Hoe 3D Touch te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe 3D Touch te gebruiken
Hoe 3D Touch te gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Om 3D Touch (ook Force Touch en Haptic Touch) te activeren, tikt u, drukt u stevig op of drukt u lang op uw Apple-apparaat.
  • Om de 3D-aanraakgevoeligheid te wijzigen, opent u Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid >3D Touch > pas de schuifregelaar aan.
  • De meeste apps die standaard bij je telefoon worden geleverd of door Apple zijn gemaakt, hebben een vorm van 3D Touch.

Dit artikel legt uit hoe je 3D Touch kunt gebruiken met je Apple-apparaten en welke apps de tool ondersteunen. 3D Touch is ook bekend als Force Touch op de Apple Watch en Haptic Touch op de iPhone XR.

Wat is 3D Touch?

3D Touch, Force Touch en Haptic Touch zijn allemaal functies die de manier waarop apps reageren veranderen op basis van de druk die op het scherm wordt uitgeoefend. 3D Touch kan op drie manieren worden geactiveerd: via een tik, een stevige druk of een lange druk. Als u op een iPhone bijvoorbeeld stevig op de Berichten-app drukt, worden uw meest recente tekstgesprekken geopend. Als je een teken-app gebruikt die 3D Touch ondersteunt, zal een lange druk de lijn die je tekent dikker maken.

Force Touch is iets anders. Het heeft slechts twee modi: een tik en een stevige druk. Als u bijvoorbeeld het gezicht van de Apple Watch ingedrukt houdt, opent u een menu waarmee u door de vele verschillende beschikbare gezichten kunt vegen en een nieuwe kunt installeren.

Ten slotte werkt Haptic Touch ongeveer zoals Force Touch, maar maakt een "klik" -geluid wanneer u een app ingedrukt houdt. Haptic Touch is vergelijkbaar met rechtsklikken met uw muis of trackpad op uw computer.

Je hoeft je vinger niet ingedrukt te houden om het menu open te houden. Zodra een app een menu opent, blijft het open wanneer u de druk opheft.

Image
Image

Welke Apple-producten hebben 3D Touch?

  • Elke iPhone van de 6S tot de iPhone XS Max heeft 3D Touch.
  • De MacBook Retina, MacBook Pro-modellen van na 2015, de Macbook Air uit 2018 en alle Apple Watch-modellen hebben Force Touch.
  • De iPhone XS is momenteel het enige product met Haptic Touch op het moment van schrijven, hoewel het misschien meer gemeengoed wordt.

Hoe de gevoeligheid van 3D Touch te veranderen

  1. Open de Instellingen app en tik op Algemeen.
  2. Tik Toegankelijkheid > 3D Touch.
  3. Stel de schuifregelaar in op de gevoeligheid van uw voorkeur.

    Image
    Image

    Als je 3D Touch niet wilt, of als het je telefoongebruik verstoort, kun je het ook hier uitschakelen.

Welke apps ondersteunen 3D Touch?

De meeste apps die standaard bij je telefoon worden geleverd of door Apple zijn gemaakt, hebben een vorm van ondersteuning voor 3D Touch of Force Touch. Helaas legt Apple ze niet goed uit, ook al zijn er enkele handige sneltoetsen beschikbaar. Hier is een korte handleiding over wat u kunt krijgen door 3D Touch te gebruiken op sommige standaard iPhone-apps.

  • Berichten: 3D Touch toont de meest recente mensen die je hebt ge-sms't door lang op te drukken, en laat je ook kiezen om een nieuw bericht te schrijven.
  • Mail: 3D Touch opent uw meest gebruikte mailboxen, stelt u in staat e-mails te zoeken, een nieuw bericht te schrijven en "VIP's" toe te voegen aan uw e-mailapp.
  • Safari: Safari laat je nieuwe tabbladen en je bladwijzers openen.
  • Instellingen: lang indrukken opent de meest gebruikte instellingen die mensen configureren.
  • App Store: In de App Store kun je Apple-cadeaubonnen inwisselen en gekochte apps bekijken.
  • Phone: 3D Touch op het telefoonpictogram opent een vrij uitgebreid menu waarmee u uw meest recente oproepen en voicemails kunt bekijken, uw contacten kunt doorzoeken en een nieuw contact kunt toevoegen snel.
  • Herinneringen: als je lang op herinneringen drukt, wordt je volgende herinnering weergegeven en voeg je er een toe zonder de app te openen.
  • Photos: Het Photos 3D Touch-menu geeft je snel toegang tot widgets, favorieten en je meest recente foto.

Gebruiken alle apps 3D Touch?

3D Touch-ondersteuning is optioneel voor app-ontwikkelaars, maar velen hebben ervoor gekozen om het te gebruiken. Instagram opent bijvoorbeeld een menu waarmee je toegang krijgt tot de meest voorkomende en belangrijke functies. Dit is een algemeen gebruik en je zult het in veel populaire apps zien als een 'snelkoppeling'. Test uw favorieten door zowel stevig te drukken als lang aan te raken om te zien of er iets gebeurt.

Aanbevolen: