MDW-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

MDW-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
MDW-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
Anonim

Wat te weten

  • Een MDW-bestand is een Access Workgroup Information-bestand.
  • Open er een met MS Access.

Dit artikel legt uit wat een MDW-bestand is en hoe je er een kunt openen of converteren.

Wat is een MDW-bestand?

Een bestand met de MDW-bestandsextensie is een Microsoft Access Workgroup Information-bestand, soms gewoon een WIF (workgroup information file) genoemd.

Het slaat de gebruikersnamen en wachtwoorden op voor gebruikers en groepen die toegang zouden moeten hebben tot een bepaalde Access-database, zoals een MDB-bestand. Hoewel de referenties voor een database zijn opgeslagen in het MDW-bestand, is het het MDB-bestand dat de machtigingen bevat die de gebruikers krijgen.

Image
Image

Hoe een MDW-bestand te openen

MDW-bestanden worden geopend met Microsoft Access.

De beveiliging op gebruikersniveau die het bestand biedt, is alleen voor MDB-bestanden, dus ze zijn niet beschikbaar voor gebruik met nieuwere database-indelingen zoals ACCDB en ACCDE. Zie Microsoft's Wat is er gebeurd met beveiliging op gebruikersniveau? voor wat aanvullende informatie daarover.

Als Access het niet opent, is het mogelijk dat uw specifieke bestand helemaal niet gerelateerd is aan Access. Dit komt omdat andere programma's dezelfde bestandsextensie kunnen gebruiken om andere informatie dan databasereferenties te bewaren, zoals bij de WIF.

Gebruik voor andere MDW-bestanden een gratis teksteditor om deze als tekstdocument te openen. Als je dit doet, kun je misschien informatie in het bestand zelf vinden die het programma kan verklaren waarmee het is gemaakt, wat je kan helpen een compatibele opener op te sporen.

Als u merkt dat een toepassing op uw pc het bestand probeert te openen, maar het is de verkeerde toepassing of u wilt liever dat een ander geïnstalleerd programma het opent, wijzig dan welk programma standaard MDW-bestanden opent in Windows.

Een MDW-bestand converteren

Als uw bestand is gemaakt in Access 2003, kunt u het in een nieuwere versie openen via de opdrachtregel. Zie deze thread op Stack Overflow voor specifieke instructies voor het openen van een Access 2003 MDW-bestand in Access 2010. Soortgelijke stappen kunnen worden genomen voor een nieuwere versie dan Access 2010.

Voor bestanden die niet zijn gekoppeld aan Access, kan het programma dat het heeft gemaakt het hoogstwaarschijnlijk naar een nieuw formaat converteren. Dit is meestal mogelijk via een Export menu of iets dergelijks.

Kan het nog steeds niet openen?

Sommige bestanden zien eruit alsof ze verwant zijn omdat hun bestandsextensies op elkaar lijken. Maar dit betekent zelden dat ze met dezelfde software kunnen openen.

Dit Access-formaat heeft bijvoorbeeld niets te maken met het MarinerWrite Document-formaat dat de MWD-bestandsextensie gebruikt. Hoewel hun bestandsextensies vergelijkbaar zijn, worden MWD-bestanden gebruikt met Mariner Write, niet met Access.

Dit is ook het geval met MD- en MDA-bestanden.

Extra lezen over MDW-bestanden

Als je een MDW-bestand beveiligt om toegang ertoe te voorkomen, is het belangrijk om een nieuw bestand te maken in plaats van het standaardbestand te gebruiken dat bij Access wordt geleverd. Dit komt omdat het standaardbestand met de naam System.mdw dezelfde standaardreferenties voor toegang tot de database opslaat op alle computers die Access gebruiken, wat betekent dat het standaard helemaal niet veilig is.

Daarom moet u niet het bestand gebruiken dat Microsoft bij Access levert, maar in plaats daarvan uw eigen bestand maken. U kunt uw eigen aangepaste MDW-bestand maken in Access via het Tools > Security > Workgroup Administrator menu.

Het is ook belangrijk om altijd een back-up te maken, zodat u kunt voorkomen dat u alle gebruikers-/groepsaccounts die in het bestand aanwezig waren, opnieuw moet maken als u het kwijtraakt. Het helemaal opnieuw opbouwen van het bestand is een delicaat proces dat perfect moet worden uitgevoerd, anders krijgt u geen toegang tot de database met de WIF.

Aanbevolen: