Hoe Touch ID te gebruiken op iMac

Inhoudsopgave:

Hoe Touch ID te gebruiken op iMac
Hoe Touch ID te gebruiken op iMac
Anonim

Wat te weten

  • Touch ID op iMac vereist het Magic Keyboard met Touch ID en een compatibele M1 iMac.
  • Schakel Touch ID in door het Apple menu te openen en Systeemvoorkeuren > te selecteren Touch ID > Vingerafdruk toevoegen.
  • Elke Touch ID-functie kan worden in- of uitgeschakeld via het Touch ID-menu in Systeemvoorkeuren.

Dit artikel legt uit hoe je Touch ID gebruikt op een iMac, te beginnen met de 24-inch M1 iMac die in 2021 is uitgebracht. Deze instructies werken ook als je een MacBook Air of MacBook Pro met Touch ID hebt.

Bottom Line

Touch ID bestaat al heel lang in iOS als een veilige methode voor inloggen en betalingsverificatie, en de 2016-reeks MacBooks bracht de functie naar macOS. Zonder ingebouwde vingerafdrukscanner waren Macs in eerste instantie niet uitgerust voor Touch ID. Vanaf de 24-inch M1 iMac in 2021 zijn iMacs met een Apple Magic Keyboard met Touch ID compatibel met de functie.

Waar is Touch ID op iMac?

Om Touch ID op je iMac te gebruiken, heb je een Magic Keyboard met Touch ID nodig, en je iMac moet dat toetsenbord ondersteunen. Touch ID is niet beschikbaar op iMacs die dateren van vóór de release van de 24-inch M1 iMac, en het is niet beschikbaar als je een standaard Magic Keyboard zonder Touch ID-knop hebt.

Om te bepalen of je Touch ID op je iMac kunt gebruiken, kijk je naar je Magic Keyboard. Als de toets rechtsboven een uitwerppictogram heeft, heb je een standaard Magic Keyboard en kun je deze niet gebruiken voor Touch ID. Als de toets rechtsboven een cirkelpictogram heeft, ondersteunt het toetsenbord Touch ID.

Image
Image

Hoe gebruik ik Touch ID op mijn iMac?

Om Touch ID op een iMac te gebruiken, plaatst u uw vinger op de vingerafdrukscanner wanneer een bericht op het scherm u daarom vraagt. U kunt bijvoorbeeld de vingerafdrukscanner aanraken wanneer u inlogt op uw iMac of Apple Pay gebruikt in plaats van uw wachtwoord in te voeren.

Als je Touch ID nog niet hebt ingesteld op je iMac, moet je dat eerst doen voordat je de Touch ID-functie kunt gebruiken.

Hier leest u hoe u Touch ID op uw iMac instelt en configureert:

  1. Klik op het Apple pictogram op de Mac-menubalk.

    Image
    Image
  2. Selecteer Systeemvoorkeuren in het vervolgkeuzemenu.

    Image
    Image
  3. Kies Touch ID op het scherm Systeemvoorkeuren.

    Image
    Image
  4. Selecteer Voeg vingerafdruk toe.

    Image
    Image
  5. Plaats uw vinger op de Touch ID-toets op het toetsenbord wanneer daarom wordt gevraagd.

    Image
    Image
  6. Til en verplaats uw vinger herhaaldelijk op de Touch ID-toets. Terwijl u dat doet, begint uw vingerafdruk in rood op het scherm te worden geregistreerd.

    Image
    Image
  7. Ga door met het verplaatsen van uw vinger op de Touch ID-toets totdat de hele vingerafdruk rood is, wat een volledige indruk aangeeft. Wanneer de Touch ID is voltooid, klikt u op Done.

    Image
    Image
  8. Bekijk de Touch ID-instellingen, die allemaal standaard zijn aangevinkt. Als u een (of meer) van deze functies niet wilt gebruiken, klikt u op het bijbehorende vinkje ernaast om het te verwijderen.

    Image
    Image

    Wilt u meer dan één vingerafdruk gebruiken met Touch ID op uw iMac? Klik gewoon nogmaals op Add Fingerprint en u kunt extra vingerafdrukken toevoegen.

Waarmee werkt Touch ID op iMac?

Touch ID is ontworpen om in verschillende situaties de plaats in te nemen van het invoeren van uw wachtwoord. Jij bepa alt waar je Touch ID mee wilt gebruiken op je iMac. Als u bijvoorbeeld Touch ID alleen wilt gebruiken om uw iMac te ontgrendelen, kunt u alleen die optie selecteren in de Touch ID-instellingen en voor al het andere is nog steeds een wachtwoord vereist.

Dit zijn de verschillende dingen die je kunt doen met Touch ID op een iMac:

  • Ontgrendel je Mac: gebruik je vingerafdruk in plaats van je wachtwoord in te voeren wanneer je je iMac aanzet of uit de slaapstand ha alt. Voor extra veiligheid heeft uw iMac soms uw wachtwoord nodig om verder gebruik van Touch ID op deze manier mogelijk te maken.
  • Apple Pay: wanneer je dingen koopt via Safari, krijg je je opgeslagen betaalmethoden te zien en de optie om Touch ID te gebruiken in plaats van je wachtwoord in te voeren.
  • iTunes Store, App Store en Apple Books: als je dingen koopt via de diensten van Apple, gebruik dan je vingerafdruk om de transactie te voltooien met je opgeslagen betaalmethode.
  • Password AutoFill: wanneer u wordt gevraagd om een wachtwoord dat u eerder hebt opgeslagen, gebruikt u Touch ID om het wachtwoord automatisch in te vullen.
  • Snel wisselen van gebruiker: Als u snel wisselen van gebruiker heeft ingeschakeld, kunt u uw account selecteren in het menu voor snel wisselen van gebruiker en het proces vervolgens voltooien met uw vingerafdruk in plaats van uw wachtwoord.

Waarom werkt mijn Touch ID niet op mijn iMac?

Een handvol omstandigheden kan ervoor zorgen dat Touch ID niet werkt op een iMac, waaronder problemen met je vingerafdruk en beveiligingsinstellingen op de iMac. Dit zijn de meest voorkomende problemen:

  • Vingerafdruk niet herkend: als uw iMac aangeeft dat uw vingerafdruk niet wordt herkend, controleert u of zowel uw vinger als de Touch ID-knop schoon en droog zijn en probeert u het opnieuw. Snijwonden aan uw vinger of een droge huid kunnen voorkomen dat de sensor uw vingerafdruk correct leest en Touch ID mislukt. Verplaats uw vinger op de sensor of gebruik een andere vinger als u meer dan één vingerafdruk heeft ingesteld.
  • Wachtwoord nog steeds vereist: uw iMac vereist meestal een wachtwoord wanneer u hem voor het eerst opstart, waarna u hem kunt activeren met Touch ID. U wordt ook om een wachtwoord gevraagd als uw iMac meer dan 48 uur aan staat of als Touch ID uw vingerafdruk vijf keer achter elkaar niet correct identificeert.

FAQ

    Hoe verwijder ik een Touch ID-vingerafdruk op mijn iMac?

    Met Touch ID kan het systeem maximaal vijf vingerafdrukken herkennen. Om er een te verwijderen, gaat u naar Apple-menu > Systeemvoorkeuren > Touch ID. Selecteer de vingerafdruk die u wilt verwijderen, voer uw wachtwoord in en selecteer OK > Delete.

    Kun je Touch ID inschakelen voor apps?

    Je kunt Touch ID gebruiken om aankopen in de iTunes Store, de App Store, Apple Books en op internet te autoriseren met Apple Pay. U kunt ook inloggen bij sommige apps van derden met Touch ID. Zorg ervoor dat deze opties zijn geselecteerd wanneer u Touch ID instelt.

Aanbevolen: