Asus ROG Rapture GT-AX11000 Router Review: geweldige gamefuncties en razendsnelle snelheden

Inhoudsopgave:

Asus ROG Rapture GT-AX11000 Router Review: geweldige gamefuncties en razendsnelle snelheden
Asus ROG Rapture GT-AX11000 Router Review: geweldige gamefuncties en razendsnelle snelheden
Anonim

Bottom Line

De Asus ROG Rapture AX11000 is ontworpen met gamers in gedachten, maar deze enorme Wi-Fi 6-router is klaar voor zowel werk als games, zelfs in zeer grote huizen.

Asus ROG Rapture GT-AX11000 Wi-Fi 6-router

Image
Image

We hebben de Asus ROG Rapture AX11000-router gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De Asus ROG Rapture AX11000 is een tri-band Wi-Fi 6-router met acht antennes en een enorme footprint. Het wordt gefactureerd als een gaming-router en het heeft een aantal geweldige functies voor gamers, maar hardware zoals deze is ook perfect geschikt voor grote huizen met tonnen apparaten, streaming media, werken en zo ongeveer alles wat je maar wilt.

Ik heb onlangs mijn vertrouwde Eero losgekoppeld en in een ROG Rapture AX11000 gestopt voor een vijfdaagse vuurproef. Ik heb bekabelde en draadloze snelheden getest, de algehele prestaties op verschillende bereiken en hoe goed het werkt voor algemeen gebruik terwijl het aan alle kanten wordt gehamerd door verschillende apparaten. Ik heb ook zoveel mogelijk gamen aan de randen geperst, allemaal om deze vraag te beantwoorden: is de ROG Rapture AX11000 zijn prijskaartje waard en de enorme hoeveelheid ruimte die hij in je huis in beslag zal nemen?

Ontwerp: laat het niet op je voet vallen

De Asus ROG Rapture AX11000 is een enorm stuk hardware. Het kantelt de weegschaal op bijna 4 pond en heeft een spanwijdte die bijna net zo lang is als mijn arm met de antennes recht naar buiten gericht. Het totale lichaam is min of meer een vierkant, maar het hele ding is gedraaid en gedraaid alsof de ontwerpers allergisch waren voor rechte hoeken. Aan de bovenkant, geplaatst in een rooster dat een voorbijgaande gelijkenis vertoont met buitenaardse hiërogliefen, pulseert het ROG-embleem als een onheilspellende hartslag.

Met zijn gehurkte body en acht tweekleurige antennes doet de ROG Rapture AX11000 enigszins denken aan een geroosterde kroon, of aan een buitenaardse spin als je hem ondersteboven draait. Het is verre van eenvoudig, dus veel succes met het vinden van een plek die groot genoeg is om het te huisvesten waar het niet opv alt.

Aan elke kant van de ROG Rapture AX11000 bevinden zich twee schroefconnectoren voor antennes. De voorkant is voorzien van een aantal kleine indicatie-LED's en de poorten bevinden zich allemaal aan de achterkant. Er is geen ingebouwde optie voor muurbevestiging, en als je dit beest aan de muur hebt bevestigd, moet je ervoor zorgen dat je recht in de noppen boort. Dit is geen router die je op je voet wilt laten vallen, vooral als je geen laarzen met stalen neuzen draagt.

Image
Image

Configuratieproces: eindeloze antennes en een pijnloze wizard

Wanneer u de ROG Rapture AX11000 uitpakt, wordt u geconfronteerd met een set van acht antennes, allemaal ingepakt voor bescherming tegen transportschade. Je kunt er echt niet omheen met een router als deze, maar het is nog steeds belangrijk op te merken dat het behoorlijk wat tijd kost om elke antenne uit te pakken en vervolgens elke antenne op de router te schroeven. Zelfs toen zaten de schroefbevestigingen een beetje los, wat na een paar dagen resulteerde in slappe antennes.

Met de antennes allemaal aangesloten, is het installatieproces redelijk standaard. Ik moest mijn modem opnieuw opstarten om de ROG Rapture AX11000 correct te verbinden met internet, maar dat is niet ongehoord. Het is leuk en bespaart tijd als een router niet zo'n herstart nodig heeft, maar het voegt eigenlijk maar een paar minuten toe aan het totale proces.

Nadat ik de router opnieuw had opgestart en de webportal had geladen, kon ik de installatiewizard starten, die me door het hele proces leidde. Ik heb alle drie de draadloze netwerken opgezet en binnen een paar minuten had ik alles klaar voor gebruik.

Ik heb alle drie de draadloze netwerken opgezet en binnen een paar minuten had ik alles klaar voor gebruik.

Connectiviteit: AX11000 en een 2.5G Base Ethernet-verbinding

De Asus ROG Rapture AX11000 is een tri-band AX11000-router, wat betekent dat hij één 2,4GHz-band en twee 5GHz-banden uitzendt, en dat hij snelheden aankan tot 1148Mbps op de 2,4GHz-band en tot 4804Mbps op elk van de twee 5Ghz-banden. De werkelijke snelheden per apparaat zullen natuurlijk veel lager zijn, maar dit is duidelijk een router die is gebouwd om snelheid te leveren aan veel apparaten tegelijk.

Deze router is ook compatibel met MU-MIMO, wat betekent dat hij gelijktijdige streams naar meerdere apparaten tegelijk kan leveren. Het kan met name op elk moment verbinding maken met vier apparaten per band zonder dat er iets in de rij hoeft te wachten om gegevens van of naar de router over te dragen. Het beschikt ook over beamforming, wat helpt bij het handhaven van solide, snelle verbindingen op het bereik.

Voor fysieke connectiviteit ontbreekt de ROG Rapture AX11000 eigenlijk een beetje voor een apparaat in deze prijsklasse en van zo'n wonderbaarlijke omvang. U krijgt één Ethernet-poort om uw modem aan te sluiten, vier gigabit-poorten om uw gamecomputer en consoles aan te sluiten, en een enkele snelle bekabelde 2,5G-verbinding. Deze poort is toekomstgericht, dus let op gaming-hardware die dit type verbinding ondersteunt als u besluit te investeren in een ROG Rapture AX11000.

Naast de Ethernet-poorten bevat de ROG Rapture AX11000 ook twee USB 3.1-poorten voor netwerkopslag. De bestandsoverdrachtsnelheden voor apparaten die op deze poorten zijn aangesloten, zijn extreem snel, waardoor deze optie geschikt is voor een op een netwerk aangesloten opslagsysteem.

Image
Image

Netwerkprestaties: razendsnel, geoptimaliseerd voor gaming en geweldig op grote afstand

Ik heb de ROG Rapture AX11000 getest op een 1Gbps Mediacom kabelinternetverbinding, waarbij ik zowel bekabelde als draadloze snelheden heb getest. Bij aansluiting via een bekabelde Ethernet-kabel heb ik de maximale downloadsnelheid van 383 Mbps gemeten. Dat is minder dan 627 Mbps die ik tegelijkertijd heb gemeten vanaf mijn Eero, maar dat is gemakkelijk te verklaren door de QoS-instellingen, aangezien de ROG Rapture AX11000 sterk is geoptimaliseerd voor gameverkeer.

Voor mijn draadloze tests heb ik eerst de Ookla Speed Test-app gebruikt om de downloadsnelheid op mijn mobiele apparaat in de buurt van de router te controleren. Dat gaf me een waarde van 587 Mbps naar beneden en 65 Mbps naar boven, wat de beste snelheid was die ik op dat moment kon meten. Ter vergelijking: mijn Eero haalde tegelijkertijd een topsnelheid van 542 Mbps.

Bij de weinige keren dat ik wat vrije tijd kon vrijmaken om te gamen, was ik onder de indruk van de ingebouwde QoS-functies (Quality of Service) die op de gamer gericht zijn.

Vervolgens verplaatste ik mijn mobiele apparaat ongeveer 3 meter verderop achter een deur. Dat gaf me een iets lagere snelheid van 467 Mbps. Toen, op 15 meter hoogte, met een paar muren, meubels en apparaten in de weg, heb ik de hoogste downloadsnelheid van 395 Mbps gemeten en een upload van 64 Mbps op een zeer sterke verbinding.

Voor mijn laatste test nam ik mijn mobiele apparaat mee naar mijn garage, ongeveer 30 meter van de router in een directe lijn, met een hoop interferentie, inclusief metaal, in de weg. Met dat grotere bereik kon ik een topdownloadsnelheid van 54 Mbps behalen, nog steeds voldoende snelheid voor streaming en gamen, hoewel ik onder dergelijke omstandigheden geen competitieve game als Valorant of Fortnite zou starten.

Als we verder kijken dan pure cijfers, werkte de ROG Rapture AX11000 bijna foutloos in de vijf dagen die ik ermee doorbracht. Zelfs met meerdere apparaten die het vanuit elke richting raken voor streams met hoge bandbreedte, bood het altijd wat nodig was.

Zelfs met meerdere apparaten die het vanuit alle richtingen raken voor streams met hoge bandbreedte, bood het altijd wat nodig was.

Bij de weinige keren dat ik wat vrije tijd kon terugwinnen om te gamen, was ik onder de indruk van de ingebouwde QoS-functies (Quality of Service) die op de gamer gericht zijn, hoewel ik niet onder de indruk was van het handjevol van games die ze hebben gekozen voor hun functie voor prestatieverbetering. Ze hebben er een paar toegevoegd sinds de router voor het eerst werd uitgebracht, maar mijn favorieten ontbreken allemaal.

Image
Image

Software: webinterface met beveiliging en QoS-opties

De ROG Rapture AX11000 gebruikt een webinterface die vrij duidelijk en gemakkelijk te begrijpen is. Het plaatst ook de eerder genoemde gamer-gerichte QoS-functies voorop en in het midden. Wanneer je de webinterface laadt, is het eerste waar je mee wordt begroet een groot internetstatuspictogram, een netwerkverkeerskaart en informatie over pingsnelheid en afwijking.

Begin met scrollen en je krijgt meteen de Gamers Private Network-functie te zien die ik in het vorige gedeelte kort heb besproken. Met deze functie kun je de game selecteren die je wilt spelen, uit een vrij beperkte selectie, en toegang krijgen tot een aangepast privénetwerk beheerd door WTFast dat speciaal is geoptimaliseerd voor die game.

Naast de op gamers gerichte QoS-functies die prioriteit geven aan uw gameverkeer boven al het andere, biedt de webinterface u een verscheidenheid aan andere QoS- en ouderlijke instellingen. U kunt bijvoorbeeld de QoS-instellingen wijzigen om onder verschillende omstandigheden prioriteit te geven aan ander verkeer en te voorkomen dat uw kinderen toegang krijgen tot internet wanneer ze zouden moeten studeren of slapen.

De webinterface geeft je ook toegang tot een aantal degelijke beveiligingsfuncties van Trend Micro. Het is niet de meest robuuste ingebouwde routerbeveiligingssuite die ik heb gezien, maar het is in staat om kwaadaardige sites op routerniveau te blokkeren.

Deze router is krachtig genoeg om zelfs zeer grote huizen te dekken, maar hij is ook mesh-ready en met de webinterface kun je een compatibele router als toegangspunt plaatsen. Dode plek ergens in huis? Kies een van de ongeveer twaalf routers die met AiMesh werken, en met de webinterface van de ROG Rapture kun je hem binnen een paar minuten aan de gang krijgen.

Image
Image

Bottom Line

Met een adviesprijs van $ 450 en een straatprijs die meestal dichter bij $ 400 ligt, is dit een dure router. Als je het bereik, de snelheid, Wi-Fi 6, tri-band-functionaliteit of gamergerichte QoS-functies niet nodig hebt, zijn er zeker meer betaalbare opties. Dat is echter een indrukwekkende lijst met functies, en de ROG Rapture AX11000 is het prijskaartje zeker waard. Het presteert momenteel buitengewoon goed, zowel als een gaming-router als een router voor algemeen gebruik, en de toevoeging van Wi-Fi 6 betekent dat het in de toekomst zal blijven presteren.

Asus ROG Rapture AX11000 vs. Netgear RAX200

Met een adviesprijs van $ 599 kost de Netgear Nighthawk AX12 RAX200 (zie op Amazon) zelfs meer dan de toch al dure ROG Rapture AX11000. Het heeft een esthetisch voordeel ten opzichte van de Rapture, omdat het zijn acht antennes verbergt in slanke vleugels, maar de twee routers gaan het tegen elkaar op op alle belangrijke specificaties en functies. Het zijn beide AX11000 tri-band routers en ze ondersteunen allebei Wi-Fi 6.

Uiteindelijk moet ik de ROG Rapture AX11000 een voorsprong geven. Het is meestal beschikbaar tegen een iets lagere prijs en heeft zeer vergelijkbare specificaties en mogelijkheden, maar het heeft ook enkele functies die de Nighthawk RAX200 niet heeft, zoals ouderlijk toezicht en een ingebouwde beveiligingssuite. De ROG Rapture AX11000 is de betere keuze, zelfs als je geen hardcore gamer bent, maar de game-gerichte QoS-functies geven een enorme doorslag als je dat wel bent.

Dit is een fantastische Wi-Fi 6-router als je de ruimte binnen je budget hebt

Als je veel aan het gamen bent, of als je dagelijks veel dataverslindende apparaten op je draadloze netwerk hebt aangesloten, dan zal de ROG Rapture AX11000 je niet teleurstellen. Het tweede 5GHz-netwerk dat bij deze tri-band-router wordt geleverd, helpt echt om bandbreedte vrij te maken voor bedrijfskritieke situaties, het bereik en de algehele prestaties zijn fantastisch, en Wi-Fi 6 is een absolute must-have als je een router koopt in deze prijsklasse.

Specs

  • Productnaam ROG Rapture GT-AX11000 Wi-Fi 6-router
  • Productmerk Asus
  • Prijs $450.00
  • Gewicht 3,8 lbs.
  • Productafmetingen 9,5 x 9,5 x 2,4 inch.
  • Garantie Een jaar
  • Compatibiliteit Windows 10, 8, 7 & macOS 10.8, 10.7, 10.6
  • Firewall Ja
  • IPv6-compatibel Ja
  • MU-MIMO 2,4 GHz 4 x 4, 5 GHz-1 4 x 4, 5 GHz-2 4 x 4
  • Aantal antennes Acht externe antennes
  • Aantal bands Tri-band
  • Aantal bekabelde poorten WAN, LAN x4, USB 3.1 x2
  • Chipset Broadcom BCM4908 1,8 GHz (4 cores)
  • Bereik Zeer grote woningen
  • Ouderlijk toezicht Ja

Aanbevolen: