Hoe u meerdere netwerklocaties op uw Mac instelt

Inhoudsopgave:

Hoe u meerdere netwerklocaties op uw Mac instelt
Hoe u meerdere netwerklocaties op uw Mac instelt
Anonim

In plaats van de netwerkinstellingen elke keer dat u van locatie verandert handmatig te wijzigen, kunt u de netwerklocatieservice van de Mac gebruiken om meerdere 'locaties' te maken. Elk heeft instellingen die overeenkomen met de configuratie van een specifieke netwerkpoort.

U kunt bijvoorbeeld één locatie voor uw huis hebben om verbinding te maken met uw bekabelde Ethernet-netwerk. U kunt een andere instellen voor uw kantoor, dat ook bekabeld Ethernet gebruikt, maar met andere DNS-instellingen (domeinnaamserver). Ten slotte kun je een locatie maken voor de draadloze verbinding bij je favoriete koffiehuis.

Instructies in dit artikel zijn van toepassing op Mac OS X 10.8 (Mountain Lion) en hoger.

Locaties instellen

Je kunt zoveel locaties hebben als je nodig hebt. U kunt zelfs meerdere netwerklocaties hebben voor dezelfde fysieke locatie. Als u bijvoorbeeld thuis zowel een bekabeld als een draadloos netwerk heeft, kunt u voor elk een aparte netwerklocatie maken.

Hier leest u hoe u locaties op uw Mac instelt en beheert.

  1. Open Systeemvoorkeuren door op het pictogram in het Dock te klikken of door het te selecteren in het Apple-menu.

    Image
    Image
  2. Klik op het Netwerk icoon.

    Image
    Image
  3. Selecteer Locaties bewerken in het vervolgkeuzemenu Locatie.

    Image
    Image
  4. Om de nieuwe locatie te baseren op een bestaande omdat veel van de parameters hetzelfde zijn, selecteert u de locatie die u wilt kopiëren uit de lijst met huidige locaties. Klik op het tandwielpictogram en selecteer Locatie dupliceren in het pop-upmenu.

    Image
    Image
  5. Klik op het pluspictogram (+) om een nieuwe locatie te maken.

    Image
    Image
  6. Systeemvoorkeuren maakt een nieuwe locatie aan met de standaardnaam "Naamloos". Verander de naam in iets dat de locatie identificeert.
  7. Klik op de Klaar knop.

    Image
    Image
  8. U kunt nu de netwerkverbindingsinformatie instellen voor elke netwerkpoort voor de nieuwe locatie die u hebt gemaakt. Nadat u de configuratie van elke netwerkpoort hebt voltooid, kunt u schakelen tussen de verschillende locaties met behulp van het vervolgkeuzemenu Locatie.

Automatische locatie

Schakelen tussen thuis-, kantoor- en mobiele verbindingen is nu slechts een vervolgkeuzemenu verwijderd, maar het kan nog eenvoudiger dan dat. Als je het Automatic item selecteert in het Locatie drop-down menu, selecteert je Mac de beste locatie door te kijken welke verbindingen actief zijn.

De optie Automatisch werkt het beste wanneer elk locatietype uniek is; bijvoorbeeld één draadloze locatie en één bekabelde locatie. Wanneer meerdere locaties vergelijkbare typen verbindingen hebben, kiest de optie Automatisch soms de verkeerde, wat kan leiden tot verbindingsproblemen.

Hoe de voorkeursnetwerkvolgorde in te stellen

Om de optie Automatisch te helpen zo goed mogelijk te raden welk netwerk u wilt gebruiken, kunt u een voorkeursvolgorde instellen voor het maken van een verbinding. U kunt bijvoorbeeld draadloos verbinding maken met uw 802.11ac Wi-Fi-netwerk dat werkt op de 5 GHz-frequenties. Als dat netwerk niet beschikbaar is, probeer dan hetzelfde wifi-netwerk op 2,4 GHz. Tot slot, als geen van beide netwerken beschikbaar is, probeer dan verbinding te maken met het 802.11n-gastnetwerk dat op uw kantoor wordt uitgevoerd.

  1. Selecteer met de Automatische locatie geselecteerd in het vervolgkeuzemenu het Wi-Fi-pictogram in de zijbalk van het Netwerk-voorkeurenpaneel en klik op de Advanced knop.

    Image
    Image
  2. Selecteer het tabblad Wi-Fi in de vervolgkeuzelijst Wi-Fi om een lijst met netwerken te openen waarmee u in het verleden verbinding hebt gemaakt.

    Image
    Image
  3. Selecteer een netwerk en sleep het naar de gewenste positie in de voorkeurenlijst.

    Voorkeuren zijn van boven, zijnde het netwerk met de meeste voorkeur om verbinding mee te maken, tot het laatste netwerk in de lijst, het minst wenselijke netwerk om verbinding mee te maken.

  4. Als u een Wi-Fi-netwerk aan de lijst wilt toevoegen, klikt u op het plusteken (+) onder aan de lijst en volgt u de aanwijzingen om een extra netwerk toe te voegen.
  5. Verwijder een netwerk uit de lijst om ervoor te zorgen dat u nooit automatisch verbinding maakt met dat netwerk door een netwerk uit de lijst te selecteren en op het minteken (- ) te klikken.

Aanbevolen: