Hoe ondersteboven te typen

Inhoudsopgave:

Hoe ondersteboven te typen
Hoe ondersteboven te typen
Anonim

Wat te weten

  • De gemakkelijkste manier om te pronken met tekst op zijn kop, is door een online tool zoals Txtn.us of Typeupsidedown.com te gebruiken.
  • Je kunt de moeilijkere route nemen en ook Unicode-tekens gebruiken. Maar waarom?

Dit artikel legt uit hoe je online tools kunt gebruiken om omgekeerde letters te genereren en legt ook uit hoe je Unicode-tekens kunt vinden en gebruiken.

Maak ondersteboven tekst met behulp van een online tool

De gemakkelijkste manier om ondersteboven tekst te genereren is door een online tool te gebruiken. Er is een handvol beschikbaar, en ze werken allemaal op dezelfde manier; u kunt ook mobiele apps downloaden voor gebruik op uw smartphone. Opties zijn TypeUpsideDown, txtn en Upside Down Text. We hebben ze alle drie uitgeprobeerd.

TXTN gebruiken voor ondersteboven tekst

Txtn werkt zoals veel online conversietools. Het kost maar één klik. Het creëert echter gespiegelde tekst, dus als je het resultaat zou omdraaien, is het onleesbaar.

  1. Ga naar txtn.us.

    Image
    Image
  2. Typ je tekst in. We hebben een deel van onze biografie gebruikt: "Lifewire biedt elke maand door experts gecreëerde, real-world technologische inhoud voor meer dan 10 miljoen gebruikers zoals u."
  3. Klik op Mirror om de tekst op zijn kop te krijgen. Je kunt het ook omkeren of omkeren.

    Image
    Image
  4. Kopieer die tekst; je zou het op de meeste websites moeten kunnen plakken.

    Image
    Image

Type ondersteboven gebruiken

De tool Type ondersteboven vereist geen klikken om tekst te genereren.

  1. Ga naar typeupsidedown.com.

    Image
    Image
  2. Typ je tekst in. (Zorg ervoor dat u eerst de prompt verwijdert.) We typten de filmregel: "Dat tapijt bond de kamer echt aan elkaar."
  3. De omgekeerde tekst wordt automatisch gegenereerd.

    Image
    Image
  4. Kopieer de tekst ondersteboven om ergens anders te plakken.

Tekst ondersteboven gebruiken

Het hulpmiddel Tekst ondersteboven vereist geen klikken, hoewel er opties zijn die u kunt selecteren.

  1. Ga naar upsidedowntext.com.

    Image
    Image
  2. Typ je tekst in. We voeren deze tekst in: "En zachtjes stuiterend door de kamer, de echo van wie dan ook sprak."
  3. Standaard zal de tool je tekst omkeren en ondersteboven keren. Haal het vinkje weg naast Achterwaarts effect als je letters ondersteboven wilt gebruiken.

    Image
    Image
  4. Kopieer die tekst en plak hem waar je maar wilt.

Gebruik Unicode-tekens om ondersteboven letters te maken

Als je de meer gecompliceerde route verkiest, moet je vertrouwd raken met de bibliotheek met Unicode-tekens, die op de meeste websites zou moeten werken. Het proces duurt langer dan het gebruik van een van de bovenstaande tools, omdat je moet zoeken naar overeenkomsten voor elke letter of elk nummer dat je wilt typen. Sommige Unicode-tekens worden verondersteld omgekeerde letters voor te stellen, terwijl andere lijken op omgekeerde tekst, maar iets anders vertegenwoordigen.

Image
Image

Elk van deze speciale tekens heeft een code die u gebruikt om deze te genereren in Microsoft Word en andere tekstverwerkingssoftware die rich text-bewerking ondersteunt. Het teken in de bovenstaande schermafbeelding ziet er bijvoorbeeld uit als een omgekeerde L. De code ervoor is U+02E5, maar u hoeft alleen de laatste vier tekens in te typen en vervolgens op ALT+X te drukken.

Aanbevolen: