Een horizon rechttrekken met GIMP-zelfstudie

Inhoudsopgave:

Een horizon rechttrekken met GIMP-zelfstudie
Een horizon rechttrekken met GIMP-zelfstudie
Anonim

GIMP is geschikt voor een breed scala aan digitale fotobewerkingstoepassingen, van eenvoudig tot behoorlijk geavanceerde digitale fotobewerking. Een veelvoorkomend probleem dat vaak moet worden gecorrigeerd bij digitale foto's, is het rechttrekken van een scheve of scheve horizon. Dit kan heel eenvoudig worden bereikt met GIMP, zoals aangetoond in deze tutorial.

Maak je foto recht

  1. Voor deze tutorial heb je natuurlijk een digitale foto nodig met een scheve horizon. Om de afbeelding in GIMP te openen, gaat u naar File > Open en navigeert u naar de foto en klikt u op Open.

    Image
    Image
  2. Sleep een hulplijn naar beneden vanaf de bovenste hulplijn boven je afbeelding. Plaats het waar je horizon zal zijn, wanneer het recht is.

    Image
    Image
  3. Nu kun je het gereedschap Roteren instellen ter voorbereiding op het corrigeren van de horizon. Klik op het gereedschap Roteren in de Toolbox en je ziet de Rotate-opties verschijnen in het palet onder de Toolbox.

    Image
    Image
  4. Controleer of Transform is ingesteld op Layer en verander de richting in Normal (Forward).

    Image
    Image
  5. Gebruik de Cubic instelling voor Interpolation omdat dit een afbeelding van goede kwaliteit oplevert. Verander de Clipping optie in Crop to result omdat dit een afbeelding oplevert met verticale en horizontale randen en de resulterende afbeelding zo groot mogelijk maakt.

    Image
    Image
  6. Stel ten slotte Gidsen in op Geen gidsen. Het wordt te verwarrend met de regel die je al hebt ingesteld.

    Image
    Image
  7. Selecteer de afbeelding zelf met het gereedschap Roteren actief om de bedieningselementen weer te geven. U kunt klikken en slepen om de afbeelding handmatig te roteren, of u kunt het zwevende dialoogvenster gebruiken om de mate van rotatie rechtstreeks in te voeren.

    Image
    Image
  8. Als je alles hebt ingesteld en je horizon op één lijn ligt met de gids, druk je op Rotate in het zwevende dialoogvenster om de wijziging definitief te maken.

    Image
    Image
  9. De afbeelding zal een beetje krimpen, waardoor er een rand van lege ruimte rond de randen overblijft. Zolang je blij bent dat het recht is, kun je vooruit.

    Image
    Image
  10. Open het Image menu bovenaan het scherm. Kies vervolgens Bijsnijden naar inhoud.

    Image
    Image
  11. Opslaan, exporteren of behandelen zoals u hier kiest.

    Image
    Image

Aanbevolen: