Wat is Trello en hoe werkt het?

Inhoudsopgave:

Wat is Trello en hoe werkt het?
Wat is Trello en hoe werkt het?
Anonim

Trello is een gratis app voor productiviteits- en taakbeheer die in 2011 is gemaakt door Fog Creek Software. De service is in 2017 verkocht aan Atlassian en heeft sinds oktober 2019 meer dan 50 miljoen gebruikers in zijn Windows-, macOS-, iOS-, Android- en web-apps.

Hoe werkt Trello?

In tegenstelling tot een traditionele takenlijst-app, die taken weergeeft die na voltooiing kunnen worden afgevinkt, bevat Trello het gebruik van kolommen om de voortgang van activiteiten door hun verschillende fasen te volgen.

Een verzameling kolommen op Trello wordt een bord genoemd.

De eerste kolom kan bijvoorbeeld taken bevatten die moeten worden uitgevoerd, terwijl de tweede kolom kan zijn voor het opsommen van de taken die al zijn gestart. De derde kolom zou dan worden gebruikt om taken te tonen die zijn voltooid, en een mogelijke vierde kolom zou kunnen zijn voor het plaatsen van voltooide taken die moeten worden herzien of een second opinion van een collega of vriend.

Elke individuele taak kan worden aangepast met zijn eigen naam, beschrijving, vervaldatum en gekleurd label of categorie, terwijl andere Trello-gebruikers handmatig kunnen worden toegewezen aan specifieke taken.

Trello stelt gebruikers in staat om gratis zoveel borden en kolommen te maken als ze willen.

Naast het bijhouden van de voortgang, kunnen de kolommen van een Trello-bord ook worden gebruikt om notities achter te laten voor andere gebruikers, belangrijke aankondigingen te markeren en om links naar online bronnen te geven.

Waar wordt Trello voor gebruikt?

Veel organisaties gebruiken Trello om zowel grote als kleine groepsprojecten te beheren dankzij de gemakkelijk te begrijpen visuele interface van de app die de verschillende stadia weergeeft waarin taken zich bevinden en wie eraan werkt. Trello kan ook door individuen worden gebruikt voor het beheren van persoonlijke en professionele schema's, het organiseren van evenementen en voor het bijhouden van de voortgang. Trello is ook een populaire organisatietool voor studenten.

Image
Image

Hier zijn enkele Trello-gebruiksvoorbeelden:

  • Taalstudievoortgang bijhouden.
  • Een bruiloft of verjaardagsfeestje plannen.
  • Taken toewijzen aan werknemers.
  • Beheren van het inkopen en verzenden van kerstcadeaus.
  • Financiële doelen visualiseren.
  • Aankopen van cryptocurrency volgen.
  • Het organiseren van renovatiewerkzaamheden aan huis.
  • Een vakantie of reis voorbereiden.
  • Een bucketlist delen met vrienden.
  • Een social media campagne maken.
  • Een syllabus delen met studenten.
  • Weergave en beheer van de ploegendiensten van het personeel.

Er is echt geen limiet aan hoe je Trello gebruikt of waarvoor je het kunt gebruiken. Trello kan worden gebruikt om basistaken bij te houden met alleen simpele taken en voltooide kolommen of voor complexere taken en projecten met meerdere fasen of fasen.

Hoe Trello te gebruiken voor persoonlijk taakbeheer

Het gebruik van Trello voor projectbeheer in je persoonlijke leven kan heel effectief zijn, omdat de apps je kunnen laten zien hoeveel vooruitgang je hebt geboekt, wat er moet gebeuren en ook welke taken mogelijk moeten worden gewijzigd.

De meest gebruikelijke manier om Trello te gebruiken voor persoonlijk taakbeheer is via de populaire voortgangskolommethode die begint met een To-Do-kolom vol taken aan de linkerkant van het Trello-bord en extra kolommen voor elke fase van voltooiing.

Trello-borden kunnen synchroniseren tussen de verschillende versies van de Trello-app, zodat je op elk moment wijzigingen in je taken kunt aanbrengen vanaf je smartphone, tablet of computer.

Naarmate de taken vordert, sleep je ze gewoon naar de juiste kolommen aan de rechterkant totdat je To-Do-kolom helemaal leeg is.

Een andere veelgebruikte manier om de Trello-apps te gebruiken voor persoonlijk projectbeheer is om een bord te gebruiken als een wekelijkse planningskalender en een kolom te maken voor elke dag van de week.

Image
Image

Eenmaal gemaakt, kun je beginnen met het toewijzen van taken aan elke dag en ze vrijelijk naar andere dagen slepen wanneer je schema begint te veranderen of er conflicten ontstaan.

Aanbevolen: