Visual Apex Projector Screen Review: enorm en draagbaar

Inhoudsopgave:

Visual Apex Projector Screen Review: enorm en draagbaar
Visual Apex Projector Screen Review: enorm en draagbaar
Anonim

Visual Apex ProjectoScreen100HD

Het Visual Apex-projectorscherm is een geweldig draagbaar scherm voor zowel binnen- als buitengebruik.

Visual Apex ProjectoScreen100HD

Image
Image

We hebben Visual Apex-projectorscherm gekocht zodat onze deskundige recensent het grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Het Visual Apex-projectorscherm is een vrijstaand, multifunctioneel scherm dat u buiten net zo gemakkelijk kunt gebruiken als in uw thuisbioscoop. Het bevat een helderwit vinylscherm dat vastklikt op een vrijstaand aluminium frame, en het bevat ook de benodigde hardware om het aan een muur te bevestigen als je dat wilt.

We hebben onlangs de Visual Apex 110HD in een thuisbioscoopomgeving geïnstalleerd om te zien hoe gemakkelijk het is om op te zetten en af te breken, wat voor soort beeldhelderheid en kleurweergave het biedt, en meer.

Ontwerp: Doordacht ontwerp zorgt voor een gemakkelijk draagbaar scherm

De Visual Apex 110HD wordt geleverd in een handige draagtas, waarin het frame, het scherm en zelfs de hardware die nodig is om hem aan een muur te bevestigen of buiten te bevestigen, erin past. Alles past netjes in de tas en we hadden geen moeite om het uit elkaar te halen en weer in te pakken. Het ontwerp is heel doordacht en zeer gemakkelijk te gebruiken. Het is vrij utilitair, maar stevig gebouwd en niet onaantrekkelijk.

Image
Image

Dit scherm is verkrijgbaar in een aantal maten, die elk hetzelfde basisframe-ontwerp en schermmaterialen gebruiken. We hebben de 110HD getest, die een diagonaal weergavegebied heeft van 110 inch, maar Visual Apex biedt ook versies met 100-inch, 120-inch, 132-inch en 144-inch schermen.

Configuratieproces: eenvoudig en snel, maar gemakkelijker met twee personen

De montage was eenvoudig en snel. Het frame is een beetje groot voor één persoon om alleen te hanteren, dus het zal helpen als je een extra paar handen beschikbaar hebt. Als je het 144HD-model in elkaar zet, raden we aan om twee mensen beschikbaar te hebben of om voldoende vloerruimte en geduld te hebben.

Het installatieproces begint met het uitklappen van het aluminium frame, dat uit één stuk bestaat. Het klapt uit, klikt op zijn plaats en vormt een solide rechthoekig frame waarop u het projectorscherm kunt klikken. Ook heeft hij aan één kant gaten waar je de opklapbare poten in kunt schuiven. De poten worden op hun plaats vastgezet met grote vleugelmoeren en je kunt ook de meegeleverde oogbouten in de bovenkant van het frame schroeven voor het geval je het scherm ooit aan een muur moet bevestigen.

Het frame is een beetje groot voor één persoon om alleen te hanteren, dus het zal helpen als je een extra paar handen beschikbaar hebt.

Zodra het scherm is vastgeklikt en de poten zijn geplaatst en vastgezet, is het scherm klaar voor gebruik. U zult echter ook het meegeleverde touw en de sjorharen willen gebruiken als u het scherm buitenshuis gebruikt.

Constructie: Opvouwbaar aluminium frame met klikscherm

Het frame van het frame is gemaakt van aluminium en voelt behoorlijk stijf en solide aan als het eenmaal is gemonteerd. Het frame maakt gebruik van secties die op hun plaats klikken wanneer je ze uitvouwt, en beugels die ook op hun plaats klikken, zodat het niet het gevoel heeft dat het gevaar loopt om in te klappen. De poten zijn ook gemaakt van aluminium en kunnen op dezelfde manier worden uitgeklapt en op hun plaats worden geklikt.

Image
Image

Het frame heeft drukknopen rond de omtrek en het scherm heeft bijpassende bevestigingsmiddelen. Hierdoor kan het scherm zonder veel gedoe worden geïnstalleerd en verwijderd van het frame.

Schermmateriaal: Mat wit PVC

Het scherm is een PVC-materiaal met zwarte achterkant met een bioscoopmat witte voorkant, 1.1 gain en een gerapporteerde kijkhoek van 160 graden. De zwarte achterkant helpt voorkomen dat er omgevingslicht door de achterkant van het scherm komt, maar het betekent ook dat dit een frontprojectiescherm is dat niet werkt met achterprojectieprojectoren. Het werkt echter met zowel short- als long throw-projectoren.

Tijdens het testen waren de kleuruniformiteit en helderheid uitstekend voor een scherm in deze prijsklasse. We konden de kijkhoek van 160 graden niet testen in onze thuisbioscoopopstelling vanwege de beperkte afmetingen, maar de kijkhoeken waren mooi en breed bij gebruik van het scherm buiten.

Image
Image

Bevestigingsstijl: vrijstaand of wandmontage

Het Visual Apex 110HD-projectorscherm kan vrijstaand worden gebruikt of aan een muur worden bevestigd, dus je hebt veel vrijheid in de manier waarop je het gebruikt. Het aluminium hoofdframe heeft schroefgaten in de bovenkant voor oogbouten, die zijn inbegrepen, en je kunt die oogbouten gemakkelijk gebruiken om het geheel aan een muur te bevestigen.

Het Visual Apex-projectorscherm kan vrijstaand worden gebruikt of aan een muur worden bevestigd, dus je hebt veel vrijheid in de manier waarop je het gebruikt.

Als je hem liever in de vrijstaande configuratie gebruikt, wordt hij geleverd met twee opvouwbare aluminium poten. Klap de poten uit, steek ze in het frame en het scherm kan zelfstandig staan. Het wordt ook geleverd met touw en spanbanden als je het buiten wilt gebruiken zonder je zorgen te maken dat een windvlaag het hele ding omver kan blazen.

Belangrijkste kenmerken: Super draagbaar voor zo'n groot scherm

Portability is absoluut de ster van de show. De 110HD wordt geadverteerd als een indoor/outdoor projectiescherm, en ze maken geen grapje. Het scherm klikt los en klapt gemakkelijk op, de poten zijn verbonden door eenvoudige vleugelmoeren en het frame uit één stuk kan tot bijna niets worden neergeklapt.

Alles past netjes in de tas, en we hadden geen moeite om het uit elkaar te halen en weer in te pakken.

Het hele scherm kan worden afgebroken en opgeborgen in de tas waarin het is geleverd, en het is ook vrij licht dankzij het aluminium frame, waardoor het alleen maar gemakkelijker mee te nemen is.

Prijs: betaal geen adviesprijs

De Visual Apex 110HD heeft een adviesprijs van $ 209, wat een beetje te veel is om te betalen voor dit projectorscherm. Hoewel dit een kwaliteitsscherm is met een vrijstaande houder die gemakkelijk kan worden neergeklapt en meegenomen, kunt u grotere, betere schermen vinden in de prijsklasse van meer dan $ 200.

Dit scherm is meestal beschikbaar voor aanzienlijk minder dan de adviesprijs, vaak in het bereik van $ 170 tot $ 185, en dat type prijsstelling vertegenwoordigt een veel betere deal. Als u een iets kleiner scherm niet erg vindt, heeft Visual Apex ook een 100-inch model dat vaak beschikbaar is voor minder dan $ 100.

Image
Image

Visual Apex-projectorscherm versus Elite-schermen Yard Master 2

Gewoonlijk geprijsd tussen $ 120 en $ 250, komt de Yard Master 2 heel dicht in de buurt van de Visual Apex in termen van constructie en kwaliteit. Ze hebben zeer vergelijkbare aluminium frames, hetzelfde schermmontagesysteem in klikstijl en gebruiken hetzelfde schermmateriaal.

Het belangrijkste verschil tussen de Yard Master 2 en de Visual Apex 110HD is dat de 110HD een iets groter scherm heeft. De 110HD biedt ook metalen bevestigingspennen om het projectorscherm op zijn plaats te houden wanneer het buiten wordt gebruikt, terwijl de Yard Master 2 plastic palen biedt. De 110HD kost doorgaans ook wat meer, wat begrijpelijk is vanwege het iets grotere formaat.

De Visual Apex 100HD heeft exact dezelfde grootte als de Yard Master 2 en is vaak beschikbaar voor tussen de $ 100 en $ 170.

Koop het als de prijs goed is

Het enige aan het Visual Apex-projectorscherm dat moeilijk aan te bevelen is, is de prijs, die aan de hoge kant is. Als je het voor minder dan de adviesprijs kunt vinden, dan is dit een geweldig scherm dat je zowel binnen als buiten veel zult gebruiken. De 110HD is ook de moeite van het bekijken waard vanwege zijn aantrekkelijke prijs, terwijl de 144HD een absoluut monster is dat je bioscoopervaring buitenshuis kan transformeren.

Specs

  • Productnaam ProjectoScreen100HD
  • Product Merk Visual Apex
  • Prijs $199,99
  • Releasedatum januari 2014
  • Productafmetingen 104 x 43,5 x 88,5 inch.
  • Kleur Cinema mat wit
  • Afmetingen (zak) 40 x 13 x 5 inch.
  • Stijl Vrijstaand frame
  • Zichtbaar gebied 96 x 54 inch.
  • Beeldverhouding 16:9
  • Zichtbare diagonaal 110 inch.
  • Gain 1.1
  • Schermmateriaal PVC (zwarte achterkant, machinewasbaar)

Aanbevolen: