Splatoon 2 Review: een gekke, kleurrijke third-person shooter

Inhoudsopgave:

Splatoon 2 Review: een gekke, kleurrijke third-person shooter
Splatoon 2 Review: een gekke, kleurrijke third-person shooter
Anonim

Bottom Line

Splatoon 2 is een heldere en kleurrijke third-person shooter met een focus op multiplayer-gameplay waar het jongere publiek dol op zal zijn.

Nintendo Splatoon 2

Image
Image

We hebben Splatoon 2 gekocht zodat onze deskundige recensent het grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Splatoon 2 is het vervolg op de originele Splatoon voor Nintendo's nieuwste console, de Switch. Met een focus op de multiplayer is deze felgekleurde third-person shooter geschikt voor kinderen en wordt geleverd met een verscheidenheid aan spelmodi om online te spelen, van Turf Wars tot Capture the Flag. We hebben Splatoon 2 onder de loep genomen, voornamelijk gericht op de gameplay, maar ook op de plot, graphics en geschiktheid voor kinderen.

Image
Image

Bottom Line

Zodra je de spelcassette hebt geplaatst of Splatoon 2 hebt gedownload, wordt de game gestart en wordt je gevraagd een Inkling te maken. Het maken van personages is eenvoudig, met beperkte opties. Als je klaar bent, word je in een eenvoudige zelfstudie geplaatst en leer je de besturing van het spel. Pas nadat je de tutorial hebt doorlopen, kun je de belangrijkste stad binnengaan en toegang krijgen tot de standaard gameplay.

Plot: alleen voor singleplayer

Splatoon 2 begint met het neerzetten van je nieuw gemaakte Inkling in een gebied met de esthetische uitstraling van een stedelijke, Japanse stad. Een scherm licht op en twee vrouwelijke Inklings vertellen je wat er nieuw is, welke kaarten momenteel worden gespeeld in welke spelmodi en al het andere dat je misschien moet weten. Deze video wordt gepresenteerd door het idool-popduo Off the Hook en wordt elke keer afgespeeld als je de game opnieuw start. Je kunt op de A-knop drukken om sneller door de video te gaan, maar je kunt hem niet overslaan. Na de eerste paar bezichtigingen raak je geïrriteerd omdat je er steeds weer doorheen moet.

Over het algemeen concentreerde Nintendo zich echter niet op het plot toen ze Splatoon 2 maakten. Ze waren veel meer geïnteresseerd in de multiplayer-gameplay.

De eerste keer dat je in de stad aankomt, zal iemand je informeren over de verschillende gebieden waartoe je toegang hebt. Een gebied is door een straatrooster, dat je naar de modus voor één speler leidt. Een andere bevindt zich in een steegje, dat je naar de uitbreidingsinhoud zal leiden - Octo Expansion. Dit richt zich op singleplayer en introduceert veel nieuwe kaarten. Deze inhoud is niet inbegrepen bij de oorspronkelijke aankoop en kost je $20 extra.

Deze DLC heeft meer plot dan de originele Splatoon 2. Het enige plot dat we in Splatoon 2 zagen, was wat uitleg over jou, Agent 4, die de Octarians moet stoppen die Zapfishes hebben gestolen. Je moet de strijd aangaan met de Octarians terwijl je je een weg baant door de singleplayer-maps. Hoe verder je de singleplayer ingaat, hoe meer plot er te ontdekken v alt, met personages uit de originele Splatoon-game die hun opwachting maken. Over het algemeen concentreerde Nintendo zich echter niet op het plot toen ze Splatoon 2 maakten. Ze waren veel meer geïnteresseerd in de multiplayer-gameplay.

Image
Image

Gameplay: veel modi om uit te kiezen

De gameplay in Splatoon 2 is opgesplitst in een paar verschillende typen. Je kunt de Shoal betreden om vrienden te ontmoeten en coöp te spelen, maar dit is geen coöp met gesplitst scherm zoals bij andere Switch-spellen. De co-op in Splatoon 2 is alleen Switch to Switch (lokaal of online), maar het komt met een speciale spelmodus die je niet anders kunt spelen, genaamd Salmon Runs. In deze modus speel je met maximaal vier vrienden om te vechten tegen zombiezalmwezens.

Je kunt ook singleplayer spelen, door cursussen bewegen en vechten tegen vijanden en eindbazen. Dit is een geweldige manier voor degenen die nieuw zijn in het spel om de besturing te leren en comfortabel te wisselen tussen je humanoïde vorm en je inktvisvorm. Dit is een belangrijk onderdeel van de gameplay, want het is hoe je je inkt bijvult (de munitie van de game), en hoe je muren beklimt en aanvallen ontwijkt. Natuurlijk is singleplayer niet echt de grote aantrekkingskracht van Splatoon 2, de multiplayer wel.

Om de lobby van Splatoon 2 te betreden, heb je toegang tot internet nodig. Eigenlijk vereist veel van de inhoud van Splatoon 2 een internetverbinding, dus als je om de een of andere reden geen toegang hebt tot wifi, kun je bijna de helft van de inhoud van de game niet spelen. Met internet kun je een paar verschillende soorten spelmodi spelen: er zijn reguliere veldslagen, gerangschikte veldslagen en competitiegevechten.

Het pad naar de overwinning ligt in het bedekken van de kaart met inkt om moorden te voorkomen, wat een uniek uitgangspunt is.

Regelmatige gevechten zijn waar je begint, die bestaan uit een modus genaamd Turf Wars. Deze modus speelt zich af op kleine kaarten, in een vier-tegen-vier-setting, met als doel het grootste deel van de kaart te bedekken met de inktkleur van je team. De gevechten in de rangschikking zullen dezelfde turfoorlogen bevatten, maar ook een King of the Hill-modus, een Capture the Flag-modus, een Capture- en Escort-modus en ten slotte Clam Blitz, waarbij het gaat om het sneller vangen van mosselen dan het andere team. League-gevechten zullen als een esports-optie zijn voor vooraf gemaakte team-tegen-teamgevechten.

Natuurlijk is het spel nog steeds een shooter, dus je kunt het andere team doden met je aanvallen, maar zelfs als je domineert in moorden, betekent dat niet noodzakelijk dat je team gaat winnen. De Battle-modus biedt een reeks wapentypen die je kunt kopen en ontgrendelen terwijl je levelt. Deze gaan van verfborstels tot machinepistolen tot zelfs een gigantische verfroller. Je hebt ook een reeks cosmetica om je personage uit te rusten. Deze outfits veranderen niet alleen hoe je personage eruitziet, ze geven je ook kleine boosts in verschillende dingen, zoals het verhogen van de inkthoeveelheid zodat je langer kunt gaan voordat je opnieuw vult, of het verhogen van je snelheid in de Squid-modus.

Battle-modus is de grote aantrekkingskracht van het spel: het is goed ontworpen, leuk om te spelen en de besturing reageert. Maar er zijn een paar minpunten aan multiplayer die naar voren moeten worden gebracht. Ten eerste is de teambalans vaak gestapeld en zal het ene team het andere domineren, vooral in de niet-gerangschikte gevechtsmodus. Dit kan irritant zijn, vooral als een beginnende speler die gewoon zijn eerste overwinning wilde behalen. Het tweede is dat de games kort zijn en dat de vaardigheidskloof in de gevechten niet enorm is. Hierdoor kan het vechten bijna jeugdig aanvoelen, in die zin dat je nooit het gevoel hebt dat je iets geweldigs hebt gedaan dat een groot verschil maakt in een gevecht, of dat je niet het gevoel hebt dat er veel ruimte voor verbetering is. Dit zal voor de meesten niet uitmaken, maar als je gewend bent aan meer competitieve shooters, kan dit een irritant aspect zijn van de gameplay van Splatoon 2.

Grafiek: uniek en origineel

Het uitgangspunt voor Splatoon 2 is geweldig en super creatief. Er zijn geen andere shooters zoals deze game. Het pad naar de overwinning ligt in het bedekken van de kaart met inkt om moorden te voorkomen, wat een uniek uitgangspunt is. Het helpt dat Nintendo de tijd nam om de personagecreatie in lijn te brengen met dit idee van inkt, waardoor personages een inktvisvorm en een mensachtige vorm kregen. Maar zelfs in de humanoïde vorm hebben de Inklings inktvisachtige kenmerken met tentakelhaar. Naast de visuals van Inkling zijn de kaarten helder en kleurrijk. Ze zijn vaak gevuld met graffiti en kunst, wat goed past bij de goofy aard van het spel.

Splatoon 2 is een game die volgens ons veel geschikter was voor een jonger publiek dan voor een ouder publiek.

Image
Image

Bottom Line

Splatoon 2 is een game die volgens ons veel geschikter was voor een jonger publiek dan voor een ouder publiek. Dit was voornamelijk te wijten aan het jeugdige gevoel van de multiplayer-gameplay en de kleinere vaardigheidskloof. Als oudere speler voelt dit voor ons als een negatief punt, maar voor een jonger publiek kan het een positief punt zijn. Met de focus op multiplayer over het verspreiden van inkt over een kaart in plaats van moorden, kunnen zelfs degenen met een slecht doel succesvol zijn en zich bereikt voelen. Ouders zullen dat ook leuk vinden, ook al is deze game een shooter, er is geen gore en het geweld is minimaal. Splatoon 2 zou een geweldig cadeau zijn voor een kind.

Prijs: redelijk voor het juiste publiek

Geprijsd op $ 59,99 MSRP, Splatoon 2 is geen game die we iedereen zouden vertellen om te kopen, maar we denken wel dat het een geweldige game is voor het juiste publiek. In het bijzonder denken we dat kinderen dol zullen zijn op dit spel, maar met ouders die niet willen dat hun kinderen iets spelen met bloed of zwaar geweld. Voor de standaard Switch-gameprijs van $ 60, vindt de juiste speler hier uren aan gameplay. Maar als je competitief bent en je schutters serieuzer neemt, raden we deze aankoop niet aan. Het heeft gewoon niet de vaardigheidskloof en het vermogen om beter te worden die gewone schutters gewoonlijk hebben.

Competitie: andere shooters voor de Switch

Als je op zoek bent naar een shooter om op de Switch te spelen, maar iets wilt met meer focus op richten en het gevoel van een traditionele shooter, raden we je aan Doom of Wolfenstein II: The New te bekijken Kolos. Als je van multiplayer houdt, raden we Fortnite aan, want dat is nu ook beschikbaar op de Switch. Fortnite is ook een geweldige shooter die geschikt is voor kinderen, met heldere, kleurrijke graphics en geen bloed.

Een geweldige shooter voor kinderen

Splatoon 2 is een goed ontworpen game, met een unieke gevechtsmodus die het voor degenen die niet in staat zijn om te mikken mogelijk maakt om toch iets te vinden om van te genieten. Het uitgangspunt van het wisselen tussen een inktvisvorm en een mensachtige is ook erg origineel. Kinderen zullen dol zijn op de multiplayer, en het is leuk dat Splatoon 2 ook singleplayer heeft voor als je even wilt ontsnappen aan de competitieve gevechten. Over het algemeen is Splatoon 2 een game waar een jonger publiek dol op zal zijn en misschien oudere spelers die een relaxte shooter willen.

Specs

  • Productnaam Splatoon 2
  • Product Merk Nintendo
  • UPC 045496590505
  • Prijs $59,99
  • Beschikbare platforms Nintendo Switch

Aanbevolen: