De Finder-werkbalk van de Mac aanpassen

Inhoudsopgave:

De Finder-werkbalk van de Mac aanpassen
De Finder-werkbalk van de Mac aanpassen
Anonim

De Finder-werkbalk, een verzameling pictogrammen en een zoekveld bovenaan het Finder-venster op Mac-computers, is eenvoudig aan te passen aan uw specifieke behoeften. Hoewel de standaard werkbalkconfiguratie voor de meeste gebruikers werkt, kan het wijzigen van de werkbalk door nieuwe opdrachten toe te voegen of deze te herschikken om beter bij uw stijl te passen, de Finder-werkbalk van voldoende naar supercharged verplaatsen.

Naast de opties Terug, Weergeven en Actie die al in de werkbalk aanwezig zijn, kunt u functies toevoegen zoals Uitwerpen, Branden en Verwijderen, evenals andere acties die het gebruik van de Finder veel gemakkelijker kunnen maken.

Informatie is dat dit artikel van toepassing is op de volgende besturingssystemen: macOS Catalina (10.15), macOS Mojave (10.14), macOS High Sierra (10.13), macOS Sierra (10.12), OS X El Capitan (10.11), OS X Yosemite (10.10), OS X Mavericks (10.9), OS X Mountain Lion (10.8), OS X Lion (10.7), OS X Snow Leopard (10.6) en OS X (10.5) Leopard, behalve zoals aangegeven.

Items toevoegen aan de Finder-werkbalk

Uw Finder-werkbalk aanpassen:

  1. Open een Finder-venster op een Mac door op het Finder-pictogram in het Dock te klikken.

    Image
    Image
  2. Klik in de Finder menubalk op View > Customize Toolbar uit het drop- omlaag menu, of klik met de rechtermuisknop in een leeg gebied van de Finder-werkbalk en selecteer Customize Toolbar in het pop-upmenu.

    Image
    Image
  3. Het scherm dat in beeld schuift, bevat de opties voor het aanpassen van de Finder werkbalk.

    Image
    Image

    Enkele van de handigste functies om toe te voegen aan de werkbalk zijn:

    • Pad: Toont het huidige pad naar de map die u bekijkt in het actieve Finder-venster.
    • Nieuwe map: Hiermee kunt u een nieuwe map toevoegen aan de map die u momenteel bekijkt.
    • Get Info: Geeft gedetailleerde informatie weer over een geselecteerd bestand of geselecteerde map, zoals waar het zich op uw schijf bevindt, wanneer het is gemaakt en wanneer het voor het laatst is gewijzigd.
    • Eject: werpt verwisselbare media, zoals cd's en dvd's, uit het optische station.
    • Delete: Stuurt bestanden of mappen naar de Prullenbak.
  4. Klik en sleep een pictogram van het dialoogvenster naar de Finder werkbalk. Versleepte pictogrammen kunnen overal in de werkbalk worden geplaatst, waarbij de huidige pictogrammen worden verplaatst om plaats te maken voor nieuwe die u naar hun plaats sleept.

    Image
    Image
  5. Klik op Klaar wanneer u klaar bent met het toevoegen van items aan de werkbalk.

Ruimte, flexibele ruimte en scheidingstekens

Je hebt misschien een paar ongebruikelijke items opgemerkt in het dialoogvenster voor het aanpassen van de Finder-werkbalk: Space, Flexible Space, en, afhankelijk van de versie van het Mac OS dat je gebruikt, Separator. Deze items kunnen de Finder-werkbalk wat oppoetsen door u te helpen bij het organiseren ervan.

  • Space: Voegt een ruimte met een vaste grootte toe, ongeveer de grootte van een enkel werkbalkpictogram, aan de werkbalk. Je kunt een spatie gebruiken om Finder-werkbalkitems een beetje ademruimte te geven.
  • Flexibele ruimte: Produceert een ruimte die variabel in grootte is. Naarmate de grootte van het Finder-venster verandert, verandert de flexibele ruimtegrootte, maar wordt nooit kleiner dan het standaard (standaard) ruimte-item.
  • Separator: Voegt een visuele verticale lijn toe om werkbalkpictogrammen te scheiden. Een goed gebruik van een scheidingsteken is om een groep gerelateerde werkbalkpictogrammen te helpen definiëren. Kunt u het scheidingsteken niet vinden? Apple heeft het verwijderd uit de werkbalkopties, te beginnen met OS X Lion. Dat is jammer; het was een handige functie. U kunt de Flexible Space gebruiken om een functie uit te voeren die vergelijkbaar is met de Separator, alleen niet zo elegant.

Werkbalkpictogrammen verwijderen

Nadat je pictogrammen aan de Finder-werkbalk hebt toegevoegd, kun je besluiten dat het te onoverzichtelijk is. Het is net zo eenvoudig om items te verwijderen als om ze toe te voegen.

  1. Open een Finder-venster door op het Finder-pictogram in het Dock te klikken.

    Image
    Image
  2. Select View > Pas werkbalk aan.

    Image
    Image
  3. Klik en sleep het ongewenste pictogram weg van de werkbalk. Het verdwijnt in een rookwolk.

Standaard werkbalkset

Wilt u terugkeren naar de standaard set werkbalkpictogrammen? Dat is ook een makkelijke klus. U vindt een complete set standaard werkbalkpictogrammen onderaan het Customize Toolbar-venster. Wanneer u de standaardset pictogrammen naar de werkbalk sleept, worden ze als een complete set verplaatst; het is niet nodig om één item tegelijk te slepen.

Image
Image

Weergaveopties werkbalk

Behalve dat je kunt kiezen welke gereedschapspictogrammen aanwezig zijn in de Finder-werkbalk, kun je ook selecteren hoe ze worden weergegeven. De keuzes zijn:

  • Icoon en tekst
  • Alleen icoon
  • Alleen tekst

Gebruik het Show vervolgkeuzemenu om uw keuze te maken. Je kunt ze allemaal proberen en dan genoegen nemen met degene die je het leukst vindt. De optie Pictogram en tekst is geweldig, maar als je liever wat meer bewegingsruimte in je Finder-vensters hebt, kun je de opties Alleen tekst of Alleen pictogram proberen.

Wanneer u klaar bent met het aanbrengen van wijzigingen, klikt u op Gereed.

Aanbevolen: