Magic Trackpad 2: groter, oplaadbaar, met Force Touch voor elke Mac

Inhoudsopgave:

Magic Trackpad 2: groter, oplaadbaar, met Force Touch voor elke Mac
Magic Trackpad 2: groter, oplaadbaar, met Force Touch voor elke Mac
Anonim

De Apple Magic Trackpad 2 verschilt aanzienlijk van de originele Magic Trackpad. Het heeft een groter aanraakoppervlak en ingebouwde Force Touch-mogelijkheden. Het kan echter worden geconfigureerd om het originele Magic Trackpad na te bootsen als u dat wilt. De reden voor de verandering en de mogelijkheid om het origineel na te bootsen is Force Touch en de haptische engine die het gevoel van mechanisch klikken simuleert. De Magic Trackpad 2 bevat echter ook andere nieuwe functies.

Magic Trackpad 2: nieuwe look, nieuwe batterij

Als er een verbindend thema is voor de 2e generatie Magic-randapparatuur - Magic Mouse 2, Magic Trackpad 2 en Magic Keyboard - dan is het de verwijdering van de AA-batterijen die de randapparatuur van stroom voorzien, en de toevoeging van een interne oplaadbare lithium-ionbatterij om de apparaten van stroom te voorzien.

In het geval van de Magic Trackpad 2 stelde de nieuwe interne batterij Apple in staat om het originele trackpad opnieuw te ontwerpen en de batterijstoot te elimineren die voorheen AA-batterijen bevatte. Het volgoppervlak op de Magic Trackpad 2 loopt van de onderkant naar de bovenkant. In het verleden stopte hij voor de bovenkant vanwege het batterijcompartiment.

Het resultaat is een rechthoekige vormfactor in plaats van het vierkante uiterlijk van het originele Magic Trackpad. De nieuwe vormfactor lijkt op de vorm van een monitor die is aangesloten op een Mac, waardoor een betere precisie mogelijk is bij het volgen van vingerbewegingen en deze toewijzen aan de displaycursor.

Het andere voordeel van het verwijderen van het oude batterijcompartiment is dat de Magic Trackpad 2 nu een lager profiel heeft, passend bij dat van het nieuwe Magic Keyboard. Het toetsenbord en het trackpad kunnen naast elkaar worden geplaatst zonder enige verandering in hoogte of hoek.

Batterij opladen

De nieuwe Magic Trackpad 2 mag dan een draadloos Bluetooth-apparaat zijn, hij is uitgerust met een Lightning-poort en een Lightning-naar-USB-kabel, die wordt gebruikt voor de eerste installatie en opladen.

De lithium-ionbatterij gaat ongeveer een maand mee tussen oplaadbeurten. In tegenstelling tot de Magic Mouse 2 kun je de Magic Trackpad 2 gewoon blijven gebruiken terwijl je de batterij oplaadt. Je zou zelfs de Bluetooth-mogelijkheden kunnen uitschakelen en het nieuwe trackpad als een bekabeld apparaat kunnen gebruiken, hoewel er niet veel reden is om dit te doen.

De oplaadtijd varieert van twee minuten om snel op te laden voor ongeveer 9 uur gebruik tot twee uur om de batterij volledig op te laden voor een maand gebruik.

Bottom Line

De Lightning-naar-USB-kabel verbindt het trackpad met je Mac voor de eerste installatie. Als de Magic Trackpad 2 niet aan de Mac is gekoppeld, voert het installatieproces de koppeling voor u uit. Dit elimineert het probleem van over-the-air-koppeling wanneer u zich in een Bluetooth-rijke omgeving bevindt, zoals een kantoor of een gaming-huis thuis.

Geforceerd aanraken

De Magic Trackpad 2 bevat Force Touch, waardoor Force Touch-mogelijkheden voor alle Macs beschikbaar zijn. Het trackpad heeft vier krachtsensoren die de druk detecteren waarmee je het oppervlak duwt. Dankzij de sensoren kan de Magic Trackpad 2 tikken en diepe klikken detecteren. Omdat er geen mechanische schakelaar is om klikken te detecteren, kan bovendien overal op het oppervlak dezelfde hoeveelheid kracht worden gebruikt om een klik te registreren. Dit is anders dan bij het originele Magic Trackpad, waar je bovenaan iets harder moest drukken dan onderaan om een klik te registreren.

Nu de mechanische schakelaar weg is, gebruikt Apple een haptische engine om het gevoel en geluid van klikken te simuleren. De haptische engine is instelbaar, dus je kunt je Magic Touchpad 2 instellen om aan te voelen als de originele versie, hem configureren voor een lichte aanraking of iets daartussenin.

Gebaren

Het Magic Trackpad heeft geen nieuwe gebaren, hoewel alle oudere nog steeds aanwezig zijn. Dit betekent dat er geen ingewikkelde nieuwe gebaren zijn om te leren. Aan de andere kant lijkt het erop dat Apple de Magic Trackpad 2 niet volledig gebruikt.

Image
Image

Als je niet kunt wachten tot Apple nieuwe gebaren toevoegt via een update, gebruik dan een app zoals Better TouchTool om aangepaste gebaren te maken voor je Magic Trackpad of Magic Mouse.

Laatste Gedachten

De Magic Trackpad 2 is een aangename update met waardevolle nieuwe functies die iedereen die een trackpad verkiest boven een muis, aantrekkelijk zou moeten vinden. Zijn de nieuwe functies voldoende om een upgrade van het oudere Magic Trackpad te rechtvaardigen?

Als je een trackpadgebruiker bent, vind je de veranderingen misschien leuk. Een groter oppervlak, een prettig aanvoelend oppervlak en de Force Touch-mogelijkheden maken de nieuwe Magic Trackpad 2 aantrekkelijk. U hoeft zich ook geen zorgen meer te maken over het vervangen van batterijen.

Aanbevolen: