The Curious Case of Bullet Force

Inhoudsopgave:

The Curious Case of Bullet Force
The Curious Case of Bullet Force
Anonim

Als je wilt weten hoe ver de game-ontwikkeling in de afgelopen tien jaar is gevorderd, is Bullet Force het bewijs. In 2006 was Call of Duty nog steeds een shooter uit de Tweede Wereldoorlog en had het FPS-landschap niet drastisch veranderd door naar moderne gevechten te gaan. Multiplayer op de vorige generatie consoles was geen garantie vanwege de moeilijkheid van netcode. Heck, het idee om een volwaardige first-person shooter te spelen met online spelen onderweg, kwam pas tot wasdom via de PSP en Nintendo DS, met beperkte titels beschikbaar die dat konden doen.

Flash tien jaar later en we hebben games als Bullet Force. Dit is een moderne first-person shooter voor oorlogsvoering, op mobiel, met volwaardig online spelen tegen andere spelers. Oh, en deze game is gemaakt door Lucas Wilde, een 18-jarige die net is afgestudeerd aan de middelbare school.

Image
Image

Bottom Line

Bullet Force is voor een groot deel indrukwekkend omdat het in Unity is gemaakt door een tiener, maar de game zelf is behoorlijk solide. Het pakt veel van de genre-standaarden aan, met kaarten die zich buiten afspelen, met scenario's zoals kantoren en gevangenissen die ook een rol spelen. Multiplayer is hier de belangrijkste spelmodus, met team deathmatch, point-control verovering en wapenspelmodi beschikbaar. En dit alles vindt plaats in wedstrijden van 20 personen. Het spel is leuk, misschien een beetje standaard, maar dat is prima. Het weet wat het doet en probeert een leuk spel te zijn voor mensen die een leuke, standaard first-person shooter op mobiel willen. We hebben het leuk gevonden om het in vroege builds te spelen terwijl het zich ontwikkelt. De visuals zijn drastisch verbeterd en de game voelt bij elke update beter aan. Het wint misschien geen prijzen, maar de ontwikkelaar won een beurs om de World Wide Developer Conference van Apple in 2016 bij te wonen.

Het is een lange weg gegaan

Wat dit allemaal laat zien, is dat de ontwikkeling van games zo'n lange weg heeft afgelegd. Engines zoals Unity stellen ontwikkelaars in staat om titels te maken die grote teams anders maanden, zo niet jaren zouden hebben gekost, en dit met minder mankracht en minder werk. In feite is de schaal zo verschoven dat, zoals we zien, iedereen met genoeg wil om dit te doen de online first-person shooter van hun dromen kan worden. Zeker als je bedenkt dat Unity gratis is om uit te proberen, en toegankelijk is voor mensen die geen programmeerkennis hebben. We hebben met een van de ontwikkelaars van Naquatic gesproken die zei dat hij niet wist hoe hij moest programmeren toen hij voor het eerst games in Unity begon te maken. Hoewel programmeren helpt, en elke game-ontwikkeling enig begrip van codering zal geven, is de toetredingsdrempel niet "je moet weten hoe je moet coderen". Dit spel zou inspirerend moeten zijn, zodat iedereen een veelbelovend en leuk spel kan maken, ongeacht wie ze zijn.

Het andere fascinerende aan Bullet Force is de manier waarop sociale media en streaming een rol spelen in de ontwikkeling van de game. Lucas Wilde heeft tijdens de hele ontwikkeling interactie gehad met spelers van de bètaversie van de game op Twitter, regelmatig crowdsourcing-informatie over gewenste functies en feedback van de menigte over hoe wijzigingen aan builds presteren. Hij heeft zelfs een toegewijd publiek van fans op platforms zoals Mobcrush. We hebben de game gestreamd en een aantal van zijn fans gekregen die zijn komen opdagen, en mensen enthousiast zien worden wanneer hij in een niet-gerelateerde stream verschijnt. De kans is groot dat hij beter is in het op de markt brengen van games dan veel andere ontwikkelaars.

Het is indrukwekkend

En dat is een deel van waarom dit zo fascinerend is. Het is niet alleen dat het een indrukwekkend spel is, gemaakt door één tiener. Het is het feit dat je een ontwikkelaar hebt die krachtige tools gebruikt – zowel concreet in termen van ontwikkeling als meer etherisch in termen van marketing – om een spel te helpen maken en het woord onder de aandacht van spelers te brengen. En niet alleen is de game een leuke first-person shooter, maar het is ook nogal inspirerend, want voor iedereen die zegt dat ze een game willen maken, nou, deze man maakt een game waar hij van houdt voor een bewonderend publiek terwijl hij zich in een spannende tijd van zijn leven bevindt. leven. Wat houdt jou of iemand anders tegen?

Aanbevolen: