Silver Ticket Projector Screen Review: Bioscoopkwaliteit

Inhoudsopgave:

Silver Ticket Projector Screen Review: Bioscoopkwaliteit
Silver Ticket Projector Screen Review: Bioscoopkwaliteit
Anonim

Zilveren Ticket STR-169100 100-inch scherm

Het Silver Ticket STR-169100-projectorscherm ziet er geweldig uit en werkt als een veel duurder projectorscherm, maar wees voorbereid op mogelijke hoofdpijn tijdens de montage.

Zilveren Ticket STR-169100 100-inch scherm

Image
Image

We hebben het Silver Ticket STR-169100-projectorscherm gekocht zodat onze deskundige recensent het grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De Silver Ticket STR-169100 is een vast frame projectiescherm dat is opgebouwd rond een frame van geëxtrudeerd aluminium. Silver Ticket staat bekend om producten die een premium uitstraling en gevoel uitstralen zonder het premium prijskaartje, en het STR-169100 projectiescherm voldoet aan die norm.

We hebben een STR-169100 in elkaar gezet en in een thuisbioscoopomgeving geïnstalleerd om wat praktische ervaring op te doen. Lees verder om te zien hoe eenvoudig dit scherm te monteren en te installeren is, hoe goed het presteert op het gebied van beeldkwaliteit en of het echt bestand is tegen duurdere schermen.

Image
Image

Design: Premium look en feel zonder de premium prijs

Dit is een vast frame projectiescherm, dus het is ontworpen om te worden gemonteerd, aan een muur gehangen en daar achtergelaten. Het maakt gebruik van een zesdelig geëxtrudeerd aluminium frame, dat verrassend stevig aanvoelt. Het frame is gewikkeld in een zwart viltachtig materiaal en het scherm wordt geïnstalleerd via een spanstangsysteem dat gebruik maakt van plastic spanstangen en pinnen.

Dit ziet eruit als een premium scherm ondanks het betaalbare prijskaartje.

Als de STR-169100 eenmaal is gemonteerd en aan de muur is gehangen, is het algehele effect opmerkelijk. Dit ziet eruit als een premium scherm ondanks het betaalbare prijskaartje.

Configuratieproces: Anderhalve hoofdpijn, maar het is een eenmalig iets

De montage is niet al te moeilijk, maar het wordt gecompliceerd door onduidelijke instructies en de enorme hoeveelheid vloeroppervlak die je moet vrijmaken. Omdat je het frame zwart-fluwelen moet plaatsen, raden we aan eerst een hangdoek, zeildoek of zelfs een schoon laken op de vloer te gooien, omdat het fluwelen materiaal de neiging heeft om als een magneet te werken voor stof, pluisjes, of haren van huisdieren waarmee het in contact komt.

Het frame zelf is opgebouwd uit zes secties van geëxtrudeerd aluminium die aan elkaar zijn geschroefd, maar je moet de spanpennen tellen en ze op hun plaats in de juiste secties schuiven voordat je de framedelen aan elkaar schroeft.

Image
Image

Nadat het frame is gemonteerd, begint u met het moeizame proces van het rijgen van zes spanstangen door zakken rond de omtrek van het scherm. De spanstangen kunnen vervolgens in de spanpennen worden geklikt, waardoor het scherm effectief wordt uitgerekt om het frame te vullen.

De laatste stap is het installeren van een steunbalk, wat een beetje lastig is. Door vier spanpennen aan de bovenkant en drie aan de onderkant los te maken, konden we het frame voldoende buigen om de steunbalk op zijn plaats te laten glijden.

Met slechts één persoon duurde het instellen van begin tot eind ongeveer een uur. Met een extra set handen zou je er waarschijnlijk in aanzienlijk minder tijd doorheen kunnen komen.

Constructie: Gebouwd op een solide frame van geëxtrudeerd aluminium

De behuizing van dit scherm is gemaakt van geëxtrudeerd aluminium, dat erg solide aanvoelt. Elke aluminium sectie heeft een kanaal waar je een blok of hoekcomponent in schuift, zodat de secties aan elkaar kunnen worden vastgezet. Het algehele effect is dat het geassembleerde frame behoorlijk stevig is.

Montage is niet al te moeilijk, maar het wordt gecompliceerd door onduidelijke instructies en de enorme hoeveelheid vloeroppervlak die je moet vrijmaken.

Om een hoogwaardiger uiterlijk te geven en om het gemakkelijker te maken om uw projector op te stellen zonder al te nauwkeurige positionering, is het aluminium frame gewikkeld in een zwart fluweelachtig materiaal. Het ziet eruit en voelt aan als stroomden, maar het is eigenlijk een stof die om elk onderdeel van het frame is gewikkeld. Het algehele effect is dat het frame er geweldig uitziet en tegelijkertijd structureel gezond is.

Schermmateriaal: matwit vinylscherm is geweldig, maar er zijn andere opties

Het scherm dat we hebben getest, werd geleverd met een mat wit vinylscherm met een uniforme versterking van 1.1. We vonden dat het matwitte scherm een uitstekende kleurweergave en contrast had, zonder zichtbare hotspots. De kijkhoeken zijn ook geweldig, het beeld ziet er scherp en kleurrijk uit vanaf elke stoel in huis.

Image
Image

Silver Ticket biedt hetzelfde scherm ook met een verscheidenheid aan verschillende materialen, waaronder grijs met een hoog contrast met een versterking van 0,95, zilveren ALR met een versterking van 1,5 en geweven akoestiek waarmee je luidsprekers achter het scherm kunt installeren. Het matwitte scherm werkte prima in onze opstelling, maar de andere opties zijn er als je thuisbioscoopopstelling er baat bij kan hebben.

Montagestijl: vaste permanente installatie

Dit is een scherm met een vast frame, dus het is ontworpen om aan de muur te worden gehangen en daar te laten staan. Het heeft vier montagebeugels die in het aluminium frame schuiven, en bevat een set schroeven en gipsplaatankers als je geen handig geplaatste noppen in de muur hebt die je gebruikt voor je thuisbioscoopopstelling. De montagebeugels kunnen van links naar rechts worden geschoven om te passen bij de plaatsing van de noppen, maar de toevoeging van de extra hardware is hoe dan ook een leuke touch.

Het matwitte scherm heeft een uitstekende kleurweergave en contrast, zonder zichtbare hotspots.

Dit scherm is licht genoeg om het te verplaatsen als het moet, maar het is ook omvangrijk genoeg om dat moeilijk te maken. Het tijdrovende montageproces betekent ook dat u het waarschijnlijk ook niet helemaal wilt afbreken voor gebruik als draagbaar scherm.

Belangrijkste kenmerken: voorgevormd en omwikkeld frame voorkomt overloop van licht

De beste eigenschap van de Silver Ticket STR-169100 is het voorgevormde en omwikkelde frame. Het lichtabsorberende zwarte materiaal dat om het frame is gewikkeld, helpt om overgeprojecteerd licht op te nemen, zodat u niet al te precies hoeft te zijn bij het richten en afstellen van uw projector. Vervolgens tilt het licht gecontourde frame het naar een hoger niveau, zodat u veelbetekenende schaduwen op het beeldgebied, veroorzaakt door overprojectie, kunt vermijden.

Image
Image

Niets van dit alles is absoluut noodzakelijk als je een professional bent, maar het is een erg mooie combinatie van functies als je helemaal nieuw bent in de wereld van projectoren en projectorschermen.

Bottom Line

Het Silver Ticket STR-169100 heeft een adviesprijs van $200, en is meestal voor iets minder verkrijgbaar. Gezien het feit dat het bedoeld is om te concurreren met schermen die duizenden dollars kosten, is dat een fantastische deal. Je kunt budgetschermen voor minder vinden, maar dit is echt een van de beste schermen die je in deze prijsklasse zult vinden.

Silver Ticket STR-169100 vs. Elite Screens ezFrame R100WH1

Elite Screens is een van de belangrijkste concurrenten van Silver Ticket, en de R100WH1 is een projectorscherm dat functie voor functie overeenkomt met de STR-169100. Het zijn beide 100-inch schermen, beide maken gebruik van bioscoopwitte vinylschermen en beide hebben voorgevormde aluminium frames met een zwart fluwelen omhulsel. Het belangrijkste verschil is dat de R100WH1 een zwart geanodiseerd aluminium frame onder de verpakking heeft, zodat het minder snel opv alt als de verpakking bekrast raakt.

Qua prestaties hebben beide schermen een versterking van 1.1, een kijkhoek van 160 graden en geweldige kleuren en contrast. Het Silver Ticket-scherm is echter aanzienlijk goedkoper. De R100WH1 verkoopt doorgaans tussen $ 400 en $ 450. Dat maakt het Silver Ticket-scherm een veel betere waarde.

Geïnteresseerd in het bekijken van meer opties? Neem een kijkje in onze verzameling van de beste projectorschermen.

Fantastisch scherm voor het geld, met veel opties

Het Silver Ticket STR-169100 Projector Screen is een uitstekend instapmodel projectiescherm dat een aantal mooie premium details biedt voor een zeer betaalbare prijs. Het in elkaar zetten is een beetje hoofdpijn, maar het zal niet nalaten indruk te maken als je het eenmaal aan de muur in je thuisbioscoop hebt hangen. Het matwitte scherm werkte goed in onze opstelling, maar er is een verscheidenheid aan andere schermtypes voor verschillende thuisbioscoopsituaties.

Specs

  • Productnaam STR-169100 100-inch scherm
  • Product Merk Zilver Ticket
  • MPN STR-169
  • Prijs $189,98
  • Releasedatum januari 2014
  • Productafmetingen 91,875 x 2,375 x 54,75 inch.
  • Kleur Mat wit
  • Stijl Vaste montage met frame
  • Zichtbaar gebied 87.125 x 49 inch.
  • Aspect Raio 16:9
  • Zichtbare diagonaal 100 inch.
  • Gain 1.1
  • Schermmateriaal Vinyl
  • Garantie 1 jaar (alleen onderdelen)

Aanbevolen: