Waarom de nieuwe app van Google een gamechanger is voor logopediepatiënten

Inhoudsopgave:

Waarom de nieuwe app van Google een gamechanger is voor logopediepatiënten
Waarom de nieuwe app van Google een gamechanger is voor logopediepatiënten
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Google's nieuwe Look to Speak-app is bedoeld om mensen met spraak- en motorische beperkingen te helpen op alternatieve manieren te communiceren.
  • De app zorgt voor een betere toegankelijkheid en meer flexibiliteit voor communicatie.
  • Experts zeggen dat de app andere OC-systemen niet zal vervangen, maar eerder zal aanvullen.
Image
Image

Google heeft eerder deze week een toegankelijkheidsapp geïntroduceerd voor mensen met spraak- en motorische beperkingen. Spraak- en taalexperts zeggen dat de Look to Speak-app gunstig zal zijn voor veel van hun patiënten.

Hoewel er een heleboel augmentatieve en alternatieve communicatie (AAC)-apparaten op de markt zijn, geloven experts dat Look to Speak een plaats onder hen heeft dankzij de flexibiliteit en toegankelijkheid.

"Er zijn andere oogbesturingssystemen, maar ze vereisen speciale hardware, dus dit is behoorlijk baanbrekend", vertelde Allison Hilger, een assistent-professor aan de Universiteit van Colorado Boulder, en spraak-taalpatholoog, aan Lifewire via de telefoon.

Hoe het werkt

De app maakt gebruik van gezichtsherkenningstechnologie die al in smartphones is ingebouwd. Mensen hoeven alleen maar naar links, rechts of omhoog te kijken om te selecteren wat ze willen zeggen uit een lijst met zinnen, en de app spreekt de zinnen voor hen. Met Look to Speak kunnen mensen hun woorden en zinsdelen personaliseren, zodat ze hun authentieke stem kunnen gebruiken.

"Tijdens het ontwerpproces hebben we contact opgenomen met een kleine groep mensen die baat kunnen hebben bij een communicatietool als deze", schreef Richard Cave, een spraak- en ta altherapeut, in de blogpost van Google.

"Wat geweldig was om te zien, was hoe Look To Speak kon werken waar andere communicatieapparatuur niet gemakkelijk kon komen, bijvoorbeeld buitenshuis, onderweg, onder de douche en in dringende situaties."

Er zijn andere oogbesturingssystemen, maar die vereisen speciale hardware, dus dit is behoorlijk baanbrekend.

De app is momenteel beschikbaar voor Android-apparaten met Android 9.0-systemen en hoger. Lifewire nam contact op met Google om erachter te komen of het plannen heeft om de app ook uit te breiden naar iOS-apparaten. Het bedrijf reageerde via e-mail en zegt dat het op dit moment geen plannen heeft om iets te delen.

Natuurlijk zijn er veel andere soorten tech- en OC-apps en -systemen die doen wat Look to Speak wil doen, maar ze variëren enorm in complexiteit.

"Het meest low-tech systeem zou bijvoorbeeld een paar foto's zijn en iemand zou ze kunnen aanwijzen", zei Hilger. "Er zijn andere technische apparaten waarmee je jezelf in een systeem kunt opnemen en iemand drukt op een knop en het zegt dat woord of die zin."

Image
Image

Hilger zei dat de beste oogbesturingssystemen behoorlijk duur kunnen zijn, een verzekering nodig hebben of een lange wachttijd kunnen hebben tussen het bestellen en het daadwerkelijk ontvangen ervan. Terwijl de technologie in de spraak- en taalindustrie evolueert, zei Hilger dat apps zoals Look to Speak een veelbelovende toekomst voor OC-systemen bieden.

"Mijn doel is om mensen te helpen beter te communiceren, dus [Look to Speak] geeft ze een ander nuttig communicatiemiddel", voegde ze eraan toe.

Voordelen en zorgen

Over het algemeen zijn spraaktaalexperts om vele redenen optimistisch over de app. Ten eerste zei Hilger dat de meeste OC-apparaten enorm en omvangrijk zijn en gewoon niet zo praktisch om in het openbaar mee te nemen.

"Het is mogelijk dat mensen meer bereid zijn om deze app te gebruiken omdat het gemakkelijker in hun handen ligt en ze meer vertrouwd zijn met hun telefoon", zei ze. "Ze hoeven geen heel nieuw systeem te leren, het is gewoon een app op hun telefoon."

Hilger heeft echter enkele bedenkingen bij de app, met name dat deze is gemaakt door Google.

"We hebben al deze bedrijven die al gespecialiseerd zijn in OC en al heel lang bestaan", zei ze. "Ik maak me zorgen dat Google mee gaat doen en deze meer gespecialiseerde bedrijven een beetje zal verstikken."

Image
Image

Ze zei dat bedrijven als Tobii Dynavox al jaren actief zijn in het vak en meer expertise hebben op het gebied van spraakstoornissen. Voor veel van deze gespecialiseerde bedrijven hebben ze een heel team van logopedisten die samenwerken met computerwetenschappers en software-ingenieurs.

“Ik zou graag meer innovatie zien, zoals Look to Speak, maar ik wil ook dat de technologie samenwerkt met spraakexperts, omdat communicatie erg complex is,” zei Hilger.

Over het algemeen zei Hilger dat ze patiënten de app zou laten gebruiken samen met de meer complexe OC-systemen die in de branche zijn gemaakt.

“[Look to Speak] zal de meer complexe systemen niet vervangen, maar het kan ze wel aanvullen,” zei ze.

Aanbevolen: