LG 34UC98-W Curved UltraWide Monitor Review: een solide middenbereik Ultrawide

Inhoudsopgave:

LG 34UC98-W Curved UltraWide Monitor Review: een solide middenbereik Ultrawide
LG 34UC98-W Curved UltraWide Monitor Review: een solide middenbereik Ultrawide
Anonim

Bottom Line

De LG 34UC98-W is een indrukwekkende ultrabrede monitor die een meeslepende ervaring biedt, of je nu door talloze pagina's met spreadsheets kijkt of tegen je vrienden speelt met de nieuwste MMO of first person shooter.

LG 34UC98-W gebogen ultrabrede monitor

Image
Image

We hebben de LG 34UC98-W Curved UltraWide Monitor gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Als het op desktoponderdompeling aankomt, is er niets te vergelijken met het hebben van een gebogen, ultrabrede computermonitor. De enorme hoeveelheid schermruimte in combinatie met de omhullende weergave biedt een ervaring die geen enkele andere opstelling kan repliceren. De LG 34UC98-W Curved UltraWide Monitor is slechts een van de opties die er zijn, maar hij slaagt erin een belachelijke beeldverhouding te combineren met een indrukwekkende resolutie en een grote selectie poorten om het een verleidelijke optie te maken. Om te zien hoe mooi het is, hebben we het op de proef gesteld. Lees hieronder onze gedachten erover.

Image
Image

Ontwerp: Strak en eenvoudig

De LG 34UC98-W volgt een vergelijkbare ontwerptaal als de andere monitoren van LG. Het heeft een dunne ring met een zilveren buitenrand en een kleine zwarte ring van ongeveer een halve centimeter. De achterkant van het scherm en de standaard zijn wit, met zilveren accenten rond de rand van het scherm en aan de voorkant van de standaard voor een iets meer premium uitstraling.

De curve op het scherm is prominent, maar niet overdreven dramatisch. Toen we op de juiste afstand van de monitor zaten, vormde de curve een mooie contouren van ons gezichtsveld en zorgde voor veel onroerend goed dat niet veel aandacht nodig had, zelfs niet als we van de ene hoek naar de andere kijken. De monitor kan 90 graden worden gekanteld om verticaal te zijn, maar de belachelijke hoogte in die positie, gecombineerd met de curve, maakte het verre van intuïtief.

Toen we op de juiste afstand van de monitor zaten, vormde de curve ons gezichtsveld mooi omlijnd en bood veel onroerend goed dat niet veel hoofddraaien vereiste, zelfs wanneer we van de ene hoek naar de andere kijken.

De I/O op de monitor bevindt zich aan de achterkant aan de linkerkant van het bevestigingspunt, wanneer u de monitor vanaf de voorkant bekijkt. We vonden de plaatsing van de verbindingen en de afstand tussen de verbindingen goed doordacht, met voldoende ruimte om kabels gemakkelijk te identificeren, zelfs als we dingen probeerden te verplaatsen zonder de monitor te hoeven draaien.

De meegeleverde standaard was veel steviger dan het uiterlijk ons deed geloven. Hij was in een handomdraai stevig op de monitor aangesloten en het aanpassen van de hoogte was net zo eenvoudig als het optillen van de monitor of erop drukken vanaf beide zijden van het scherm. Hoewel de gebogen voet van de standaard niet prominent genoeg lijkt om zo'n enorme monitor te dragen, voelde hij nooit onstabiel aan, zelfs niet bij het aanpassen van de hoogte of rotatie van de monitor.

Image
Image

Instelproces: kost wat moeite als je perfectie wilt

Vanwege zijn formaat is het instellen van de LG 34UC98-W iets omslachtiger dan uw gemiddelde monitor. Bij verzending komt de monitor zelf los van de standaard waaraan hij is bevestigd. Nadat je de doos hebt geopend, wil je eerst de monitorstandaard verwijderen en deze plaatsen waar je hem op je bureau wilt hebben. Verwijder vervolgens de monitor zelf en zorg ervoor dat u deze optilt zonder uzelf of het scherm te beschadigen, want het is vrij zwaar. Zodra u de monitor stevig vast heeft, brengt u hem naar de beeldschermstandaard, lijnt u het bevestigingspunt aan de achterkant van de monitor uit met het speciale bevestigingspunt op de monitor en leidt u het langzaam op zijn plaats totdat het klikt.

Als de monitor stevig op de standaard is bevestigd, is het een kwestie van de meegeleverde stroomkabel en de beeldschermkabel van je keuze aansluiten. De exacte instellingen die u kiest, zullen sterk variëren, afhankelijk van de computer die u erop aansluit en het doel waarvoor u het wilt gebruiken, maar over het algemeen zou het goed moeten zijn om uit de doos te gaan en met de nieuwste versie van zowel macOS als Windows 10 zonder probleem.

Image
Image

Beeldkwaliteit: indrukwekkend, maar niet perfect

De LG 34UC98-W heeft een 21:9 ultrabreed gebogen WQHD IPS-scherm met een diagonaal van 34 inch. Het beschikt over een verversingssnelheid van 60 Hz, een volledige resolutie van 3440 x 1440 pixels, een contrastverhouding van 5.000, 000:1 en een responstijd van 5 ms. Om te zien hoe goed de LG 34UC98-W voldoet aan de beweringen van LG, hebben we hem op de proef gesteld door zowel tests in de echte wereld als benchmarks uit te voeren om te zien of hij stand hield ten opzichte van LG's specificatieblad.

Volgens LG biedt de 34UC98-W meer dan 99 procent van de sRGB-kleurruimte en een typische helderheid van 300 cd/m2 (nits). Met behulp van een Datacolor Spyder X-monitorkalibratietool hebben we deze beweringen getest en konden we de beweringen van LG en nog wat bevestigen. Volgens onze kalibratietests was de LG 34UC98-W in staat om een maximale helderheid van 305,2 nits te bereiken en 100 procent van het sRGB-kleurengamma te dekken. Bovendien slaagde het erin om 78 procent van Adobe RGB, 74 procent van NTSC en 81 procent van P3-kleurengamma's te reproduceren.

Met dit niveau van kleurnauwkeurigheid zult u deze monitor waarschijnlijk niet willen gebruiken voor postproductiewerk aan foto's of video als u van plan bent ze voor commercieel werk te gebruiken, maar voor basisfotobewerking voor afbeeldingen die op het web zal verschijnen, klaart het de klus. Buiten het bewerken van foto's en video's en ander kleurspecifiek werk, is kleurreproductie niet zo belangrijk, dus u kunt deze specificaties waarschijnlijk over het hoofd zien.

Zoals het geval is met ultrabrede monitoren, was de achtergrondverlichting erg inconsistent over het hele scherm, met een zeer merkbare hoeveelheid bloeding in de hoeken.

Het scherm was in onze tests voldoende helder en we vonden dat het meer dan helder genoeg was met slechts 50 procent van de helderheidsinstelling voor de meeste omgevingen - zelfs lager als je in een donkere kamer speelt met bias verlichting.

Een gebied waar de monitor tekortschoot, is de consistentie van de achtergrondverlichting. Zoals meestal het geval is met ultrabrede monitoren, was de achtergrondverlichting erg inconsistent over het hele scherm, met een zeer merkbare hoeveelheid bloeding in de hoeken. Deze inconsistentie was niet dramatisch bij het werken met programma's met witte of helderdere interfaces, maar bij het bewerken van foto's/video's op volledig scherm en bij het spelen van games met donkere omgevingen, was het gemakkelijk om de inconsistentie te zien, vooral bij het spelen in donkere kamers.

De LG 34UC98-W gaat over op beweging en biedt een verversingssnelheid van 60 Hz met een responstijd van 5 ms. Nieuwere gaming-monitoren halen consequent de verversingssnelheid van 120 Hz, dus de 60 Hz van de LG 34UC98-W is niet al te verbluffend. Het biedt echter wel AMD FreeSynch-technologie met compatibele computers en biedt een speciale spelmodus die aangepaste bedieningselementen regelt voor het aanpassen van framerate en zwartniveaus om beter te voldoen aan de behoeften van het spel dat wordt gespeeld. Het verkrijgen van de juiste instellingen kostte wat vallen en opstaan, maar eenmaal ingesteld, hielp het om het meeste uit de game-ervaring te halen.

Al met al waren we onder de indruk van het scherm. De achtergrondverlichting zou consistenter kunnen zijn en we hadden graag een verversingssnelheid van 120 Hz gezien, maar het wordt niet noodzakelijkerwijs gepromoot als een gaming-specifieke monitor en over het algemeen zijn de specificaties solide voor een ultrabrede monitor die probeert de alleskunner te zijn in plaats van de meester van één.

Audio: plan om externe luidsprekers te gebruiken

De LG 34UC98-W is voorzien van LG's MaxxAudio-technologie met twee luidsprekers van 7 watt die zich direct onder het scherm, richting het midden, bevinden. De ingebouwde luidsprekers bleken over de hele linie ongelooflijk teleurstellend. De dieptepunten waren warrig en de hoge tonen hadden altijd het gevoel dat ze hun piek net niet bereikten, ongeacht met welke instellingen we aan boord speelden.

Of we nu games aan het spelen waren of een film probeerden te kijken, de geïntegreerde luidsprekers lieten veel te wensen over, dus we raden aan externe luidsprekers aan te sluiten of een koptelefoon te gebruiken, ongeacht waar je de monitor voor gebruikt.

Image
Image

Software: Aanpassing genoeg, maar niet bepaald intuïtief

De LG 34UC98-W werkt hand in hand met LG's On-Screen Control, een app voor macOS- en Windows-computers waarmee u de instellingen van de monitor rechtstreeks vanaf uw computer kunt wijzigen en die ook productiviteitswijzigingen toevoegt om te helpen versnellen uw werkstroom. Het rechtstreeks wijzigen van de instellingen via de computer is een prettig gemak om te hebben, omdat het niet nodig is om met de wispelturige richtingsstick aan de onderkant van de monitor te werken. On-Screen Control biedt ook Screen Split 2.0, de LG-versie van multi-schermfunctionaliteit.

Het rechtstreeks wijzigen van de instellingen via de computer is een prettig gemak om te hebben, omdat het niet nodig is om met de wispelturige richtingsknop aan de onderkant van de monitor te werken.

Het biedt tot 14 verschillende opties, waaronder beeld-in-beeld-modi en opties voor gesplitst scherm die vooral mooi zijn op het ultrabrede scherm. Het kan even duren om te wennen aan het opzetten van meerdere streams en soms speelt de software niet prettig als je hem met een laptop gebruikt (tenminste bij het aansluiten en loskoppelen), maar afgezien van een incidentele storing, is het een leuke suite met tools die je moet hebben, vooral gezien het feit dat het gratis te downloaden is en beschikbaar is voor zowel macOS- als Windows-computers.

Prijs: de prijs is goed

De LG 34UC98-W is te koop voor $ 900, maar is meestal te koop voor $ 650. Hoewel een beetje duur in vergelijking met traditionele monitoren, komt dit overeen met andere gebogen ultrabrede monitoren wanneer rekening wordt gehouden met de resolutie, kleurnauwkeurigheid en andere details.

De markt voor ultrabrede monitoren wordt elke maand groter, maar de LG 34UC98-W is zijn mannetje gebleven ondanks dat hij iets ouder is dan sommige van zijn concurrenten.

Als je de LG 34UC98-W voor de volle prijs vindt, kun je misschien beter naar zijn opvolger of andere concurrenten kijken. Als u het echter een beetje afgeprijsd of opgeknapt kunt vinden, is het de moeite waard om het op te halen, omdat het veel schermruimte biedt en tal van functies om uw computerervaring te verbeteren, of het nu voor productiviteit of gaming-doeleinden is. Gezien het totale pakket, is het een solide waarde en nog steeds de moeite waard voor de verkoopprijs - alleen meer als je het in de uitverkoop of opgeknapt kunt vinden.

Concurrentie: Precies in het midden

Hoewel de markt voor ultrabrede monitoren zeker groeit, zijn er niet veel directe concurrenten voor de LG 34UC98-W buiten de eigen ultrabrede selectie van LG. Maar in plaats van ons te concentreren op de andere monitoren van LG, hebben we besloten om de LG 34UC98-W te vergelijken met de Samsung CHG90 49-inch en de Deco Gear 35-inch E-LED-monitoren.

Zoals de naam al doet vermoeden, is de Samsung CHG90 een 49-inch QLED-monitor die is ontworpen met gaming in gedachten. Het QLED-scherm, dat rijkere zwarttinten biedt dan traditionele LED-monitoren, heeft een verversingssnelheid van 144 Hz en een responstijd van 1 ms. In combinatie met de FreeSync-ondersteuning is het duidelijk dat deze monitor veel beter geschikt is voor gaming dan voor productiviteit. De Samsung CHG90 is te koop voor $ 999, waardoor hij $ 200 duurder is dan de LG 34UC98-W, maar als je geïnteresseerd bent in gamen, is de optie van Samsung duidelijk de betere keuze met een veel snellere verversingssnelheid, verbeterde responstijd en een betere weergave dankzij Samsungs eigen QLED-technologie.

Aan de goedkopere kant van het spectrum bevindt zich het 35-inch ultrabrede E-LED-scherm van Deco Gear. De monitor kost $ 470, wat hem meer dan $ 200 goedkoper maakt dan de LG 34UC98-W. Ondanks de lagere prijs slaagt het erin om dezelfde beeldverhouding van 21:9, FreeSync-technologie en een resolutie van 3440 x 1440 pixels in zich op te nemen. Verder beschikt het over een verversingssnelheid van 100 Hz en een responstijd van 4 ms. Het heeft echter een veel minder indrukwekkende contrastverhouding van slechts 3000:1.

Een perfecte multifunctionele ultrabrede monitor

De markt voor ultrabrede monitoren wordt elke maand groter, maar de LG 34UC98-W is zijn mannetje gebleven ondanks dat hij iets ouder is dan sommige van zijn concurrenten. Het biedt een solide reeks van zowel invoer- als uitvoerverbindingen, een behoorlijke framerate en biedt voldoende kleurnauwkeurigheid voor de prijs.

Specs

  • Productnaam 34UC98-W gebogen ultrabrede monitor
  • Product Merk LG
  • MPN B019O78DPS
  • Prijs $899.99
  • Gewicht 17,2 lbs.
  • Productafmetingen 32,2 x 17,8 x 9,1 inch.
  • Meegeleverde kabels DisplayPort 1.4, Thunderbolt 2
  • Besturingsrichting stick
  • Ingangen/uitgangen HDMI 2.0 (2), Thunderbolt 2.0 (2), Display Port (1), USB 3.0 Snel opladen (2), USB Type B (1)
  • Garantie 1 jaar garantie
  • Compatibiliteit macOS, Windows, Linux

Aanbevolen: