Hoe u uw browsegeschiedenis in Safari kunt beheren

Inhoudsopgave:

Hoe u uw browsegeschiedenis in Safari kunt beheren
Hoe u uw browsegeschiedenis in Safari kunt beheren
Anonim

De Apple Safari-webbrowser houdt een logboek bij van uw zoekgeschiedenis en de websites die u bezoekt. Leer hoe u uw browsegeschiedenis in Safari kunt beheren en hoe u privé kunt browsen.

De instructies in dit artikel zijn van toepassing op Safari voor Mac-computers met OS X Yosemite (10.10) tot macOS Catalina (10.15) en mobiele Apple-apparaten met iOS 8 tot iOS 14.

Safari-geschiedenis beheren op macOS

Safari is al lang de standaard webbrowser voor macOS. Zo beheert u de geschiedenis van Safari op een Mac:

  1. Open de Safari-browser en selecteer Geschiedenis in de menubalk bovenaan het scherm.

    Image
    Image
  2. Je ziet een vervolgkeuzemenu met de titels van de webpagina's die je onlangs hebt bezocht. Selecteer een website om de betreffende pagina te laden of selecteer een van de voorgaande dagen onderaan het menu om meer opties te zien.
  3. Om uw Safari-browsegeschiedenis en andere sitespecifieke gegevens die lokaal zijn opgeslagen te wissen, kiest u Geschiedenis wissen onderaan de History vervolgkeuzemenu.

    Image
    Image

    Als je websitegegevens wilt bewaren (zoals opgeslagen wachtwoorden en andere informatie voor automatisch aanvullen), ga dan naar Geschiedenis > Toon alle geschiedenis Druk Cmd+ A om alles te selecteren en druk vervolgens op Delete om uw browsergeschiedenis te verwijderen met behoud van websitegegevens.

  4. Selecteer de periode die u wilt wissen in het vervolgkeuzemenu. Opties zijn onder meer het laatste uur, vandaag, vandaag en gisteren en alle geschiedenis.

    Image
    Image
  5. Selecteer Geschiedenis wissen om de lijst met sites te verwijderen.

    Image
    Image

    Als je je Safari-gegevens synchroniseert met mobiele apparaten van Apple die iCloud gebruiken, wordt de geschiedenis op die apparaten ook gewist.

Privénavigatie gebruiken in Safari

Gebruik Privénavigatie om te voorkomen dat websites in de browsergeschiedenis verschijnen. Om een privévenster in Safari te openen, gaat u naar File > New Private Window of gebruikt u de sneltoets Shift +Command +N.

Image
Image

Wanneer je het privévenster sluit, onthoudt Safari je zoekgeschiedenis, de webpagina's die je hebt bezocht of informatie over automatisch aanvullen niet. Het enige onderscheidende kenmerk van het nieuwe venster is dat de adresbalk donkergrijs is getint. De browsegeschiedenis voor alle tabbladen in dit venster blijft privé.

Selecteer in Safari voor Windows de settings gear en kies Private Browsing in het vervolgkeuzemenu.

Geschiedenis beheren in Safari op iOS-apparaten

De Safari-app maakt deel uit van het iOS-besturingssysteem dat wordt gebruikt in de Apple iPhone, iPad en iPod touch. Om de Safari-browsegeschiedenis op een iOS-apparaat te beheren:

  1. Tik op de Safari app om deze te openen.
  2. Tik op het Bookmarks pictogram onder aan het scherm. Het lijkt op een open boek.

    Image
    Image
  3. Tik op het Geschiedenis pictogram bovenaan het scherm dat wordt geopend. Het lijkt op een wijzerplaat.
  4. Scroll door het scherm om een website te openen. Tik op een item om de pagina in Safari te openen.
  5. Als u de browsegeschiedenis wilt wissen, tikt u op Clear onder aan het scherm Geschiedenis.
  6. Kies een van de vier opties: Het laatste uur, Vandaag, Vandaag en gisteren, en Altijd.

    Image
    Image

    Als je je Safari-geschiedenis wist, worden ook cookies en andere browsegegevens verwijderd. Als uw iOS-apparaat is aangemeld bij uw iCloud-account, wordt de browsegeschiedenis verwijderd van andere apparaten die zijn aangemeld.

  7. Tik op Klaar om het scherm te verlaten en terug te keren naar de browserpagina.

    Als u alleen afzonderlijke sites uit uw Safari-geschiedenis wilt verwijderen, veegt u naar links over het item en tikt u vervolgens op Verwijderen.

Privénavigatie gebruiken in Safari op iOS-apparaten

U kunt ook privénavigatie in iOS gebruiken om te voorkomen dat uw Safari-zoekgeschiedenis en webgegevens worden opgeslagen:

  1. Open de Safari-app en houd het tabs-pictogram (de twee overlappende vakjes) onderaan het scherm ingedrukt.
  2. Tik op Privé.
  3. Tik op het plusteken om een privé-browservenster te openen.

    Image
    Image
  4. Wanneer u privé aan het browsen bent, is de achtergrond van de URL-adresbalk zwart in plaats van lichtgrijs. Voer zoals gewoonlijk een URL of zoekterm in.
  5. Wanneer u klaar bent om terug te gaan naar normaal browsen, tikt u op het tabs pictogram en tikt u vervolgens op Privé om privé browsen uit te schakelen.

    Image
    Image

Aanbevolen: