Toetsenbordsnelkoppelingen voor de Safari-bladwijzerwerkbalk

Inhoudsopgave:

Toetsenbordsnelkoppelingen voor de Safari-bladwijzerwerkbalk
Toetsenbordsnelkoppelingen voor de Safari-bladwijzerwerkbalk
Anonim

De Safari-webbrowser maakt het gemakkelijk om toegang te krijgen tot je favoriete websites via sneltoetsen op Mac. Het ondersteunt deze functie al een tijdje. Vanaf OS X El Capitan en Safari 9 veranderde Apple echter de manier waarop die sneltoetsen standaard werken. We leggen het hieronder allemaal uit en laten je zien hoe je die sneltoetsen weer voor je favorieten kunt gebruiken.

De volgende gids is van toepassing op Safari 9 en hoger.

De sneltoetsen van Safari gebruiken

Als je de Command-toets ingedrukt houdt en op een cijfer van één tot negen drukt, kun je schakelen tussen de verschillende tabbladen die momenteel in je browser zijn geopend. Vóór de lancering van Safari 9 werden deze snelkoppelingen gebruikt om toegang te krijgen tot websites die in uw favorieten waren opgeslagen. Bijvoorbeeld Command + 1 bracht de eerste site aan de linkerkant in de bladwijzerwerkbalk; Command + 2 kreeg toegang tot de tweede site van links, enzovoort.

Hoe Safari-favorieten sneltoetsen in te schakelen

Als je sneltoetsen voor je favorieten wilt gebruiken in plaats van je tabbladen, moet je de manier waarop ze werken wijzigen in de instellingen van de browser. Hier is hoe:

  1. Selecteer Safari en vervolgens Voorkeuren.

    Image
    Image
  2. Selecteer Tabs.

    Image
    Image
  3. Verwijder het vinkje van Gebruik ⌘-1 tot en met ⌘-9 om van tabblad te wisselen. De sneltoets commando+nummer keert terug naar het schakelen tussen websites op de werkbalk Favorieten.

    Image
    Image
  4. Sluiten Voorkeuren.

Organisatie is de sleutel

Safari's sneltoetsen geven je toegang tot maximaal negen URL's. Neem voordat je ze een training geeft even de tijd om naar je favorieten te kijken en ze indien nodig opnieuw in te delen of te ordenen.

Sneltoetsen werken alleen voor afzonderlijke websites, niet voor mappen die websites bevatten. Laten we bijvoorbeeld zeggen dat het eerste item in uw Favorieten een map is met de naam Nieuws, die uw favoriete nieuwssites bevat. Die map en alle bladwijzers erin zouden worden genegeerd door de sneltoetsen. Overweeg een bladwijzerwerkbalk die er als volgt uitziet:

  • Nieuws (map)
  • Apple (map)
  • Google Maps (site)
  • Over Macs (site)
  • Bankieren (map)
  • Facebook (site)

Alleen de drie bladwijzers die rechtstreeks naar een website verwijzen, zijn toegankelijk via sneltoetsen. De drie mappen op de bladwijzerwerkbalk worden genegeerd. Met dit in gedachten wilt u misschien al uw individuele websites naar de linkerkant van de bladwijzerwerkbalk verplaatsen, terwijl u uw mappen naar rechts verplaatst.

Aanbevolen: