Dell 32-inch scherm U3219Q Monitor Review

Inhoudsopgave:

Dell 32-inch scherm U3219Q Monitor Review
Dell 32-inch scherm U3219Q Monitor Review
Anonim

Bottom Line

De Dell U3219Q is een solide keuze voor diegenen die een 4K-monitor nodig hebben voor werk of kantoor, maar het is geen goed idee voor gamers vanwege bewegingsproblemen.

Dell U3219Q LED-verlichte monitor

Image
Image

We hebben de Dell U3219Q gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

In de afgelopen jaren zijn 4K-monitoren voor professionals voor gebruik op kantoor steeds gangbaarder geworden naarmate de prijzen tot redelijke niveaus blijven dalen. Een dergelijke monitor die bij deze rekening past, is Dell's U3219Q, een 4K-scherm met een prachtig 32-inch scherm gericht op bedrijven en creatievelingen. De specificaties voor deze dure monitor zijn behoorlijk indrukwekkend, maar we gaan de zaken opsplitsen en kijken hoe het in de echte wereld werkt.

Image
Image

Design: mooie materialen en goed ontworpen ergonomie

Sommige zakelijke monitoren kunnen behoorlijk ontbreken op de ontwerpafdeling, omdat ze vooral gericht zijn op functie boven vorm, maar gelukkig ziet deze Dell er eigenlijk best goed uit. De U3219Q is gemaakt van eersteklas materialen met geborsteld metaal rond de standaard en achterkant, en elders zwart plastic. Hoewel het geen exacte match is, ziet het er zeker uit en voelt het een beetje als een Apple iMac, misschien opzettelijk van de kant van Dell om te koppelen met een MacBook.

Sommige zakelijke monitoren kunnen behoorlijk ontbreken op de ontwerpafdeling, omdat ze vooral gericht zijn op functie boven vorm, maar gelukkig ziet deze Dell er eigenlijk best goed uit.

Aan de achterkant bevindt zich ook de VESA 100x100-montage voor het bevestigen van de U3219Q aan de montage van uw keuze. De bezel aan de voorkant is lekker dun met een klein groefje om wat ventilatie mogelijk te maken. Wat de dikte betreft, is deze monitor misschien wel de dunste van alle 4K-schermen die we hebben getest, met een dikte van slechts 1,8 inch. Over het algemeen is de bouwkwaliteit van dit scherm fantastisch en je zou er geen problemen mee moeten hebben.

De standaard zelf is erg breed om het 32-inch scherm te ondersteunen, wat betekent dat het solide en stevig is. Het beschikt ook over een doordachte ergonomie om de monitor aan uw specifieke comfort aan te passen. Met de standaard kunt u eenvoudig zwenken, draaien, kantelen en de hoogte omhoog of omlaag verplaatsen. Hoewel sommige grotere monitoren geen goede ergonomie hebben, doet deze Dell solide werk, wat een welkome verrassing is. Ook op de standaard zijn er enkele leuke details voor het beheren van kabels met een groot gat voor kabelbeheer.

Dell's U3219Q is een 4K-scherm met een prachtig 32-inch scherm gericht op bedrijven en creatievelingen.

Voor het plaatsen van poorten zijn er veel opties om tonnen verschillende ingangen te verwerken. Het kan probleemloos worden aangesloten en aangesloten op de meeste accessoires of apparaten, waardoor gebruikers in wezen een extra USB-hub krijgen. De meeste aansluitingen zijn schuin naar de basis gericht, naar beneden gericht, waardoor de monitor bijna gelijk met een muur zou moeten zijn, in plaats van recht uit de achterkant rechtstreeks in een muur te steken.

Configuratieproces: een makkie om te gebruiken

Het installatieproces voor deze specifieke Dell is net zo eenvoudig als elk nieuw beeldscherm. Natuurlijk zal uw configuratie waarschijnlijk verschillen op basis van hoe u deze wilt gebruiken, maar over het algemeen is deze grotendeels hetzelfde. Om te beginnen, pak het uit, verwijder alle beschermende omhulsels en films, zet de standaard in elkaar door simpelweg de basis vast te schroeven met de duimschroef, klik de monitor vast en sluit vervolgens uw kabels aan.

Als de basisconfiguratie is voltooid, is het een verstandige keuze om online een ICC-profiel te vinden en verdere wijzigingen aan te brengen om de beelden van de U3219Q iets meer te verbeteren via de ingebouwde instellingen van de monitor. Deze stel je in met behulp van de menuknoppen onder aan de monitor. Hoewel deze gemakkelijk te bereiken zijn, zijn ze veel onhandiger dan zoiets als LG's joystickoptie om door het menu te navigeren, maar ze klaren de klus goed.

Image
Image

Beeldkwaliteit: goed voor professioneel gebruik, niet zozeer voor gaming

Met een contrastverhouding die een van de beste is in vergelijking met vergelijkbare IPS-schermen, doet de U3219Q het over het algemeen goed op dit gebied, maar de uniformiteit van het zwart en het teleurstellende lokale dimmen doen de zwarten aanzienlijk pijn, wat bijdraagt aan fatsoenlijke prestaties, maar niets verbazingwekkends. Lokaal dimmen is ook alleen beschikbaar in de HDR-modus, maar de gemakkelijk waarneembare nevenbeelden maken dit vrijwel nutteloos.

Al met al is de monitor niet geweldig voor zware gamers, maar zou goed moeten presteren voor sommige lichte entertainmentgebruikers.

Wat betreft helderheid doet de U3219Q het erg goed in lichte kamers (met extra reflectievermindering door de antireflectiecoating), hoewel de HDR-helderheid niet voldoende is voor de meeste games of films, wat leidt tot enigszins gehinderde ervaringen. Clouding en backlight bleed zijn hier ook behoorlijk slecht, maar dit komt helaas vaak voor op bijna al dit soort schermen. Dat gezegd hebbende, de grijze uniformiteit is solide en we hebben tijdens onze tests geen "vuil schermeffect" gezien.

De U3219Q heeft direct uit de doos een geweldige kleurnauwkeurigheid in de standaardmodus, maar dit kan nog meer worden verbeterd met een beetje aanpassing, dus we raden aan om online een goed ICC-profiel te vinden. De monitor zou goed moeten werken voor iedereen, behalve voor de meest veeleisende professionals die een eersteklas nauwkeurigheid of kleurengamma nodig hebben.

Helaas lijdt Dell behoorlijk hard in de categorie beweging. Het meest in het oog springende negatieve punt hier is een gebrek aan flikkervrije mogelijkheden. Er is zowel een lichte flikkering als wiebelen die we merkbaar vonden, tenzij de achtergrondverlichting volledig was uitgeschakeld. De U3219Q is enigszins bespaard door een acceptabele pixelresponstijd te hebben voor het bekijken van video's met een hogere framesnelheid of gaming. De verversingssnelheid is ingesteld op 60 Hz, wat op dit moment de standaard is bij 4K-schermen.

De U3219Q heeft direct uit de doos een geweldige kleurnauwkeurigheid in de standaardmodus, maar dit kan nog meer worden verbeterd met een beetje aanpassing.

Al met al is de monitor niet geweldig voor zware gamers, maar zou goed moeten presteren voor sommige lichte entertainmentgebruikers (dit is tenslotte een scherm in zakelijke stijl).

Image
Image

Software: solide functies en bedieningselementen op het scherm

Een slordige bediening of software op het scherm kan een goede monitor echt naar beneden halen. Gelukkig heeft de Dell U3219Q zowel een geschikte on-screen optie als een extra display manager via Dell's “Display Manager” software. Hierin kun je instellingen verfijnen, toegang krijgen tot extra's zoals de PIP-modus (beeld-in-beeld), of de mogelijkheid selecteren om twee pc's tegelijkertijd op één monitor te gebruiken. We vonden de PIP-modus een geweldige optie om de productiviteit te verhogen voor diegenen die tussen meerdere monitoren willen schakelen.

Lokaal dimmen is ook alleen beschikbaar in de HDR-modus, maar de gemakkelijk waarneembare nevenbeelden maken dit vrijwel nutteloos.

Hoewel de Display Manager niet alle instellingen van de schermversie kan aanpassen, maakt het zeker snelle aanpassingen aan zaken als helderheid een fluitje van een cent met toegevoegde toetsenbordfuncties, dus het is een welkome aanvulling. De U3219Q bevat niet veel software of verschillende modi en extra's, maar dit is geen gamingmonitor, dus dat is enigszins te verwachten.

Prijs: geen arm en een been, maar in ieder geval een arm

Met 4K-monitoren die vrijwel over de hele linie in prijs dalen, is het geen verrassing dat de Dell U3219Q ook een beetje da alt. Nog niet zo lang geleden was dit een weergave van ongeveer $ 1.000, maar je kunt normaal gesproken verwachten dat je nu rond de lage $ 700 tot hogere $ 800 beta alt met een beetje fluctuatie tussen verkopers.

Hoewel het leuk is om de prijsdaling te zien, is deze monitor nog steeds een van de duurdere 4K-opties die er zijn. In zijn assortiment is het redelijk concurrerend, dus de prijs is voor velen misschien niet zo moeilijk te slikken.

Dell U3219Q vs. LG 32UL950

Om te beginnen is de Dell U3219Q gemiddeld ongeveer $ 100 tot $ 200 goedkoper dan de LG 32UL950, dus als de kosten de grootste factor zijn, is de Dell waarschijnlijk het beste. De LG ondersteunt echter wel AMD's FreeSync-technologie, waardoor het een veel betere optie is voor gamers, met extra ingangen om dit onderscheid verder te verbeteren. De Dell-standaard is echter ongetwijfeld superieur, want je kunt niet anders dan kantelen met LG's 32UL950. Als je echter van plan bent de VESA-montage ervoor te gebruiken, is dat een betwistbaar punt.

Als je een grote gamer bent die op zoek is naar een 4K-monitor, gaan we voor de LG, maar voor degenen die een scherm uitsluitend voor zaken willen gebruiken, zal de Dell je wat extra geld besparen en vooral presteren hetzelfde in termen van beeldkwaliteit.

Adequaat geprijsd voor de professional in gedachten

Dell heeft de prijs verlaagd, waardoor de U3219Q een redelijk goede monitor is voor de meesten die hem op kantoor willen gebruiken, en voor bescheiden foto- en videobewerking. Als je echter een gamer bent, kijk dan ergens anders.

Specs

  • Productnaam U3219Q LED-verlichte monitor
  • Productmerk Dell
  • UPC 884116310402
  • Prijs $775.89
  • Gewicht 12,8 lbs.
  • Productafmetingen 28,05 x 8,66 x 18,45 inch.
  • Garantie 3 jaar garantie
  • Platform Any
  • Schermgrootte 32-inch
  • Schermresolutie 3840 x 2160 (4K)
  • Vernieuwingsfrequentie 60Hz
  • Paneeltype IPS
  • Poorten 1 DisplayPort 1.4, 1 HDMI 2.0, 1 USB Type-C-poort, 1 USB 3.0-upstream-poort, 2 USB 3.0-downstream-poort (achter), 2 USB met BC1.2-oplaadmogelijkheid bij 2A (maximaal) (zijkant), 1 analoge audio-uitgang 3,5 mm
  • Luidsprekers Geen
  • Connectiviteitsopties HDMI, DisplayPort

Aanbevolen: