Hoe een iPhone te herstellen zonder iTunes

Inhoudsopgave:

Hoe een iPhone te herstellen zonder iTunes
Hoe een iPhone te herstellen zonder iTunes
Anonim

Wat te weten

  • Open Instellingen. Tik op uw naam en kies iCloud > iCloud Backup. Bevestig dat de schakelaar naast iCloud-back-up aan/groen is.
  • Tik op Nu een back-up maken. Keer terug naar het hoofdscherm Instellingen. Tik op Algemeen > Reset > Reset alle inhoud en instellingen.
  • Weiger nog een back-up en selecteer Erase Now. De telefoon wist en vraagt om het eerste opstartproces. Tik op Herstellen vanuit iCloud-back-up.

Dit artikel legt uit hoe je een iPhone kunt herstellen zonder iTunes met iCloud. Deze informatie is van toepassing op iPhones met iOS 10.3 of hoger.

Een iPhone herstellen zonder iTunes

De manier waarop iPhone-gebruikers een back-up hebben gemaakt van hun apparaten en deze hebben hersteld, is door hun telefoon aan te sluiten op iTunes en hun gegevens op te slaan op de harde schijf van de computer. Die methode werkt prima als je iTunes hebt, maar je zou moeten leren een back-up te maken van je iPhone en deze te herstellen zonder iTunes.

  1. Open settings. van je iPhone
  2. Tik op uw naam bovenaan het scherm.
  3. Tik op iCloud.

    Image
    Image
  4. Tik op iCloud-back-up.
  5. Als de schakelaar naast iCloud Backup op het volgende scherm niet is ingeschakeld, tikt u erop om deze in te stellen op on/green.
  6. Tik op Nu een back-up maken.

    Image
    Image
  7. Uw iPhone maakt een back-up van zijn gegevens en slaat deze op in uw iCloud-account.

  8. Er zijn verschillende redenen waarom je je iPhone zou willen resetten, maar de meeste zijn vanwege een softwareprobleem dat het opnieuw opstarten niet kan oplossen.

    Om uw telefoon terug te zetten naar de fabrieksinstellingen, keert u terug naar het hoofdscherm Instellingen en tikt u op Algemeen.

  9. Scroll omlaag naar de onderkant van het scherm en tik op Reset.
  10. Tik op Reset alle inhoud en instellingen. Met deze opdracht wordt alles van je iPhone verwijderd en teruggebracht in de staat waarin het zich bevond toen je het voor het eerst kocht.

    Image
    Image
  11. Er verschijnt een venster waarin u wordt gevraagd of u uw iCloud-back-up wilt bijwerken voordat u uw telefoon wist. Omdat je zojuist een back-up hebt gemaakt, tik je op Nu wissen.
  12. Je iPhone zal zichzelf wissen en opnieuw opstarten, waarna het eerste installatieproces wordt gestart.

  13. Log in op uw Apple ID wanneer u hierom wordt gevraagd.
  14. iOS zal vragen hoe je je telefoon wilt instellen. Wanneer u het scherm Apps & Data bereikt, tikt u op Herstellen vanuit iCloud-back-up.

    Image
    Image
  15. Als iCloud meerdere back-ups heeft opgeslagen, wordt er een lijst met beschikbare opties weergegeven. Elke back-up bevat de datum en tijd waarop u deze hebt gemaakt. Gebruik deze informatie om het meest recente bestand te kiezen (d.w.z. degene die je eerder hebt gemaakt).
  16. Uw iPhone kopieert de gegevens van die back-up.

    Afhankelijk van hoeveel je telefoon moet downloaden, heb je mogelijk niet meteen volledige toegang tot je apps en informatie. Dat gezegd hebbende, je kunt je telefoon nog steeds gebruiken terwijl het proces op de achtergrond doorgaat.

Waarom iTunes niet gebruiken?

Het aantal manieren om een iPhone te herstellen is uitgebreid dankzij de opkomst van Apple's cloudopslagdienst, iCloud. Dit platform maakt het niet alleen mogelijk om toegang te krijgen tot back-upgegevens, maar ook tot functies zoals foto's, agenda's en contacten op elk apparaat dat is ingelogd op dezelfde Apple ID.

Migratie naar iCloud heeft fysieke opslag in het Apple-ecosysteem minder belangrijk gemaakt. En met andere functies zoals back-ups en muziekbibliotheken die naar de cloud gaan, is het steeds meer overbodig om je telefoon met iTunes te verbinden.

Een ander voordeel van cloudopslag is dat je overal toegang hebt tot de informatie die je online bewaart. Als je telefoon een probleem heeft dat je niet kunt oplossen door opnieuw op te starten, en je bent niet bij je computer, zal iCloud je helpen het probleem onmiddellijk op te lossen in plaats van je te dwingen te wachten tot je weer verbinding kunt maken met iTunes.

De meer directe reden is echter dat iTunes niet voor altijd zal bestaan. Vanaf macOS 10.15 (codenaam Catalina) bestaat de app niet meer in het besturingssysteem van Apple. Zodra u een upgrade naar het nieuwe besturingssysteem heeft uitgevoerd, is synchroniseren en back-uppen naar iTunes geen optie.

Aanbevolen: