde schijf en een NVME SSD is dag en nacht.

Naast de razendsnelle NVME SSD ondersteunt de Xbox Series X ook gemakkelijk verwisselbare 1TB-uitbreidingskaarten en USB 3.2 externe schijven, zodat u geen opslagcapaciteit hoeft op te offeren voor snelheid.

Qua rekenkracht en graphics is de Series X een beest. Het ondersteunt echte 4K-gaming, met potentieel voor 8K in de toekomst, tot 120 FPS en 12 teraflops aan vermogen in een GPU die in staat is tot raytracing.

Xbox Series X-specificaties
Graphics 8K-ondersteuning, 4K @ 60 FPS, aangepaste Navi RDNA 2 GPU die raytracing ondersteunt
Framerate Tot 120 FPS
Optisch station 4K UHD Blu-ray-schijf
Externe opslag Ondersteuning voor USB 3.2-drives
Uitbreidbare opslag 1 TB uitbreidingskaart
Interne opslag 1 TB aangepaste NVME SSD
Geheugen 16 GB GDDR6 met 320mb bus
Geheugenbandbreedte 10GB @ 560 GB/s, 6GB @ 336 GB/s
IO-doorvoer 2,4 GB/s (onbewerkt), 4,8 GB/s (gecomprimeerd)
CPU Aangepaste AMD Zen 2-processor, 8x cores @ 3,8 GHz (3,66 GHz met SMT)
GPU 12 TFLOPS, 52 CU's @ 1.825 GHz
GPU-architectuur Aangepaste RDNA 2 GPU

Xbox Series X-games en achterwaartse compatibiliteit

Microsoft en externe uitgevers hebben plannen om enkele games voor zowel de Xbox Series X als de Xbox One uit te brengen tijdens de overgang naar de volgende generatie, waarbij de Xbox Series X-games soepeler spelen, kortere laadtijden en betere grafiek. Veel games zijn echter exclusief voor de Xbox Series X/S.

Deze video is een leuke kijk op een aantal verbeterde Xbox Series X-games.

Microsoft heeft hard gewerkt aan achterwaartse compatibiliteit met elk van hun consoles, en de Xbox Series X is niet anders. De console ondersteunt achterwaartse compatibiliteit voor alle drie de vorige consolegeneraties: Xbox, Xbox 360 en Xbox One.

Bovendien ondersteunt de nieuwe console alle Xbox One-games, en je kunt zelfs Xbox One-games spelen die op een externe harde schijf zijn geïnstalleerd, onmiddellijk nadat je de schijf hebt omgewisseld van een Xbox One naar een Xbox Series X.

Als je je fysieke Xbox One- of Xbox 360-gamediscs wilt spelen, heb je de Xbox Series X nodig. De driveless Xbox Series S kan geen gamediscs afspelen, hoewel deze compatibel is met gedownloade Xbox One-games.

De Xbox Series X ondersteunt multiplayer-games van meerdere generaties. Dat betekent dat je games zoals Halo Infinite met je vrienden kunt spelen, zelfs als je een upgrade naar de Xbox Series X hebt uitgevoerd terwijl ze nog een Xbox One gebruiken.

De Xbox Series X-controller

Image
Image

Als je bekend bent met de Xbox One- en One S-controller, dan zal de Xbox Series X-controller je geen curveballs bezorgen. De controller lijkt enorm op zijn voorganger, tot en met het gebruik van gemakkelijk vervangbare AA-batterijen in plaats van een batterijpakket of permanent geïnstalleerde batterij. Het grootste verschil is de toevoeging van een speciale Share-knop die is ontworpen voor het pakken van videoclips en screenshots.

Het andere opmerkelijke verschil is dat de Xbox Series X d-pad opnieuw is ontworpen. Het oppervlak van de pad zelf is gecupt en gehoekt zoals de Xbox One Elite-controller, maar is ook net iets kleiner en heeft iets andere rondingen voor wat volgens Microsoft een verbeterde ergonomie zal zijn.

Omdat de verschillen zo klein zijn, kun je je Xbox One-controllers daadwerkelijk gebruiken met de Xbox Series X en je Xbox Series X-controller met de Xbox One. De Xbox Series X-controller is ook heel gemakkelijk te gebruiken met Windows 10.

Aanbevolen: