Fitbit Versa Review: een bescheiden, betaalbare smartwatch

Inhoudsopgave:

Fitbit Versa Review: een bescheiden, betaalbare smartwatch
Fitbit Versa Review: een bescheiden, betaalbare smartwatch
Anonim

Bottom Line

De Fitbit Versa zal geen schoonheidswedstrijden winnen, maar het gaat verder dan eenvoudige fitnesstrackers zonder de glans en grootsheid van duurdere smartwatches.

Fitbit Versa

Image
Image

We hebben de Fitbit Versa gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De Fitbit Versa voelt als een tussenstop tussen de goedkope, simplistische fitnessbands van de wereld en de robuuste, duurdere smartwatches op de markt. Het wordt beschouwd als een smartwatch en kan enkele van dezelfde kernmogelijkheden van een Apple Watch of Wear OS-apparaat aan, maar de styling en vorm van de Versa voelen in die wereld onbekend aan. Het eindresultaat is een ideale middenweg tussen de twee. Het is geen perfect apparaat, maar de Fitbit Versa is functioneel genoeg om voor veel gebruikers chiquere smartwatches te vervangen, en is een slanke en handige fitnesspartner.

Image
Image

Design en comfort: functie boven vorm

De Fitbit Versa heeft niet de premium allure van sommige smartwatches, maar het is duidelijk dat hij ook niet de massa heeft. Het is slanker dan Samsung's Galaxy Watch en zelfs Apple's verfijnde Apple Watch Series 4, plus het is ongelooflijk licht van gewicht. Met andere woorden, het is een fitnessbandje dat je misschien omdoet en zelfs vergeet dat het er is.

Dat is heel goed als je de hele dag aan het trainen bent of actief blijft, en het maakt de Versa een van de beste horloges om een slaaptracker te dragen. Dat is echter minder aanlokkelijk als je op zoek bent naar een modeaccessoire. De Fitbit Versa is voldoende functioneel, maar het is zeker geen looker. Het heeft een afgeronde vierkante behuizing en de achterkant van geborsteld aluminium lijkt van elke afstand eigenlijk een beetje op plastic. Aan de voorkant heeft de Versa een enorme rand rond het touchscreen zelf, die binnen dit frame vrij klein aanvoelt. Het Fitbit-logo onder het scherm doet ook afbreuk aan de visuele allure van het horloge.

Het is slanker dan Samsung's Galaxy Watch en zelfs Apple's verfijnde Apple Watch Series 4, plus het is ongelooflijk licht van gewicht. Met andere woorden, het is een fitnessbandje dat je misschien omdoet en zelfs vergeet dat het er is.

Je raakt het scherm aan om te navigeren, maar de Fitbit Versa heeft ook een drietal fysieke knoppen waarop je kunt vertrouwen. De linkerknop dient als terugknop. Als u deze ingedrukt houdt, krijgt u snel toegang tot muziekbediening en snelle instellingen voor het in-/uitschakelen van meldingen en automatisch schermactiveren. Dit zijn ideale opties om uit te schakelen vlak voordat u 's nachts gaat slapen, vooral als u de Versa wilt blijven dragen om uw slaap bij te houden. Ondertussen biedt de knop rechtsboven snelle toegang tot trainingen en de knop rechtsonder roept alarmen op.

De standaard Versa wordt geleverd met een standaard rubberen/sportband in zowel kleine als grote opties, hoewel het duurdere Versa Special Edition-model ook een geweven band bevat. Je kunt veel officiële bands en bands van derden kopen, die verkrijgbaar zijn in een breed scala aan stijlen en kleuren. Het pinsysteem voor het verwijderen van de banden is niet zo eenvoudig als de Apple Watch, maar na wat gedoe konden we de banden eraf halen.

Image
Image

Bottom Line

De Fitbit Versa kan worden ingesteld met een mobiel apparaat, of het nu een iPhone, Android-telefoon, Windows Phone is, of via de Windows- of Mac-computerapp. We hebben de onze aanvankelijk op een iPhone ingesteld en later met een Android-telefoon gebruikt. Het was overal een fluitje van een cent. Download gewoon de app, volg de instructies en het hele koppelings- en configuratieproces zou in totaal niet meer dan een paar minuten moeten duren.

Prestaties: Net genoeg vermogen

De Fitbit Versa gebruikt een gepatenteerde processor om de uiteindelijk vrij eenvoudige en ongecompliceerde taken aan te drijven. De Versa heeft niet de snelste interface die we hebben gezien op een draagbaar apparaat, met trage overgangen tussen menu's, maar het is niets dat ons ervan weerhoudt om het horloge dagelijks te gebruiken. Dit is niet bedoeld als een high-end apparaat en de Versa heeft genoeg kracht om de klus te klaren.

Image
Image

Batterij: gebouwd om lang mee te gaan

Vergeleken met de Apple Watch Series 4 heeft de Fitbit Versa zeker een voorsprong op het gebied van batterijen. Tijdens onze tests haalden we vier volle dagen uptime uit een enkele lading tijdens dagelijks gebruik, waaronder het luisteren naar muziek via Bluetooth-oordopjes, het volgen van wandelingen en hardloopsessies en het semi-regelmatig controleren van onze meldingen en de tijd. Dat komt precies overeen met Fitbit's eigen schatting, hoewel je een beetje meer of minder levensduur van de batterij zou kunnen zien, afhankelijk van hoeveel je daadwerkelijk de apps en het scherm gebruikt.

De Versa wordt geleverd met een klein dock dat aan de zijkanten van het horloge wordt geklemd, waardoor de achterkant van de Versa stevig aan de oplaadpunten blijft zitten. Het is echter onhandig, omdat het dock extreem licht is en de stijve banden van het horloge ervoor zorgen dat het dock geen enkele kans heeft om plat op je nachtkastje of bureau te staan. Het is vervelend.

Image
Image

Software en belangrijkste kenmerken: raakt de meeste basisprincipes

De Fitbit Versa voldoet aan drie van de belangrijkste basisprincipes van elke smartwatch: hij kan nauwkeurig en stijlvol de tijd aangeven, hij levert meldingen van je gekoppelde telefoon en hij houdt je conditie bij. De mobiele app van Fitbit biedt toegang tot een groot aantal gezichten, en hoewel het kleine, vierkante scherm een beetje krap aanvoelt, zijn er tal van kleurrijke en unieke opties om te downloaden.

De Fitbit Versa voldoet aan drie van de belangrijkste basisprincipes van elke smartwatch: hij kan nauwkeurig en stijlvol de tijd aangeven, hij levert meldingen van je gekoppelde telefoon en hij houdt je conditie bij.

Als het gaat om het pushen van app-meldingen naar je pols, kan de Fitbit Versa dat ook. De interface toont niet veel van een voorbeeld van e-mailwaarschuwingen die bijvoorbeeld van Gmail komen, maar je zou genoeg moeten zien om te weten of je je telefoon moet pakken of niet. Het kan echter zijn dat niet al uw meldingen worden ontvangen. We konden geen Slack-meldingen ontvangen wanneer de Versa was gekoppeld aan een iPhone XS Max, maar het werkte prima op Android met een Samsung Galaxy S10.

Natuurlijk zijn fitness- en gezondheidsmogelijkheden de basis van elk Fitbit-apparaat. Het is niet verwonderlijk dat de Versa over de hele linie fantastisch werk levert. Het houdt je stappen en hardloopsessies bij, is waterbestendig tot 50 meter en gebouwd om te zwemmen. Het kan ook fietsen, gewichten, loopbanden, interv altraining en nog veel meer aan.

De Fitbit Versa heeft echter geen ingebouwde GPS, dus je zult het moeten doen zonder verbeterde afstandskaarten als je je telefoon niet bij de hand hebt. Gelukkig, als je telefoon handig is, kan de Fitbit-app de eigen GPS van het apparaat gebruiken om die gegevens te verzamelen. Het heeft een hartslagmeter aan de achterkant, en de Versa kan je slaappatroon volgen en de verschillende stadia afbreken als het 's nachts wordt gedragen. Je kunt de app ook gebruiken om fitness-, voedsel- en gezondheidsbehoeften van vrouwen bij te houden.

Buiten deze elementen heeft de Fitbit Versa nog een aantal andere belangrijke functies, waaronder het instellen van alarmen en het afspelen van lokaal opgeslagen muziek. De standaard Versa heeft geen NFC-chip voor mobiele betalingen, hoewel het duurdere Special Edition-model dat wel heeft.

Fitness- en gezondheidsmogelijkheden zijn de basis van elk Fitbit-apparaat. Het is niet verwonderlijk dat de Versa over de hele linie fantastisch werk levert.

De Versa heeft ook geen stemassistent zoals Siri, Bixby of de Google Assistent, en het app-ecosysteem ontbreekt behoorlijk. Het heeft echter enkele extra fitness-apps om de ingebouwde functies uit te breiden, samen met streaming-muziek-apps zoals Pandora en Deezer en een handvol topnieuws-apps. Het heeft zelfs een app voor je Starbucks Card. Maar er zijn niet zoveel boeiende of opvallende apps als op de Apple Watch of op Wear OS-horloges.

Prijs: de prijs is goed

Prijs is waar de Fitbit Versa zich echt van onderscheidt. Met $ 180 is het minder dan de helft van de prijs van de Apple Watch Series 4 en nog steeds doorgaans minder dan eerdere Apple Watch-modellen. Het is ook veel goedkoper dan de Samsung Galaxy Watch en de meeste huidige Wear OS-horlogemodellen. Zoals gezegd, is het niet zo stijlvol als veel andere smartwatches en mist het een paar functies, maar de prijs-tot-gebruiksverhouding is perfect.

Het Fitbit Versa Special Edition-model wordt verkocht voor $ 210 en voegt één belangrijke functie toe: een NFC-chip om met je horloge bij kassaterminals te betalen. Het wordt ook geleverd met een tweede, geweven horlogeband, maar aangezien banden afzonderlijk worden verkocht en je genoeg opties hebt, moet de beslissing er echt op neerkomen of je denkt ooit mobiel betalen vanaf je pols te gebruiken.

Het is niet zo stijlvol als veel andere smartwatches en het mist een paar functies, maar de prijs-tot-gebruiksverhouding is perfect.

Er is ook een nieuwer Fitbit Versa Lite-model dat voor $ 160 wordt verkocht en de knoppen aan de rechterkant afsnijdt, samen met een paar belangrijke functies, zoals muziek aan boord, de hoogtemeter en het volgen van rondes en calorieën tijdens het zwemmen.

Fitbit Versa vs. Apple Watch Series 4

De Versa en Apple Watch Series 4 bevinden zich niet echt in dezelfde marge, maar voor iPhone-gebruikers dienen ze als tegenovergestelde uiteinden van het smartwatch-spectrum. De Fitbit Versa bevindt zich aan de onderkant van dat spectrum en levert een redelijk eenvoudige, no-nonsense benadering van een draagbaar apparaat. Het is niet erg stijlvol, maar het is dun, comfortabel en ideaal voor fitnessgebruik, terwijl het nog steeds aantrekkelijke wijzerplaten heeft voor dagelijks gebruik. De Versa heeft echter geen eigen GPS, NFC-chip en spraakassistent.

Aan de andere kant heeft de dure en premium Apple Watch Series 4 dat allemaal en nog veel meer. Het is een robuuste, slanke en stijlvolle optie met een groter, scherper scherm, een veel soepelere interface en toegang tot een veel breder scala aan apps. De Apple Watch Series 4 begint echter bij $ 399, wat meer is dan het dubbele van de prijs van de Fitbit Versa. We zouden het met een redelijke marge het betere algehele horloge noemen, maar niet iedereen wil of moet zoveel betalen voor een draagbaar apparaat.

Geweldig voor fitness en om wat geld te besparen

De Fitbit Versa is niet het soort horloge dat we zouden combineren met een outfit, maar het is het soort smartwatch dat we elke dag zouden dragen voor het volgen van fitness en levensstijl. Het is een ideale smartwatch voor actieve gebruikers die geen paar honderd dollar willen uitgeven voor een meer premium, feature-rijke concurrent. Het is zeer geschikt als fitnesstracker met enkele toegevoegde smartwatch-elementen in de mix.

Specs

  • Productnaam Versa
  • Productmerk Fitbit
  • UPC 816137029025
  • Prijs $199,99
  • Releasedatum april 2018
  • Productafmetingen 1,55 x 1,48 x 0,44 inch.
  • Garantie 1 jaar
  • Platform Fitbit
  • Opslag 4GB
  • Waterdicht tot 50m

Aanbevolen: