De 4 beste touchscreen-monitoren van 2022

Inhoudsopgave:

De 4 beste touchscreen-monitoren van 2022
De 4 beste touchscreen-monitoren van 2022
Anonim

De beste touchscreen-monitoren bieden dezelfde scherpe beelden en hun non-touch tegenhangers, maar bieden ook een responsieve, gladde en elegante manier om te communiceren met uw pc of andere apparaten. In de moderne beeldschermmarkt hoef je ook niet langer een enorme premie te betalen voor een touchscreen - hoewel ze over het algemeen nog steeds duurder zijn dan standaardschermen, is de prijsverhoging aanzienlijk minder brutaal dan in vorige generaties.

Dell's P2418HT bij Amazon neemt onze toppositie in vanwege het geweldige scherm, met geweldige kijkhoeken op een heldere 1080p-monitor. Het heeft geweldige aansluitmogelijkheden en is voorzien van een antireflectiecoating, zodat het gemakkelijk op kantoor (op het werk of thuis) kan worden geïnstalleerd, ongeacht de lichtomstandigheden.

Ga door naar onze verzameling voor meer van de beste touchscreen-monitoren die je kunt kopen, of ga door naar onze lijst met beste computermonitoren voor nog meer geweldige opties.

Beste algemeen: Dell P2418HT

Image
Image

Voor een eenvoudige optie met veel schermruimte en bijpassende flexibiliteit, is de Dell P2418HT een geweldige keuze. Deze touchscreen-monitor blijft aan de betaalbare kant en biedt een Full HD, 23,8-inch LCD-scherm. Het maakt ook gebruik van een IPS-paneel met led-achtergrondverlichting voor uitstekende kijkhoeken.

Een antireflectiecoating op het scherm helpt bij heldere kantooromgevingen, vooral als je bureau in de buurt van een raam staat en je constant zonlicht op je scherm krijgt. (Hoewel diezelfde antireflectiecoating ook het contrast kan verbeteren tussen delen van het scherm met vingerafdrukken en delen die dat niet hebben.) Er is ook een 3H Hard Coating op het scherm om het te beschermen tegen beschadiging.

De Dell P2418HT is bedoeld om eenvoudig te integreren in uw werkruimte. Het bevat een USB-hub aan de achterkant, zodat u uw randapparatuur rechtstreeks op de monitor kunt aansluiten. Extra handig voor een touchscreen-monitor is de zeer flexibele standaard, waarmee u de Dell P2418HT op de beste hoogte kunt plaatsen voor aanraakinteractie.

Beste HD: Acer UT241Y

Image
Image

De Acer UT241Y heeft een slank ontwerp, Full HD-scherm en flexibele standaard, waardoor het een uitstekende optie is voor diegenen die een high-definition monitor willen. Het heeft ook Acer's Zero Frame-displayontwerp, dat het scherm bijna tot aan de randen van de monitor laat lopen voor een vrijwel randloos uiterlijk.

De Acer UT241Y gebruikt een 23,8-inch scherm met een IPS-paneel voor brede kijkhoeken en een ontwerp met twee scharnieren waarmee je de Acer UT241Y kunt kantelen en kantelen naar verschillende hoogtes. Dit is vooral handig als je een verstelbaar bureau hebt en de neiging hebt om af te wisselen tussen zitten en staan.

Toevoegen aan het pakket zijn twee poorten voor USB 3.0 en één USB 3.1 Type-C-poort (die video- en aanraaksignalen aankan), dubbele luidsprekers voor uw audio en een snelle responstijd van 4 ms die geschikt is voor gaming. Houd er rekening mee dat de touchscreen-functionaliteit van deze monitor alleen beschikbaar is met Windows 10-computers.

Beste tablet: Microsoft Surface Go

Image
Image

Soms is een geweldige optie er misschien een waar je niet naar zou zoeken - dat is waar we denken dat de Microsoft Surface Go past. Hoewel het eigenlijk een volledig uitgeruste tablet is met Windows 10, is het touchscreen-display een hoge -kwaliteitsoptie die u onderweg uitstekend kunt gebruiken.

De Surface Go heeft een 10-inch scherm met een resolutie van 1800x1200, wat hem redelijk scherp maakt met 217 pixels per inch. Het heeft ook 10-punts multitouch voor al uw touchscreen-behoeften en ondersteunt de Microsoft Pen voor stylusgebruikers.

Als je onderweg bent, heb je de mogelijkheid om de Surface Go en een zelfstandige tablet te gebruiken of deze om te zetten in een laptopervaring met een toetsenbord en muis. Op die manier heb je een touchscreen zonder dat je ook nog met een computer hoeft te sjouwen. Als je de Surface Go meer als een externe monitor voor een andere computer wilt gebruiken, kun je ook een externe desktopclient gebruiken om je andere computer vanaf de Surface Go te bedienen.

Beste desktopcomputer: Lenovo IdeaCentre AIO 520

Image
Image

De Lenovo IdeaCentre AIO 520 is eigenlijk een volledig functionele desktopcomputer met een touchscreen-monitor, wat hem duurder maakt, maar ook de hardware op je bureau stroomlijnt. Het biedt een groot 27-inch aanraakscherm met Quad HD (2560x1440) resolutie. Dat scherm ondersteunt volledige 10-punts multitouch.

Wat u in dit geval in de monitor krijgt, is een volledige Windows 10-computer met een 8e-generatie Intel Core i5-processor en 8 GB RAM. Er is ook 1 TB aan opslagruimte, dubbele luidsprekers en een pop-upwebcam. U krijgt dus alle touchscreen-functionaliteit en hoge resolutie zonder zelfs maar op een andere computer aan te sluiten. De IdeaCentre 520 ondersteunt HDMI-invoer van externe apparaten, maar als je de aanraakfunctionaliteit van het scherm met een andere computer wilt gebruiken, moet je kijken naar externe desktop-tools.

Dell's P2418HT bij Amazon is het beste algemene touchscreen dat je momenteel kunt hebben, met een helder scherm en een volledige set functies en connectiviteitsopties. Overweeg voor het absoluut beste HD-scherm op de markt echter Acer's UT241Y, ook bij Amazon.

Waar u op moet letten bij een touchscreenmonitor

Vernieuwingsfrequentie

De verversingssnelheid van een monitor verwijst naar hoe vaak per seconde het scherm kan worden bijgewerkt met nieuwe beeldgegevens. Dit is het belangrijkst voor het spelen van games, en als je echt serieus bent, wil je op zoek naar een monitor met een verversingssnelheid van minimaal 144 Hz. De meeste gamers zullen tevreden zijn met een verversingssnelheid van 75 Hz of meer, maar als je je computer niet gebruikt om te gamen, kun je voor een lagere kiezen.

Weergavetype

Beeldschermtypes van monitoren kunnen moeilijk te begrijpen zijn omdat er verschillende soorten LED-schermen zijn. IPS-monitoren hebben een geweldige kleurweergave en kijkhoeken, dus ze zijn goed voor het bekijken van video-inhoud, elk werk dat nauwkeurige kleuren vereist en de meeste algemene gebruiksscenario's. TN-monitoren hebben een slechtere kijkhoek, maar door de hoge verversingsfrequenties zijn ze perfect geschikt voor gaming.

Resolutie

Resolutie verwijst naar het aantal pixels dat de monitor kan weergeven, wat van invloed is op de scherpte en helderheid van het beeld. De laagste resolutie waar je genoegen mee moet nemen is 1920 x 1080, ook wel Full HD genoemd. Als je het naar een hoger niveau wilt tillen - en je videokaart kan het aan - kies dan voor een 4K-monitor met een resolutie van 3840 x 2160.

FAQ

    Werkt een touchscreen-monitor met elke computer?

    Ja, je kunt een touchscreen-monitor toevoegen aan vrijwel elke computer (desktop of laptop). Je enige echte zorg is ervoor te zorgen dat er de juiste poort/aansluiting is voor je nieuwe monitor op je machine: zorg ervoor dat je een open HDMI/USB-C/DVI, etc. slot(s) hebt.

    Hoe werkt een touchscreen-monitor?

    Touchscreen-technologie is capacitief of resistief. Capacitieve schermen zijn afhankelijk van een verandering in elektrostatische velden die worden geactiveerd door een vinger of een speciale stylus/apparaat om een invoer te registreren. Weerstandsschermen daarentegen zijn drukgevoelig, ongeacht de bron van de druk.

    Werken touchscreens via HDMI?

    Niet exclusief, nee. Om de aanraaktechnologie te laten werken, moet een signaal via een ander gegevenskanaal worden verzonden, meestal een USB-verbinding, hoewel een HDMI-verbinding afzonderlijk kan worden gebruikt om het videosignaal door te geven.

Aanbevolen: