De 6 beste tv's voor minder dan $ 500 in 2022

Inhoudsopgave:

De 6 beste tv's voor minder dan $ 500 in 2022
De 6 beste tv's voor minder dan $ 500 in 2022
Anonim

Een tv kopen voor minder dan $ 500 betekent niet dat je geweldige functies moet opofferen om binnen je entertainmentbudget te blijven. TCL en Hisense hebben bewezen solide opties te zijn voor iedereen die op zoek is naar een goedkopere tv, maar grotere merken zoals Samsung zijn ook begonnen met het aanbieden van goedkopere opties aan degenen die waarde hechten aan merkloyaliteit of gewoon op zoek zijn naar herkenbare merken voor hun elektronica. Smart-tv's en 4K-resolutie zijn de standaard geworden voor home-entertainment, en dat betekent dat je wifi-connectiviteit en geweldige beeldkwaliteit kunt krijgen voor een lage prijs. Sommige modellen worden geleverd met spraakgestuurde afstandsbedieningen voor handsfree bediening, terwijl andere externe slimme luidsprekers gebruiken om te werken met virtuele assistenten zoals Alexa en Google Assistant.

Console-gamers kunnen een betaalbare tv kopen met een automatische gamemodus om een soepele en meeslepende game-ervaring te creëren, terwijl audiofielen draadloze Bluetooth-connectiviteit of HDMI ARC-ondersteuning kunnen gebruiken om soundbars en luidsprekers voor surround sound in te stellen. Sommige van de meer budgetvriendelijke opties hebben zelfs schermspiegelfuncties waarmee u foto's, video's en muziek vanaf uw mobiele apparaten kunt delen voor meer manieren om uw familie en vrienden te vermaken. Bekijk onze topkeuzes hieronder om te zien welke de juiste keuze voor u is.

Beste algemeen: TCL 50S425 50-inch 4K Smart LED Roku TV

Image
Image

Als het gaat om het vinden van de juiste tv, moet je met veel rekening houden, zoals kwaliteit, grootte en het belangrijkste detail, prijs. Gelukkig controleert de TCL 4K Roku TV elk vakje.

Met een helder en helder beeld dankzij 4K Ultra HD, hoog dynamisch bereik (HDR) en direct verlichte LED, kun je films en tv kijken in briljante kwaliteit. Bovendien biedt de ingebouwde Roku toegang tot meer dan 500.000 films en shows. En met meerdere ingangen kun je je apparaten, USB-sticks, koptelefoons en meer aansluiten om te kijken zoals jij dat wilt.

De mogelijkheden zijn eindeloos met de TCL; je kunt de mobiele Roku-app downloaden en de set bedienen vanaf je telefoon, alle nieuwe apps die je toevoegt vanuit Roku kunnen snel worden geüpload, en het wordt zelfs geleverd met een gebruiksvriendelijke afstandsbediening.

Verkrijgbaar in verschillende maten, je zult de perfecte pasvorm kunnen vinden voor een prijs die je portemonnee niet schaadt.

"De kleuren komen op een levendige maar niet kunstmatige manier naar voren en leveren een realistische, zelfs ongerepte, beeldkwaliteit op." - Yoona Wagener, producttester

Beste voor streaming: Samsung UN55TU8200 55-inch 4K-tv

Image
Image

Smart-tv's zijn de norm geworden voor home-entertainment en het Samsung TU8000 55-inch model biedt u enkele van de beste beschikbare streamingopties. Het maakt gebruik van Samsung's nieuwe Tizen-besturingssysteem met populaire apps zoals Netflix, Apple TV+, Hulu en Disney+ voorgeladen, zodat je direct uit de doos kunt beginnen met het kijken naar je favoriete programma's en films. Het beschikt ook over de Samsung TV-app om u toegang te geven tot live koken, woningverbetering, sport en nieuws zonder kabel- of satellietabonnement. De bijgewerkte Crystal 4K-processor maakt gebruik van kunstmatige intelligentie om niet-4K-inhoud efficiënter op te schalen voor een consistent mooi beeld. Het scherm heeft vrijwel geen rand, waardoor je een beeld van rand tot rand krijgt voor een meeslepende kijkervaring.

De spraakgestuurde afstandsbediening heeft Samsung Bixby en Alexa ingebouwd voor handsfree bediening van je nieuwe televisie zonder dat je een slimme luidspreker nodig hebt; het is ook compatibel met Google Assistent. Als u de TU8000 aansluit op de SmartThings-hub, kunt u de spraakgestuurde afstandsbediening gebruiken om Blu-Ray- en dvd-spelers, gameconsoles en andere afspeelapparaten te bedienen. Met AirPlay2 en Miracast-compatibiliteit kun je je smartphone of tablet screen mirroren voor meer manieren om video's te bekijken. De achterkant van de tv heeft geïntegreerde kanalen en clips voor kabelbeheer, zodat je thuisbioscoop of mediacentrum er netjes en georganiseerd uitziet.

Beste kleine scherm: Insignia NS-24DF311SE21 24-inch Fire TV

Image
Image

Als je op zoek bent naar een kleinere tv voor in je slaapkamer, kinderspeelkamer of zelfs je camper, dan is de Insignia 24-inch Fire TV een geweldige optie. Deze tv met klein scherm kan eenvoudig aan de muur worden bevestigd of op een dressoir worden weggestopt om vloerruimte vrij te maken en u talloze plaatsingsopties te bieden. Samen met het Fire TV-platform krijg je toegang tot geïntegreerde Alexa-spraakbediening voor handsfree gebruik van je nieuwe tv en aangesloten apparaten. Je kunt zelfs Alexa Skills downloaden om van je tv een echte entertainmenthub te maken. De dubbele luidsprekers van 2,5 watt maken gebruik van DTS TruSurround-technologie voor een helder, helder geluid bij het streamen van shows of muziek. Het scherm produceert een geweldige resolutie van 720p, wat perfect is voor iedereen die nog steeds naar uitzendingen via de ether, kabel of satelliet kijkt. De tv heeft talloze ingangen voor het instellen van dvd-spelers, audioapparatuur voor thuis en gameconsoles, en een hoofdtelefoonaansluiting zorgt voor privé luisteren wanneer je anderen niet wilt storen. Als je kinderen hebt, kun je met het geïntegreerde ouderlijk toezicht ongepaste kanalen en apps buitensluiten om te voorkomen dat je kleintjes toegang krijgen tot iets wat ze niet zouden moeten doen.

Beste budget: TCL 32S325 32-inch 720p Roku Smart LED-tv

Image
Image

Als je met een krap budget werkt bij het kopen van een nieuwe tv, bekijk dan het TCL 32S325 32-inch model. Deze tv heeft een prijs van minder dan $ 150, dus zelfs de meest geldbewuste kopers kunnen hem in hun budget passen. Net als de andere TCL-modellen op onze lijst, is deze gebouwd rond het Roku-streamingplatform voor gemakkelijke toegang tot je favoriete apps voor films, shows en muziek. Het direct verlichte LED-paneel geeft je een geweldige 1080p Full HD-resolutie en contrast voor tonnen detail en kleurverzadiging.

Je kunt je Amazon Alexa- of Google Assistant-apparaten aansluiten voor uitgebreide, handsfree spraakbediening. Deze tv heeft drie HDMI-ingangen, een USB-poort, RF- en composietvideo-aansluitingen waarmee je snel en eenvoudig al je media-apparaten, gameconsoles en geluidsapparatuur kunt aansluiten. Het heeft ook een koptelefoonaansluiting voor privé luisteren, zodat je anderen niet stoort.

Beste voor gaming: TCL 50S525 50-inch QLED Roku TV

Image
Image

Console-gamers weten dat hun tv-keuze de game-ervaring kan maken of breken. De TCL 50-inch Roku TV is ontworpen met gamers in het achterhoofd. Het maakt gebruik van een QLED-paneel met 80 individuele contrastzones om diepe, inktzwarte tinten te produceren voor een beter contrast en om de meer dan 1 miljard kleuren echt tot leven te laten komen. Met native 4K-resolutie en Dolby Vision HDR-ondersteuning krijg je ongelooflijke details en een tv die de volgende generatie games aankan. Het maakt gebruik van het Roku-platform om u een gestroomlijnd hubmenu te geven voor gemakkelijke toegang tot al uw consoles, evenals streaming-apps en afspeelapparaten.

De Roku-app verandert je mobiele apparaat ook in een spraakgestuurde afstandsbediening, of je kunt de tv verbinden met je Amazon Echo of Google Home slimme luidspreker voor uitgebreide spraakbediening. Een speciale gamemodus detecteert automatisch wanneer je je console opstart en optimaliseert de verversingsfrequenties, beeld- en geluidsinstellingen en ingangsresponstijden voor vloeiende bewegingen en vrijwel vertragingsvrij gamen. Het scherm heeft een ultrasmalle rand om je een beeld van rand tot rand te geven voor een meer meeslepende ervaring. Met vier HDMI-ingangen kun je al je consoles tegelijk op de tv aansluiten en alle snoeren georganiseerd houden met de geïntegreerde kabelbeheerkanalen om je gameroom of media-opstelling er schoon en georganiseerd uit te laten zien.

Beste beeld: Sony X800H 43-inch 4K UHD TV

Image
Image

Kiezen voor een meer betaalbare tv betekent niet dat je moet bezuinigen op beeldkwaliteit, en de Sony X800H levert. Het maakt gebruik van een bijgewerkte processor, samen met een groot aantal eigen software zoals Sony's Triluminos-display, MotionflowXR en dynamische contrastverbeteraar om u een uitstekende 4K-resolutie te geven en 2K- of 1080p-beelden op te schalen voor een betere helderheid. Het werkt ook met Dolby Vision HDR voor verbeterde detaillering en Dolby Atmos voor virtueel surround-geluid zonder dat je externe apparatuur hoeft te installeren. Het draait op het AndroidTV-platform, waardoor je toegang hebt tot de Google Play Store en de spraakbediening van Google Assistant, zodat je duizenden entertainment-apps kunt downloaden en handsfree controle over je nieuwe tv kunt krijgen. Het werkt met Alexa en Apple HomeKit voor uitgebreide spraakbedieningen. Met ondersteuning voor Chromecast en AirPlay 2 kun je video's, foto's en muziek delen vanaf je smartphone of tablet voor meer manieren om op de hoogte te blijven van je favoriete artiesten en shows of om media te delen met vrienden. Als het je is gelukt om de nieuwe PlayStation 5 op te pikken, beschikt deze tv over een speciale gamemodus die is geoptimaliseerd voor de console, waardoor je een soepelere, meer meeslepende game-ervaring krijgt.

De TCL 50S425 is een van de beste goedkope tv's die er zijn. Het Roku-platform en de mobiele app geven je toegang tot duizenden streamingdiensten en spraakbediening. Dit model biedt ook een geweldige 4K-resolutie voor een budgetvriendelijke prijs. De Samsung TU8000 is de perfecte betaalbare tv voor iedereen die exclusief is overgestapt op streaming. De bijgewerkte processor gebruikt AI om niet-4K-inhoud op te schalen, en je krijgt een reeks vooraf geladen apps en gratis live-tv met de SamsungTV+-app.

Over onze vertrouwde experts

Taylor Cemons recenseert en schrijft al meer dan drie jaar over consumentenelektronica. Ze heeft ook in e-commerce productbeheer gewerkt, dus ze heeft de kennis van wat een solide tv maakt voor thuisentertainment.

Yoona Wagener heeft een achtergrond in inhoud en technisch schrijven, samen met ervaring in het bieden van technische ondersteuning en helpdocumentatie. Dankzij deze vaardigheden kan ze gedetailleerde beoordelingen geven aan consumenten die al dan niet bekend zijn met de nieuwste technologieën voor thuisentertainment.

Waar u op moet letten bij een tv van minder dan $ 500

ResolutieDe resolutie van een beeldscherm is een van de belangrijkste factoren bij het bepalen van de beeldkwaliteit. Het geeft het totale aantal pixels aan dat een televisie of monitor tegelijk kan weergeven, en de dichtheid van pixels is ongelooflijk belangrijk om te bepalen hoe scherp of helder een beeld eruitziet. Een FHD/1080p-scherm heeft bijvoorbeeld een resolutie van 1920x1080 pixels, voor een totaal van 2.073.600, terwijl een 4K-set vier keer zoveel kan weergeven.

HDREen tv met High Dynamic Range heeft niet alleen toegang tot een groot aantal kleuren, maar ook tot contrast, wat betekent dat er mogelijk meer kleuren kunnen worden weergegeven. nauwkeurige beelden evenals diepere zwarttinten en helderdere highlights, om een levendiger en realistischer beeld te creëren. De meeste mid-tier tv's ondersteunen HDR, maar het is de moeite waard om dit dubbel te controleren, vooral bij goedkopere sets.

VernieuwingsfrequentieVernieuwingsfrequentie bepa alt het aantal frames dat een apparaat per seconde kan weergeven. Over het algemeen geldt: hoe meer frames, hoe vloeiender en vloeiender de bewegingen en acties op het scherm worden weergegeven. Dit is grotendeels een overweging voor gamers, maar iedereen kan profiteren van een hogere framesnelheid bij het bekijken van bewegingsintensieve inhoud zoals sport- of actiefilms.

De ultieme tv's van minder dan $ 500 Koopgids

Een budget van minder dan $ 500 kan het moeilijk maken om een televisie van goede kwaliteit te vinden die een goede balans biedt tussen beeldkwaliteit, schermgrootte en slimme functies. Gelukkig hebben de meeste topmerken zoals TCL, LG en Sony een reeks modellen die geschikt zijn voor meer prijsbewuste consumenten die hun eerste smart-tv willen kopen of hun huidige thuisbioscoopconfiguratie willen upgraden. Goedkopere televisies kunnen je nog steeds de optie geven van 4K-resolutie, zodat je video van hoge kwaliteit kunt streamen of een UHD-dvd-speler kunt gebruiken, evenals compatibiliteit met slimme luidsprekers zoals de Amazon Echo of Google Home voor handsfree spraakbediening en slimme thuisnetwerk integratie.

Sommige hebben Bluetooth-connectiviteit voor schermspiegeling van uw smartphone of tablet of draadloze verbinding met externe soundbars, luidsprekers en subwoofers voor een aangepaste audio-installatie. Er zijn zelfs budgetmodellen met speciale spelmodi die de invoerlatentie verlagen en de kleur en het contrast versterken. In deze koopgids zullen we een aantal belangrijke factoren op een rijtje zetten waarmee u rekening moet houden bij het kopen van een tv met een prijs van minder dan $ 500, zodat u kunt kiezen wat het beste bij u past.

Image
Image

Slimme functies

Televisies met een lagere prijs bieden minder slimme functies dan hun duurdere tegenhangers, maar je kunt nog steeds goedkoop een kwaliteitsmodel krijgen. TCL biedt verschillende modellen die op het Roku-platform draaien, zodat je apps rechtstreeks naar de tv kunt downloaden, zodat je je favoriete programma's en films kunt bekijken zonder dat je extra apparatuur nodig hebt. Met de Roku-app kun je van je smartphone of tablet een spraakgestuurde afstandsbediening maken voor eenvoudiger zoeken en browsen. Insignia maakt gebruik van het Amazon Fire TV-platform en heeft verschillende apps zoals Netflix, Hulu en Prime Video vooraf geladen voor streaming van hoge kwaliteit, direct uit de doos. Insignia-televisies hebben ook Alexa ingebouwd voor handsfree spraakbediening zonder dat een Amazon Echo of andere slimme luidspreker nodig is. Samsung-televisies gebruiken hun eigen Bixby virtuele assistent, maar zijn ook compatibel met Alexa en Google Assistant voor klanten die daar de voorkeur aan geven. Sommige andere merken, zoals LG en Sony, zijn compatibel met Apple Homekit, waardoor je Siri kunt gebruiken voor spraakopdrachten.

Screen mirroring wordt steeds populairder voor home-entertainment, en een paar van de meer budgetvriendelijke televisies maken het mogelijk via AirPlay2 voor iOS-apparaten en Chromecast voor Android. Met schermspiegeling kunt u het scherm van uw smartphone of tablet delen voor meer manieren om video's te bekijken en foto's te bekijken met vrienden en familie. Dankzij Bluetooth-connectiviteit kun je ook muziek streamen van je telefoon, tablet of laptop naar je tv voor kamervullende audio en een meer meeslepende luisterervaring. Met televisies met Bluetooth-connectiviteit kun je ook draadloos soundbars, subwoofers en luidsprekers aansluiten, zodat je een surround sound-systeem kunt opzetten voor de ultieme thuisbioscoopconfiguratie.

Image
Image

Schermresolutie

Nu 4K-resolutie steeds meer mainstream wordt, is het gemakkelijker om budgetvriendelijke televisies te vinden die dit ondersteunen. Je kunt nog steeds een volledig 1080p HD-model kopen als je wilt, maar met de opkomst van 4K-content, wil je een model met UHD-mogelijkheden om de huidige trends op het gebied van videostreaming bij te houden. Een Full HD-televisie met 1080p-resolutie maakt gebruik van oudere technologie om een beeld met een gemiddelde resolutie te produceren. Dit was enkele jaren geleden populair toen HD-video voor het eerst beschikbaar kwam. Televisies die een 4K-resolutie gebruiken, geven u vier keer zoveel pixels als een 1080p-televisie, wat zorgt voor betere detaillering en een meer levensecht beeld. Het verschil tussen 4K en 1080p is duidelijk te zien, en als je het wel ziet, wil je natuurlijk voor het betere beeld kiezen.

Televisies met een 4K-resolutie ondersteunen vaak HDR, hoog dynamisch bereik, technologie om kleur- en contrastniveaus te produceren die nauw lijken op wat u in de echte wereld zou zien. Deze technologie is er in vier varianten: HDR10/10+, HLG (hybride log-gamma), Dolby Vision en Technicolor HDR. Er is niet veel verschil tussen elke variant van HDR, behalve welk bedrijf het gebruik van de technologie in licentie heeft gegeven. Elke variatie gebruikt dezelfde basisprincipes om verbeterde kleurvolumes en contrast te produceren voor betere detaillering en meer levensechte foto's.

Een hoge verversingssnelheid is ook nodig om een geweldige foto te maken. Modellen die 4K-resolutie ondersteunen, evenals HDR-technologie, hebben vaak een verversingssnelheid van 60 Hz of 120 Hz. Een verversingssnelheid is hoe vaak een tv het beeld op het scherm per seconde verandert, dus 60 Hz betekent dat het 60 keer per seconde verandert en 120 Hz betekent dat het 120 keer per seconde verandert. Dankzij een hoge verversingssnelheid behoren bewegingsonscherpte tot het verleden, zodat u zelfs tijdens intense en snelle scènes vloeiende actie kunt ondernemen, zodat u nooit een detail hoeft te missen. Een nadeel is dat je het "soap-opera"-effect kunt krijgen wanneer een video, show of film geen hoge verversingssnelheid ondersteunt. Dit geeft het beeld een wazige, inferieure kwaliteit en brengt beweging in griezelig valleigebied. Om dit op te lossen, kun je de automatische vernieuwingsfrequentie-opties uitschakelen in het instellingenmenu van je televisie als je van plan bent oudere films en programma's te kijken.

Image
Image

LCD versus LED

De technologie die een televisie gebruikt om een beeld te produceren, speelt een grote rol bij de prijs en de kwaliteit van het beeld op het scherm. Tv's die LCD-schermen gebruiken, zijn over het algemeen veel goedkoper dan hun op LED's gebaseerde tegenhangers. Maar LCD-schermen zijn een oudere technologie. Ze gebruiken een elektrische stroom die door vloeibare kristallen loopt en een fluorescerende achtergrondverlichting om kleuren en details te produceren. Dit resulteert in een veel minder helder beeld met modderigere kleuren en contrast. Modellen die LED-schermen gebruiken, hebben individueel verlichte pixels, waardoor kleuren, details en contrast tot op de pixel nauwkeurig zijn. Televisies die LED-schermen gebruiken, hebben vaak gelokaliseerde dimzones die de LED-lampen volledig uitschakelen voor diepe, inktzwarte kleuren om helderdere kleuren scherp te contrasteren. Een ander voordeel van een LED-scherm is dat LED-lampen energiezuiniger zijn dan TL-lampen, wat betekent dat het minder kost om te gebruiken, waardoor u geld bespaart op uw elektriciteitsrekening. LED-televisies zijn ook lichter en kunnen dunner zijn dan LCD-modellen vanwege de nieuwere technologie, waardoor ze een strakkere, modernere uitstraling hebben die beter in uw interieur past.

FAQ

    Welke maat tv heb ik nodig?

    Om het ideale tv-formaat voor je woonkamer of thuisbioscoop te vinden, meet je de afstand tussen waar je gaat zitten en waar je tv aan de muur wordt gemonteerd of op een speciale standaard zit, en deel je dat getal door 2. Een afstand van 10 voet (120 inch) betekent dat de beste schermgrootte voor uw ruimte ongeveer 60 inch is. Je kunt een beetje groter of kleiner gaan, afhankelijk van wat er te koop is en je budget, maar een te groot scherm zal de kamer overweldigen. Aan de andere kant zal een te klein scherm ervoor zorgen dat de kamer aanvoelt als een grot en ervoor zorgt dat iedereen zich verdringt om te kijken; niet geweldig voor Super Bowl Sunday of je volgende horlogefeestje.

    Kan ik apps downloaden naar deze tv?

    Als je nieuwe tv verbinding kan maken met internet via Ethernet of Wi-Fi, kun je er streaming-apps naar downloaden. Veel nieuwe smart-tv's beschikken over een reeks vooraf geladen, populaire apps zoals Netflix, Hulu en YouTube, zodat je zonder problemen verder kunt gaan waar je was gebleven in je favoriete programma's.

    Kan ik spraakbediening gebruiken?

    De meeste nieuwe slimme televisies hebben een zekere mate van handsfree spraakbediening. Hogere modellen worden geleverd met een spraakgestuurde afstandsbediening en geïntegreerde virtuele assistenten, terwijl voor meer budgetvriendelijke tv's een externe slimme luidspreker zoals de Amazon Echo of een mobiele app zoals Roku nodig is om van uw smartphone of tablet een spraak- ingeschakelde afstandsbediening.

Aanbevolen: