Hoe u uw Windows-bureaublad opruimt

Inhoudsopgave:

Hoe u uw Windows-bureaublad opruimt
Hoe u uw Windows-bureaublad opruimt
Anonim

Wat te weten

  • Plaats bestanden op het bureaublad in de Mijn documenten map (of ergens anders dan het bureaublad).
  • Maak snelkoppelingen op het bureaublad voor de bestanden die u vaak gebruikt. Gebruik het Start Menu om app-snelkoppelingen te parkeren.
  • Plan een regelmatige opschoning om bestanden op te bergen als ze zich ophopen op het bureaublad. Verwijder bestanden en mappen die u niet meer gebruikt.

Dit artikel legt uit hoe je je Windows-bureaublad opruimt en zo houdt. De instructies in dit artikel zijn van toepassing op Windows 10, Windows 8 en Windows 7.

Hoe u uw Windows-bureaublad opruimt

Als je voorheen snel draaiende computer merkbaar langzamer is geworden, kijk dan eens goed naar je bureaublad. Is het bezaaid met pictogrammen, schermafbeeldingen en bestanden? Elk van die items neemt geheugen in beslag dat uw computer elders beter zou kunnen gebruiken. Reinig uw Windows-bureaublad om uw computer sneller te maken.

Elke keer dat Windows start, wordt het werkgeheugen gebruikt om alle bestanden op het bureaublad weer te geven en om de positie van alle bestanden te lokaliseren die worden weergegeven door snelkoppelingen. Als er tientallen bestanden op het bureaublad staan, gebruiken ze veel werkgeheugen, in wezen zonder doel of winst.

De beste manier om uw bureaublad op te schonen, is door uw documenten in de map Mijn documenten en uw andere bestanden te plaatsen waar ze thuishoren (ergens anders dan op het bureaublad). Als je veel bestanden hebt, kun je ze in aparte mappen plaatsen en ze dienovereenkomstig labelen.

Maak alleen snelkoppelingen op uw bureaublad voor de mappen of bestanden die u vaak gebruikt. Door de inhoud van het bureaublad te vereenvoudigen, maakt u werkgeheugen vrij, vermindert u de tijd en frequentie van het gebruik van de harde schijf en verbetert u de reactie van uw computer op programma's die u opent en dingen die u doet. De simpele handeling van het opschonen van het bureaublad zorgt ervoor dat uw computer sneller werkt.

Image
Image

Hoe u uw bureaublad schoon kunt houden

Hoe meer bureaubladitems je hebt, hoe langer het duurt voordat je computer opstart. Doe een bewuste poging om minder pictogrammen op uw bureaublad te "parkeren". Andere stappen die u kunt nemen zijn:

  • Plan een wekelijkse of maandelijkse schoonmaak om alle verdwaalde items te verzamelen die zich op uw bureaublad hebben verzameld sinds de laatste opruiming.
  • Gebruik het Startmenu als parkeerplaats voor app-snelkoppelingen. Maak een app op uw bureaublad vast aan het menu Start door er met de rechtermuisknop op te klikken en Pin to Start. te selecteren
Image
Image
  • Verwijder alle snelkoppelingen, schermafbeeldingen of bestanden die u niet meer gebruikt.
  • Verzamel alle bestanden en mappen die u op het bureaublad wilt bewaren en plaats ze in plaats daarvan in een enkele map op het bureaublad.
  • Verberg alle pictogrammen op het bureaublad door met de rechtermuisknop op de desktop te klikken, naar View te gaan en te deselecteren Toon bureaubladpictogrammen in het contextmenu. Herhaal het proces om ze opnieuw te tonen.
Image
Image

Mogelijk moet je je Startmenu in groepen indelen om alles daar netjes en toegankelijk te houden.

Voor je het weet, is het hamsteren van bestanden op je bureaublad verleden tijd en zal je computer werken zoals hij deed toen hij nieuw was.

Aanbevolen: