Hoe u uw iPhone kunt uitschakelen

Inhoudsopgave:

Hoe u uw iPhone kunt uitschakelen
Hoe u uw iPhone kunt uitschakelen
Anonim

Wat u moet weten

  • iPhone X en hoger: Houd de knoppen Side en Volume omlaag ingedrukt totdat de uitschakelschuifregelaar verschijnt. Verplaats de schuifregelaar om de iPhone uit te schakelen.
  • iPhone 8 en ouder: Houd de Sleep/Wake-knop ingedrukt totdat de uitschakelschuifregelaar verschijnt. Verplaats de schuifregelaar om de iPhone uit te schakelen.

Het is een goed idee om je iPhone uit te schakelen als de batterij bijna leeg is of als hij vreemd presteert, omdat opnieuw opstarten vaak problemen kan oplossen, net als bij computers. In deze handleiding laten we u zien hoe u een iPhone uitschakelt en hoe u een harde reset uitvoert.

Hoe iPhone 8 en ouder uit te schakelen

Ongeacht de reden waarom je het doet, hieronder staan de stappen voor het uitschakelen van een iPhone. Deze techniek is van toepassing op de meeste iPhone-modellen, van de originele tot de nieuwste versie.

  1. Houd de Sleep/Wake-knop een paar seconden ingedrukt. Laat de knop los wanneer u een bericht op het scherm ziet verschijnen. Deze knop bevindt zich aan de rechterkant van de telefoon (deze bevindt zich aan de bovenkant of aan de zijkant, afhankelijk van het iPhone-model).

    Image
    Image
  2. Er verschijnt een aan/uit-knop op het scherm met de tekst schuif om uit te schakelen. Verplaats de schuifregelaar helemaal naar rechts om de telefoon uit te schakelen.
  3. Er verschijnt een voortgangswiel in het midden van het scherm. De iPhone wordt een paar seconden later uitgeschakeld.

Als u te lang wacht om de knop te verschuiven, annuleert de telefoon het afsluiten automatisch. Als je het zelf wilt annuleren, tik je op Annuleren.

Hoe iPhone X en later uit te schakelen

Het uitschakelen van de iPhone X is een beetje lastiger. Dat komt omdat de zijknop (voorheen bekend als de Sleep/Wake-knop) opnieuw is toegewezen om Siri, Apple Pay en de Emergency SOS-functie te activeren. Dit zijn de stappen om een iPhone X uit te schakelen.

  1. Houd de knoppen Side en Volume omlaag tegelijkertijd ingedrukt.
  2. Wacht tot de uitschakelschuif verschijnt.
  3. Verplaats de schuifregelaar van links naar rechts om de telefoon uit te schakelen.

Een iPhone 8 en ouder hard resetten

Als je iPhone is vergrendeld vanwege een storing of fout, werkt het normale afsluitproces mogelijk niet. Probeer in dat geval een techniek die een harde reset wordt genoemd. Dit mag alleen worden gebruikt als andere pogingen zijn mislukt, maar soms is het precies wat je nodig hebt.

  1. Houd zowel de Sleep/Wake-knop als de Home-knop 10 seconden of langer ingedrukt. Het scherm wordt zwart en het Apple-logo verschijnt. Gebruik op de iPhone 7-serie en 8-serie de knop Volume omlaag in plaats van Home.

  2. Als je het logo ziet, laat je beide knoppen los en laat je de telefoon normaal opstarten.

De harde reset-functie is niet hetzelfde als het herstellen van een telefoon naar de fabrieksinstellingen. Het woord herstellen wordt soms reset genoemd, maar heeft niets te maken met het opnieuw opstarten van een telefoon.

Een iPhone X en later hard resetten

Zonder een Home-knop is het harde reset-proces op de iPhone X anders:

  1. Druk op Volume omhoog.
  2. Druk op Volume omlaag.
  3. Houd de Side-knop ingedrukt totdat het scherm donker wordt en laat de knop vervolgens los om de telefoon opnieuw op te starten.

Hoe zit het met een iPhone die helemaal niet wordt uitgeschakeld? Ontdek wat de oorzaak is en hoe u een iPhone kunt repareren die niet kan worden uitgeschakeld.

Aanbevolen: